Tgrt Haber
01 Nisan 2020 08:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:55

Fahrettin Koca kimdir, kaç yaşında? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca biyografisi

Koronavirüs ile birlikte yaptığı basın açıklamaları ve mücadelesi ile adından sıkça söz ettiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın biyografisi ve detaylar haberimizde..

Fahrettin Koca kimdir, kaç yaşında? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca biyografisi
Fahrettin Koca kimdir,,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca biyografisi,,Fahrettin Koca kaç yaşında,

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Fahrettin Koca (d. 2 Ocak 1965; Kulu, Konya), Türk hekim ve siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisası yapmıştır. Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı kurucusudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin 59. Sağlık Bakanı'dır.

Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Evli ve dört çocuk babası olan Koca’nın Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanıdır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın siyaset yaşamı

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu ile kabul edilen değişiklikler neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereği yapılan 2018 Türkiye genel seçimleri sonrasında tarihinde ilk kez tamamı TBMM üyesi olmayan kişilerden oluşan Bakanlar Kurulu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atanmıştır. 10 Temmuz 2018 günü yemin ederek göreve başlamıştır.

Fahrettin Koca kimdir, kaç yaşında? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca biyografisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...