Tgrt Haber
09 May 2016 16:57 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Erdoğan'ın ilk kez kullandığı kelime Google'ı salladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı 'İnsan homoekonomikus değildir' cümlesi kısa sürede Google'da en çok aranan kelimeler arasına girdi.

Erdoğan'ın ilk kez kullandığı kelime Google'ı salladı
Cumhurbaşkanı erdoğan, insan homoekonomikus değildir cümlesi,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı ' İnsan homoekonomikus değildir' cümlesi kısa sürede Google'da en çok aranan kelimeler arasına girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Uluslararası 8'inci İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nda yaptığı açıklamada "Bizler insanı yaratılmışların en şereflisi olarak, küçük evren olarak gören; devlet felsefesini 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı üzerine bina eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz insana makine gibi, hammadde, sermaye gibi salt bir üretim aracı olarak bakmayız, bakamayız. Bizim anlayışımızda insan homoekonomikus değildir" dedi.

MERAK EDEN GOOGLE'A SORDU

Erdoğan'ın konuşmasında kullandığı 'homoekonomikus' kelimesi internet arama motoru Google'da da en çok aranan kelimeler arasına girdi. Kelime son on yılda en çok dün akşam arandı.

Daha önce de Erdoğan'ın telaffuz ettiği "mankurt, beşinci kol…" gibi kamuoyunun yabancı olduğu kelimeler Google'da en çok aranan kelimeler arasına girmişti.

Homo ekonomikus ne demek? (İktisadî insan, yalnız ik­tisadî menfaatlere yönelen insan.)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...