Tgrt Haber
12 Mart 2015 13:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:54

Erol Büyükburç öldü mü, Erol Büyükburç kimdir

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç İstanbul'daki evinde ölü bulundu. Haberi kanallar ve ajanslar son dakika olarak duyurdu!Erol Büyükburç öldü mü? Erol Büyükburç kimdir? Erol Büyükburç kaç yaşında öldü?Erol Büyükburç neden öldü? İşte tüm detaylar...

Erol Büyükburç öldü mü, Erol Büyükburç kimdir
Erol Büyükburç, Erol Büyükburç kimdir, Erol Büyükburç öldü mü, Erol Büyükburç öldü, Erol Büyükburç kaç yaşında öldü, Erol Büyükburç hayatını kaybetti, Erol Büyükburç filmleri, Erol Büyükburç biyografi,

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç İstanbul'daki evinde ölü bulundu. Haberi kanallar ve ajanslar son dakika olarak duyurdu!Erol Büyükburç öldü mü? Erol Büyükburç kimdir? Erol Büyükburç kaç yaşında öldü? İşte tüm detaylar...   Pop müziğin kilometre taşlarından, Erol Büyükburç İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulundu. 79 yaşında hayata veda eden Büyükburç'un kesin ölüm nedeninin, incelemelerin ve Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi. Büyükburç'un kalp rahatsızlığının ve kalbinde üç stentin takılı olduğu biliniyor. Bu bilgiye göre ünlü sanatçının ölüm nedeninin ilk olarak kalp krizi olabileceği düşünülüyor. Türkiye Erol Büyükburç'u gerçek anlamda ilk pop star, Türk popunun Elvis Presley'i olarak bir döneme damgasını vuran ve ilginç kıyafetleriyle akıllardan çıkmayan usta sanatçı olarak tanıyor... Konu ile ilgili detaylar sürecek... Erol Büyükburç kimdir?

1936’da Adana'da dünyaya geldi. Eğitimini babasının görevi nedeniyle bulunduğu Halep'te Frere Maris'te yaptı. Daha sonra Adana Kemal Paşa İlkokulu'na devam etti. İstanbul'da Fatih Gelenbevi Ortaokulu'nu ve Ticaret Lisesi'ni bitirdi. Bu arada İstanbul Belediyesi Konservatuvarına devam ederken Alis Rosental'dan şan dersleri aldı. Yüksek ticaretin üçüncü sınıfından ayrıldı. Müzik çalışmalarını daha lise öğrencisi iken İsmet Sıral Orkestrası eşliğinde Caddebostan Gazinosu'nda sahneye çıkarak başladı.

Yedeksubaylığını Urfa'da yaparken orduevinde müzik ve sahne çalışmalarına devam etti. Bu denemelerden elde ettiği olumlu sonuçlar üzerine yorumcu ve besteci oldu. Yaratıcı, yenilikçi ve çok yönlü olan Erol Büyükburç, Türk pop müziğine getirdiği yenilikle anılıyor. 28 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 tane 45'lik, 9 kaset, 200'e yakın ödül, 1800 beste yapan Büyükburç, Balkan Festivali'nde ‘‘En İyi Şarkıcı’’ ödülünü aldı.

1975'de Emel Büyükburç ile evlendi. İki yıl sonra Evren adını verdiği bir kızı oldu.

Filmlerinden bazıları :
Berduş,
Kızılcıklar Oldu mu ?,
Yasemin’in Tatlı Aşkı,
Kurban Olayım,
Oldu Olacak,
Şöhret Okulu,
Neredesin Firuze,
Hababam Sınıfı Merhaba,
Enayiler Kralı Murtaza,
Bitmeyen Azap,
Ah Bu Sevda,
Kurban Olayım,
Kader Rüzgarı,
Cıbıl,
Haydi Gençlik Hop Hop,
Turist Ömer Boğa Güreşçisi,
Avare Aşık,
Öp Beni,
Menekşe Gözler,
Sus Sus Kimseler Duymasın,
Bir Damat Aranıyor,
Gençlik Türküsü,
Horoz Nuri,

BİR BAŞKA SEVGİLİYİ SEVEMEM (en ünlü şarkısı)
Bir Başka Sevgiliyi Sevemem
Dudakların Ne Sıcak Diyemem
Şu Kalbi Başkasına Veremem
Bir Başka Sevgiliyi Sevemem
O Gül Dudaklarından Öpeyim
Güzel Yanaklarını Seveyim
Şu Kalbimi Sana Ben Vereyim
Bırak Sana Meleğim Diyeyim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...