Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2021 09:28

Fenerbahçe'nin hedefi Olimpiakos'tan rövanşı almak

Lig’de derbi galibiyetiyle moral toplayan Fenerbahçe, Avrupa sahnesine çıkıyor. Sarı-Lacivertliler Yunan ekibi Olimpiakos'a konuk oluyor. İlk maçı rakibine 3-0 kaybeden Sarı Kanarya’nın hedefi hem rövanşı almak hem de gruptan çıkmak için avantaj sağlamak olacak.

Fenerbahçe'nin hedefi Olimpiakos'tan rövanşı almak
olimpiakos fenerbahce,,uefa avrupa ligi,,vitor pereira,

Ligde ve Avrupa'da 'işi bitti' gözüyle bakılan Fenerbahçe son aldığı sonuçlarla durumu toparladı. Grupta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyeti olan 5 puanlı Kanarya, Olimpiakos'tan hem rövanşı (İlk maç 3- 0) almaya çalışacak hem de gruptan çıkma adına avantaj sağlamak isteyecek. Sarı lacivertlilerin dört önemli eksiği bulunuyor.

Olimpiakos maçı öncesi konuşan Fenerbahçe'nin teknik patronu, "İki iyi takım karşılaşacak. Zorlu geçecek. Hücum ve savunmayı birlikte yapacağız" sözlerini kullandıç

KONTRALARA DİKKAT

Vitor Pereira, Avrupa Ligi'nde Olimpiakos karşısında zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, "İki iyi takımın karşılaşması olacak. Olimpiakos bu turnuvalarda oynamaya alışkın bir takım. Onlarla oynadığımız son maça göre bazı değişiklikler yapmak zorundayız" derken, "Kontra ataklara izin vermemeliyiz. Kendi seviyemizde oynamalıyız. Yarın (bugün) da bu şekilde oynayacağız. Karakterimizi ortaya koymalıyız" sözlerini kullandı.

RAKİBE GÖRE TAKTİK

Portekizli çalıştırıcı takımın defansta üçlü mü, dörtlü mü oynayacağı yönündeki soruya, "Oyuncuları birçok sistemde oynayabilecek şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Farklı takımlarla oynuyoruz, dolayısıyla bizim için 3'lü ve 4'lü aynı anda oynamak, rakibe göre taktik belirlemek önemli" cevabını verirken, "Hücum ve savunmayı birlikte yapıp, birlikte oynamamız gerekiyor. Modern futbol bu, oyuncuların vermek istediğim bu taktiği anlaması önemli" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin hedefi Olimpiakos'tan rövanşı almak

PELKAS: SAVAŞMAYA GELDİK

Fenerbahçe'nin Yunanistanlı oyuncusu Pelkas, "Çok önemli bir maç olacak. Biz buraya savaşmak için geldik. Fenerbahçe her maçı kazanmak için oynar, biz de buraya kazanmak için geldik. Alınacak bir galibiyetin gruptan çıkma adına ne kadar önemli olduğunu biliyoruz" açıklaması yaptı.

Fenerbahçe'nin hedefi Olimpiakos'tan rövanşı almak

SON PROVA YAPILDI

Avrupa Ligi’nde Olimpiakos’la kozlarını paylaşacak Fenerbahçe, son antrenmanını maçın oynanacağı Georgios Karaiskakis Stadında yaptı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen idmanda Pereira’nın taktiklerini ezber eden oyuncuların moralli ve hırslı olduğu görüldü.

MERT HAKAN SÖZ VERDİ

Fenerbahçe, Kadıköy’de kazanınca sonra küstah açıklamalar yapan Olimpiakos Başkanı’nı unutmadı. Mert Hakan Yandaş “O sözlere sahada cevap vereceğiz. Bu bilinçle sahaya çıkacağız” dedi. İstanbul’daki maç sonrası “Kendi şehrimizde kazandık” diyen Marikanis bu maç içinde takımına prim vaadinde bulundu.

FENER’DE MESUT ŞOKU

Fenerbahçe’de Altay ve Valencia’nın tedavileri devam ederken, henüz tam iyileşmeyen Gustavo da Olimpiakos kadrosuna alınmadı. Ancak asıl sürpriz Mesut Özil oldu. Derbi kahramanı da ayak bileğindeki şişlik sebebiyle İstanbul’da kaldı. Avrupa kadrosunda olmayan Serdar Dursun, Crespo ve Burak da Yunanistan’a gitmedi.

OLIMPIAKOS-FENERBAHÇE MUHTEMEL 11’LER

Olimpiakos: Vaclik, Lala, Papastathopo, Ulos, Cisse, Reabciuk, Camara, M'vila, Masouras, Camara, Onyekuru, El-Arabi

Fenerbahçe: Berke, Nazım, Kim, Szalai, Novak, Mert Hakan, Zajc, Meyer, İrfan Can, Berisha, Pelkas

Fenerbahçe'nin hedefi Olimpiakos'tan rövanşı almak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...