Tgrt Haber
18 Aralık 2017 23:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:23

Engelli gençleri sporla hayata bağladı

Bedensel engelli Nusret Sever, Balıkesir'in Gönen ilçesinde 10 engelli genci spora teşvik edip, hayatlarını değiştirdi.

Engelli gençleri sporla hayata bağladı
engelli gençler,

Kızının üniversite eğitimine destek olmak için gittiği Çanakkale'de tekerlekli sandalye basketbolda profesyonel sporcu olmayı başaran 55 yaşındaki bedensel engelli Nusret Sever, memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesine döndüğünde adeta kapı kapı dolaşarak bulduğu 10 engelli genci spora teşvik etti.

Gönen'de 13 yaşına kadar hiç sokağa çıkmayan bedensel engelli Nusret Sever, ilkokula gitmedi. Çevredeki öğretmenlerinin teşviki ve ısrarıyla ilkokulu ve ortaokulu dışarıdan bitiren Sever, ailesinden habersiz Gönen Ömer Seyfettin Lisesine kayıt olup 1986'da mezun oldu.

Üniversiteyi maddi imkansızlık sebebiyle okuyamadı
Üniversiteyi kazanmasına karşın maddi imkansızlık sebebiyle okuyamayan Sever, 1987 yılında Gönen Belediyesinde engelli personel kadrosunda çalışmaya başladı. Hem çalışıp hem okumaya karar veren Sever, önce açık öğretim sistemiyle Anadolu Üniversitesi İşletme, ardından da Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Sever, 2003 yılında da emeklik hakkını kazandı.

 

Sever, çok sevdiği sporu sadece fitness salonunda yapabilirken 2014 yılında kızının eğitimi için gittiği Çanakkale'de tekerlekli sandalye basketbol sporuyla tanıştı. Sever, azmedip yapmayı başardığı bu spor alanında 3 sezon Çanakkale Boğazgücü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda forma giydi. Nusret Sever, Gönen'e döndüğünde bedensel engellilerle spor kulübü kurmak amacıyla araştırma yaptı.

Adeta kapı kapı gezerek engellilere ve ailelerine tekerlek sandalye basketbol sporunu anlatıp, ikna eden Sever, bu yıl Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi A Grubu'nda mücadele eden Yeşil Gönen Bedensel Engelliler Takımı'nı kurmayı başardı.

"Aktif hayatın içindeler ve çok mutlular"
Nusret Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayalini gerçekleştirmenin heyecanının yaşadığını söyledi.

"Aileleri, çocuklarının spor yapacağına inanmıyordu. Onlarla tek tek defalarca görüşüp ikna etmeyi başardım. Engelli basketbol takımımızı kurduk ve maçlarımıza başladık." diyen Sever, evlerinde oturan engelli gençlere kapılarının açık olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Savaştan kurtuldu, basketbolla tanıştı
Suriye’den 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan 5 çocuklu göçmen ailenin en küçüğü 16 yaşındaki Abdusselam İbiş de ilk defa burada spor yapmaya başladığını belirtti.

Hayata küskün bir şekilde yaşamını sürdürürken tekerlekli sandalye basketbol sporuyla tanıştığını anlatan Abdusselam, "Suriye'den göç ederken her şeyimiz orada kaldı ve bu beni gerçekten çok üzüyordu. Buradaki yaşantıma ve çevreye alışamamıştım. Bu spor sayesinde hayatım çok değişti. Bir sürü arkadaşım oldu. Spor fiziksel gelişimime de katkı sağladı. Hayata dair öz güven kazandım." değerlendirmesinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...