Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2017 11:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Exoplanet Discovery neden doodle oldu, Exoplanet Discovery anlamı nedir?

Exoplanet Discovery neden doodle oldu, Exoplanet Discovery anlamı nedir? Özel günler de doodle hazırlayan Google, bu sefer bambaşka bir olayla karşımıza çıktı. NASA'nın Güneş Sistemi dışında 7 gezegen bulunması ile Google Exoplanet Discovery’ye has özel bir doodle hazırladı. Peki Exoplanet Discovery nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Exoplanet Discovery neden doodle oldu, Exoplanet Discovery anlamı nedir?
Exoplanet Discovery, Exoplanet Discovery neden doodle oldu, Exoplanet Discovery anlamı nedir?

Exoplanet Discovery neden doodle oldu, ve nedir? Google kullanıcılarının karşısına bugün NASA'nın yaptığı çalışmayı kullanıcılarına bugün itibariyle duyurdu. Google kullanıcıları büyük bir merakla Exoplanet Discovery'in ne olduğu ve ayrıntılarını merak edip aramaya başladı. Peki Exoplanet Discovery nedir?

Exoplanet Discovery nedir? ve neden doodle oldu

Euronews'in haberine göre Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Güneş Sistemi dışında 7 yeni gezegen bulundu. Bilim insanları Dünya'dan 40 ışık yılı uzaktaki Trappist-1 isimli yıldızın yörüngesinde bulunan gezegenlerin çapları ve kütleleri bakımından Dünya'ya benzediklerini belirtti.

Bu gezegenlerden üçü “yaşanabilir bölge" içinde: “Bu gezegenlerden yeşil renkle gösterilen üçü sıvı suyun yüzeyde toplanabileceği yaşanabilir bölgenin içinde bulunuyor. Aslında uygun atmosfer koşullarıyla bu gezegenlerin herhangi birinde su var olabilir."

Exoplanet Discovery neden doodle oldu, Exoplanet Discovery anlamı nedir?

SPİTZER TELESKOBUYLA HASSAS ÖLÇÜMLER YAPTIK

“Exoplanet" olarak adlandırılan gezegenlerin tespit edilmesinde NASA'nın Spitzer Uzay Teleskobu kullanıldı: “Spitzer teleskobuyla çok hassas ölçümler yaptık. Yine Spitzer sayesinde bu gezegenlerden altısının ön ölçümünü yaptık ve bunlardan bir tanesi için yaptığımız ölçüm su açısından zengin bir bileşime sahip olduğunu gösterecek kadar hassas ki bu çok heyecan verici çünkü bu yaşanabilir bölgedeki gezegenlerden biri."

Exoplanet Discovery neden doodle oldu, Exoplanet Discovery anlamı nedir?

CANLI VARLIKLAR VAR MI?

Bilim insanları Güneş Sistemi dışındaki yıldızların yörüngesinde dolaşan bu gezegenlerin buluşunun evrende dünya dışındaki canlı varlıkların buluşu için önemli bir temel oluşturabileceğini düşünüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...