Tgrt Haber
12 Mart 2014 22:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

FLAŞ, Berkin Elvan eylemlerinde 1 polis memuru şehit düştü

Tunceli’de, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından polis ile göstericiler arasında çıkan olaylarda kalp krizi geçirdiği iddia edilen polis memuru Ahmet Küçüktağ hayatını kaybetti.

FLAŞ, Berkin Elvan eylemlerinde 1 polis memuru şehit düştü

Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 30 yaşındaki polismemuruKüçüktağ, tedavi altına alındı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit düşen Küçüktağ'ın Elazığ'lı ve 8 aylık evli olduğu öğrenildi. Hastane önüne gelen polisler, mesai arkadaşlarının şehit haberini alınca göz yaşlarına boğulduğu görüldü.
Tunceli’deBerkinElvan’ın ölümünü protesto etmek için Dersim Demokratik Halklar Dayanışması, yürüyüş düzenledi. Elvan’ın fotoğraflarıyla Cumhuriyet Caddesi’nden Seyit Rıza Parkı’na sloganlar eşliğinde yürüyen grup, tekrar döndükleri Cumhuriyet Caddesi’nde yolu çift taraflı, barikatlar kurarak trafiğe kapattı. Sayıları yaklaşık 3 bin kişiyi bulan grup, daha sonra cadde üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut polis Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında bulunanlar polis merkezini taş yağmuruna tutup, önlem için bekletilen TOMA ve zırhlı araçlara da molotof kokteyli attılar. Polis, saldırganlara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede cadde savaş alanına dönerken, çevre atılan gaz bombasının dumanları altında kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...