Tgrt Haber
05 Ocak 2018 12:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

Fethi Sekin Kimdir Eşi nereli, Nasıl şehit oldu? Fethi Sekin'i anma günü 5 Ocak

Fethi Sekin Türkiye'nin kahraman polis memuru! 5 Ocak 2017 günü saat 16.10’da İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli kahraman trafik polisi Fethi Sekin’in izin vermemesi üzerine çatışma başladı. Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu. Fethi Sekin kimdir eşi nereli, nasıl şehit oldu? Teröristlerle kahramanca çarpışarak şehit düşen Fethi Sekin'i babası anlattı.

Fethi Sekin Kimdir Eşi nereli, Nasıl şehit oldu? Fethi Sekin'i anma günü 5 Ocak
fethi sekin,izmir,adliye

Fethi Sekin kimdir eşi nereli, nasıl şehit oldu? Teröristlerle kahramanca çarpışarak şehit düşen Fethi Sekin'i babası anlattı. 5 Ocak 2017 günü saat 16.10’da İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli trafik polisi Fethi Sekin’in izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, elindeki düzenekle, LPG’li olduğu belirtilen geldikleri araçtaki bombayı infilak ettirdi. Aracın LPG tankı da havaya uçtu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görevli polis memuru Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Bu terörist ile adliye çevresinde görevli olan diğer polisler arasında çatışma bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü. Alçak saldırıda adliye çalışanı Musa Can ile polis memuru Fethi Sekin şehit oldu. 

FETHİ SEKİN KİMDİR?

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görev yapan Fethi Sekin aslen Elazığlıdır. Rabia Sekin ile evli olan Fethi Sekin 16 yaşında Tolunay, 15 yaşında Dila, 8 yaşında Nisa adında 3 çocuğu vardır. 

ÖLMEDEN 55 GÜN ÖNCE ANNESİNİ KAYBETTİ!

Katliamı önlerken şehit olan Elazığ Baskil doğumlu şehit trafik polisi Fethi Sekin’in Elazığ’ın Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit polis Sekin’in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’ini ölümünden 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin’in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir’deki oğlunun yanına gittiği belirtildi. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyünde toprağa verilmişti.

FETHİ SEKİN'İN EŞİ: ONUNLA GURUR DUYUYORUM

Fethi Sekin'in eşi şehit olduktan sonra yaptığı açıklamada gözyaşlarına hakim olamamıştı. Eşiyle gurur duyduğunu söyleyen Rabia Sekin, "Eşimle gurur duyuyorum. Çocuklarımın babasız kalmasına üzülüyorum. Vatan sağ olsun" ifadelerini kullanmıştı.

ANMA TÖRENİ YAPILACAK

İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısını canı pahasına kahramanca davranıp önleyen şehit Polis Memuru Fethi Sekin için Cuma günü Demokrasi Üniversitesi'nde anma töreni düzenlenecek. Törene şehit polisin ailesinin yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılacak.

Fethi Sekin Kimdir Eşi nereli, Nasıl şehit oldu? Fethi Sekin'i anma günü 5 Ocak

Şehit polis Fethi Sekin’i babası anlattı

Şehit olan oğlu Fethi Sekin’in, 15 Temmuz şehidi Ömer Halis Demir’i örnek aldığını söyleyen baba Sekin, “Bu gurur, tüm Türkiye'nin gururudur.” ifadelerini kullandı.

Polislerle sohbet eden baba Sekin, bir süre önce kurşun geçirmez olarak yeniden inşa edilen polis noktasının duvarında asılı oğlunun fotoğrafının yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.

"İNEĞİMİ SATIP OĞLUMU POLİS OKULU'NA GÖNDERDİM"

Mehmet Zeki Sekin, oğlunun şehit olduğu haberini Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyathaneden servise çıktığı anda öğrendiğini, bir yıldır acısının hiç dinmediğini söyledi.

Küçük yaşlardan bu yana insanlara iyilik yapmayı çok seven oğlunun Samsun'da bulunan polis okulunu kazandığı gün yaşadığı sevinci hatırladığını anlatan Sekin, oğlunu okula gönderebilmek için ineğini satıp parasını ona verdiğini anlattı.

ÖMER HALİSDEMİR'İ ÖRNEK ALIYORDU

Şehit polisin sırasıyla Kilis, Bingöl ve İzmir'de görev yaptığını dile getiren baba Sekin, "Benim Fethim çok kahramandı, korku nedir bilmezdi. 15 Temmuz'dan sonra bana, 'Allah'ım Ömer Halisdemir gibi bana da bir şehitlik nasip etsin' dedi. O da nasip etti. Halisdemir'i kendisine örnek almıştı." dedi.

"KATLİAMI DİKKATİ ÖNLEDİ"

Kahraman polis oğlu ile en son şehit olmadan bir hafta önce İzmir'de görüştüklerini dile getiren Sekin, oğlunun saldırıdan bir süre önce terör saldırısı riski nedeniyle yedek şarjör aldığını ancak saldırı sırasında güvenlik kulübesinde bıraktığını kaydetti.

Mermisi bitene kadar çatışan oğlunun yedek şarjörünü almak için koştuğu sırada şehit olduğuna dikkati çeken Mehmet Zeki Sekin, "Onun dikkati bu katliamı önledi. Dikkatsiz olsaydı bu katliamı önleyemezdi." diye konuştu.

"KAHRAMANCA MÜDAHALE ETTİ"

Oğlunun teröristlerle çatıştığı anlara ilişkin görüntüleri tekrar tekrar izlediğini anlatan Sekin, şöyle konuştu:

"Kahramanca müdahale etti. Bir teröristi vurduktan sonra mermisi bitiyor, şarjörünü almaya gidince yetişemiyor. Jandarma arabasının ardında bir terörist daha vardı, onu sanki göremiyor, görse arkadan çullanırdı. Jandarma aracındaki asker kaçmaya çalışıyor, birkaç kez kapıyı açıyor kaçmaya çalışıyor, kaçamıyor. Onun hayatta olması benim Fethimin sayesindedir."

Oğlunun şehit olduğu günden bu yana davet edildiği her yerde onun vatan sevgisini anlattığını, gururla "Vatan sağ olsun" dediğini aktaran baba Sekin, evladının Elazığ'daki şehitliğine gidince insanların ona olan sevgilerine bir kez daha şahitlik ettiğine işaret etti.

Fethi Sekin Kimdir Eşi nereli, Nasıl şehit oldu? Fethi Sekin'i anma günü 5 Ocak

NEREYE GİDERSEM, KAHRAMANIN BABASI DİYE KARŞILANIYORUM

Mehmet Zeki Sekin, "Şehit babası olarak ben şehidimle gurur duyuyorum. Bu gurur, tüm Türkiye'nin gururudur. Benim Fethim Türkiye'nin kalbinde yaşıyor. Camisinde, öğretmenevinde, ormanında, hastanesinde, caddesinde ve sokağında ismi yaşatılıyor. Allah devlet büyüklerinden razı olsun, ismini ölümsüzleştirdiler. Tüm kapılar bana açıktır. Nereye gidersem gideyim, 'kahramanın babası' diye beni de 'kahraman' ilan ediyorlar." şeklinde konuştu.

Kahraman şehit Fethi Sekin'in heykeli adliyenin önüne yerleştirildi

Geçen yıl 5 Ocak’ta, bomba yüklü araçla İzmir Adliyesi'ne saldıran silahlı terör örgütü PKK'lılarla çatışmaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtarmak için çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan heykeli, bugün şehit olduğu adliye kapısı önüne konuldu. Yarın, adliye saldırısının birinci yıldönümünde, şehit Fethi Sekin'in heykelinin de açılışı yapılacak. Yarın saat 10.00'da, İzmir Adliyesi'nde gerçekleştirilecek anma törenine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün de katılacağı, adliye içerisinde ve dışında bir dizi program yapılacağı belirtildi.

 

Fethi Sekin Kimdir Eşi nereli, Nasıl şehit oldu? Fethi Sekin'i anma günü 5 Ocak

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...