Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2014 13:10 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

Erdoğan, 'İstanbul'u ilklerle buluşturduk'

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Erdoğan, 'İstanbul'u ilklerle buluşturduk'
başbakan erdoğan,başbakan recep tayyip erdoğan,Başbakan Erdoğan Ankara Spor Salonu,AK Parti Seçim Beyannamesi,Belediye Başkan Adayları Toplantısı,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Toplantısı'ndaki konuşmasında, yeni Türkiye için sürdürdükleri yolculuğa yeni bir güçle devam ettiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan, 30 Mart 2014 Seçim Beyannamesi'nin, "katılımcı belediyecilik", "kültürel belediyecilik", "sosyal belediyecilik", "çevre dostu belediyecilik" ve "hizmet belediyeciliği" olmak üzere 5 ana başlıktan oluştuğunu bildirdi.30 Mart yerel seçimlerinin ülkeye, millete, tüm şehirlere, ilçe, belde ve köylere, dünyaya ve insanlığa hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Rabbim bizleri utandırmasın, Rabbim bu kutlu yolculukta bizleri korusun, her türlü tehditten, tehlikeden esirgesin diye dualar ediyorum" dedi.
"Seçileceğimizi beklemiyorlardı. İstanbul'un bizi tercih edeceğini tahmin etmiyorlardı. 28 Mart sabahına kadar bizim seçilmiş olduğumuza ihtimal vermiyor, kendilerince zaferlerini ilan ediyorlardı. Hiçbir tartışmaya mahal bırakmayacak bir neticeyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildik. Çok farklı şeyler ifade ettiler. Kalktılar şunu söylemeye başladılar, yapamayacağımızı, beceremeyeceğimizi, başarılı olamayacağımızı iddia ettiler. Köşelerinden, manşetlerinden bu şekilde yazdılar, çizdiler. Her türlü tuzağı kurdular. Hükümet gücünü kullanarak, devlet gücünü kullanarak başarısız olmamız için ellerinden geleni yaptılar ama biz İstanbul için aşkla çalıştık, sevdayla çalıştık, tutkuyla çalıştık ve orada tarih yazdık."
"İstanbul'u ilklerle buluşturduk"
İstanbul'u ilklerle buluşturduklarını anlatan Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: "Sosyal belediyeciliği, kültürel belediye, katılımcı, çevre dostu, hizmet belediyeciliğini İstanbul'a oradan Türkiye'ye tanıtan biz olduk. İlklerin belediye başkanı olarak önce İstanbul'un sonra Türkiye'nin gönlüne giren, milletin teveccühünü kazanan biz olduk. Bizim başarısız olacağımızı zannedenler, bunu bekleyenler hayal kırıklığı yaşadılar. İstanbul'daki bu ilkleri, bu başarıyı, bu büyük hizmeti hazmedemediler. İstanbul'un güzelleşmesinden, gelişmesinden, sorunlarının çözülmesinden rahatsız oldular. İSKİ yolsuzluklarının önüne geçtiğimiz için, rantın önüne geçtiğimiz için, milletin, yetimin hakkını koruduğumuz ve kolladığımız için ciddi şekilde rahatsız oldular. CHP'nin Genel Müdürü bilmiyorsan araştır, sor. O İSKİ yolsuzluğunu, evet onun da biz önüne geçtik."
Yolsuzlukların içinde olan İSKİ'nin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Genel Müdürlüğünde farklı şekilde gelişmeye başladığını belirten Erdoğan, "2,5 milyar dolar borçla devraldık CHP Belediyesinden, 1,2 milyar dolarla bıraktık. Hem yatırımlar yaptık hem de borçları ödedik" ifadesini kullandı. Erdoğan, şunları kaydetti:"Kardeşlerim, zannetmeyin ki bir şiir okuduğumuz için bizi mahkum ettiler. Bizi milletin gönlünde sarsılmaz bir yer edindiğimiz için, milletle aynı dili konuştuğumuz, aynı yöne baktığımız, milletle kol kola yürüdüğümüz için mahkum ettiler.İşte bugün karşımızda olanlar o gün yine ne diyorlardı biliyor musunuz? Gazetelerinin başlıkları şuydu, 'muhtar bile olamaz' diye manşetler attılar. Ne dediler biliy musunuz? 'İşi bitti' dediler. 'Bir daha siyaset yapamaz' dediler ama biz işte bugün buradayız. Milletimizle birlikte, partimizle, teşkilatımızla dimdik ayaktayız. Üstelik onurumuzla, gururumuzla millete ürettiğimiz hizmetlerin bahtiyarlığıyla bugün burada, bugün milletin arasında, milletin huzurundayız. 1994'te İstanbul'da başlayan hizmet yolculuğumuz şimdi Türkiye'yi kucaklayarak devam ediyor. İstanbul'da ilklere imza attık ve şimdi de Türkiye'de ilklere imza atıyoruz. İstanbul'da hayalleri gerçekleştirdik. Şimdi de Türkiye genelinde 81 vilayette hayalleri gerçekleştiriyoruz."
Erdoğan'ın konuşmasının ana başlıkları şöyle: 
"Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu 90 yaşındaki parti, beceriksiz ellerde artık kendisini inkar eder bir noktaya gelmiştir. CHP, paralel örgütün şantajları ile kayıtları ile kasetleri ile tamamen esaret altına alınmıştır. " "Buyursun CHP, bunları dinlesin. Buyursun MHP, bunları dinlesin. Elindeki medyasıyla Hükümete, milli iradeye alçakça saldıran medya patronunun, kirli işlerinin üzerine gitsinler. Benim ofisimi dinlemek için konulmuş böceği ABD'nin üzerine atma pazarlıklarını dinlesinler. Azerbaycan üzerine yapılan kirli hesapları dinlesinler. CHP içinde yapılan operasyonları, pazarlıkları, kurulan kumpasları dinlesinler. Ama bunları dinleyemezler, dinletemezler. CHP'nin ipleri, hiç kimse kusura bakmasın, işte bu Haşhaşiler örgütünün eline geçmiştir.""Bu ülke tankla, topla, tüfekle alınamadı ki ses kayıtlarıyla alınabilsin."
 "Ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı dinlenmiş, ülkenin Başbakanının sıradan konuşmaları servis ediliyor ama biz korkmadık ve korkmuyoruz. Ses kayıtlarıyla gelmedik biz. AK Parti'nin, siyasetin, Türkiye'nin dizayn edilmesi karşısında asla boynumuzu eğmedik, boynumuzu eğmiyoruz."
"28 Şubat'ta bunlar yaptıklarının altında kaldılar. İnanın bugün yaptıklarının da altında kalacaklar. Kabataş'ta linç edilen başörtülü kızımızı tekrar manşetlerle linç etmenin bedelini ödeyecekler. Yayınladıkları tamamen hukuksuz ses kayıtlarının da bedelini ödeyecekler. Bürokrasidekiler de bunun hukuk içinde bedelini ödeyecek."
"Bugüne kadar hiç olmayan bir ahlaksızlık, edepsizlikle, milli iradeye demokrasiye, değerlerimize saldırıldığı dönemden geçiyoruz. Öyle ki 318 milletvekili olan AK Partisi'nin kapatılmasını bir yerlere tavsiye edecek kadar ahlaki değerlerden yoksun olanların köşelerde yazıldığı dönemden geçiyoruz. Bunlara en güzel cevabı 30 Mart akşamı milletçe hep birlikte vereceğiz." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...