Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2015 01:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

Galatasaray Benfica maçı full özeti, Galatasaray Benfica maçı golleri

Galatasaray'ın Benfica karşısında yediği gol bu sezonun en erken golü oldu. Galatasaray Benfica maçı full özeti burada. GS Benfica maçı nefesleri kesti. İşte Galatasaray Benfica maçı golleri ...

Galatasaray Benfica maçı full özeti, Galatasaray Benfica maçı golleri
Galatasaray Benfica maçı full özeti, Galatasaray Benfica maçı özeti, Galatasaray Benfica maçı golleri, Galatasaray Benfica maçı tüm golleri, GS Benfica maçı,

Galatasaray'ın Benfica karşısında yediği gol bu sezonun en erken golü oldu. Galatasaray Benfica maçı full özeti burada. Galatasaray Benfica maçı nefesleri kesti. İşte Galatasaray Benfica maçı golleri ... Maçın henüz 74. saniyesinde Arena buz kesti!.. Şık bir gol atan Nico Gaitan, Benfica'yı 1-0 öne geçiren isim oldu... Bu golden sonra Cimbom çabuk toparlandı. 18. dakikada Bilal'in vuruşunda; ceza sahası içinde Andre Almeida, topa elle müdahale edince hakem William Collum'un beyaz noktayı işaret etti.. Penaltıyı gole çeviren kaptan Selçuk İnan skoru eşitledi: 1-1. Muslera'nın kalesinde devleştiği mücadelenin 33. dakikasında Podolski, Julio Cesar'ın bacaklarının arasından topu filelerle buluşturdu: 2-1. İlk yarı bu sonuçla sonra erdi... 49. dakikada Sneijder'ın şutu direkte patladı. Son dakikaların nefesleri kestiği maçı temsilcimiz 2-1 kazandı.

Benfica, Galatasaray'a bu sezonun en erken golünü attı
Benfica'dan Nicolás Gaitán'ın Galatasaray'a attığı gol, Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en erken golü oldu. Bu gol ayrıca Benfica'nın Şampiyonlar Ligi tarihinden attığı en erken gol olma özelliği de taşıyor.

10 SONRA KAZANDI
Galatasaray, bu sonucun ardından Şampiyonlar Ligi'nde 10 maç sonra kazandı.. Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ndeki son galibiyetini 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki 6. maçında İtalyan devi Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde etmişti.

ATLETİCO 4 ATTI! GRUPTA SON DURUM
Temsilcimiz Galatasaray'ın 4 puana yükseldiği C Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Atletico Madrid evinde konuk ettiği Astana'yı 4-0 yendi.. Bu sonucun ardından Atletico Madrid 6 puana yükseldi. Grupta Benfica'nın 6, Astana'nın ise 1 puanı bulunuyor.

GALATASARAY: 2 - BENFİCA: 1

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)

GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa (Dk. 90+4 Rodriguez), Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin (Dk. 59 Olcan Adın), Umut Bulut (Dk. 78 Burak Yılmaz)
BENFİCA: Julio Cesar, Silvio (Dk. 82 Mitroglou), Luisao, Jardel, Eliseu (Dk. 66 Pizzi), Andre Almeida, Samaris, Gaitan, Goncalo Guedes (Dk. 75 Andrade), Jonas, Jimenez

GOLLER: Dk. 2 Gaitan (Benfica), Dk. 19 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 33 Podolski (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 18 Andre Almeida, Dk. 73 Samaris, Dk. 78 Andrade, Dk. 87 Luisao (Benfica), Dk. 42 Bilal Kısa, Dk. 63 Selçuk İnan, Dk. 70 Hakan Kadir Balta, Dk. 90+5 Burak Yılmaz (Galatasaray)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
2. dakikada Benfica öne geçti. Jonas'ın derinlemesine pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda topla buluşan Gaitan, şık bir çalımla Chedjou'dan sıyrıldı. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Arjantinli futbolcu, Muslera'nın üzerinden topu filelere gönderdi: 0-1
11. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak kaleci Cesar'da kaldı.
15. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı köşe atışında Hakan ön direkte kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Cesar son anda topu kornere çeldi.
18. dakikada Yasin ile hızlı gelişen Galatasaray atağında Benfica savunmasının uzaklaştıramadığı top ceza alanı dışındaki Bilal'in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza alanına doldurduğu topa atlayan Almeida, meşin yuvarlağı elle kesince hakem Collum penaltı kararı verdi. 19. dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Selçuk, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelerle buluşturdu: 1-1
26. dakikada Gaitan'ın pasıyla soldan bindiren Eliseu, topu yeniden ceza alanı dışındaki Gaitan'a aktardı. Bu oyuncunun gelişine yaptığı sert vuruşta kaleci Muslera yatarak topun sahibi oldu.
29. dakikada Sabri'nin pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda buluşan Podolski, bir rakibini geçtikten sonra şutunu çekti ancak topun ayağına oturmaması nedeniyle Alman oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ters kanada doğru gitti.
33. dakikada Galatasaray 2-1 öne geçti. Chedjou'nun savunmadan derinlemesine gönderdiği pasla savunma arkasına sarkan Podolski, sağdan ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Alman oyuncu sol ayağının dışıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Cesar'ın bacaklarının arasından ağlarla buluşturdu: 2-1


İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
47. dakikada Jonas'ın ceza alanı yayı üzerinden sert şutunda iyi yer tutan kaleci Muslera topun sahibi oldu.
49. dakikada Sabri'nin pasıyla ceza alanı dışında buluşan Sneijder, uzak mesafeden sert bir şut çıkardı ancak savunmada Luisao'ya çarpan top yan direkten döndü.
51. dakikada Galatasaray çok önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Sneijder'in soldan kullandığı köşe atışında ön direkte Hakan'ın kafayla aşırttığı top altıpas içinde uygun durumdaki Umut'un önünde kaldı. Bu oyuncunun yaklaşık 1 metreden bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Cesar'ın ayaklarından döndü. Deneyimli file bekçisi pozisyonun devamında topun kontrolünü sağladı.
53. dakikada Samaris'in ceza alanı çizgisi gerisinden çıkardığı şutta top az farkla yandan auta gitti.
54. dakikada hızlı gelişen Benfica atağında Gaitan'ın ceza alanı dışı sol çaprazdan yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
57. dakikada Jimenez'in ceza alanı dışından sert şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.
59. dakikada Guedes'in sağdan kullandığı köşe atışında yerden giden topa ceza alanında kimse dokunamadı. Ters kanada açılan meşin yuvarlağa gelişine vuran Gaitan'ın şutunda top Sabri'den döndü.
66. dakikada Umut, Sabri ve Sneijder'in paslaşmasında top ceza alanı dışı sağ çaprazdaki Podolski'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti.
69. dakikada Jonas'ın ceza alanı çizgisi gerisinden uygun durumda yaptığı vuruşta kale sahası gerisindeki takım arkadaşı Jimenez'e çarpan top dışarı çıktı.
82. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazdan sert şutunda top az farkla üstten autla sonuçlandı.
86. dakikada rakip yarı alanın ortasında topla buluşan Sneijder, topla ceza alanına kadar sokuldu. Önünü boşaltan Hollandalı yıldızın vuruşunda kaleci Cesar, yatarak topu kornere tokatladı.
90+1. dakikada Gaitan'ın ceza alanı dışı sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kale sahasında kafayla müdahalede bulunan Chedjou topu kornere gönderdi.

MAÇTAN NOTLAR
ÜÇ İSİM 7 YIL SONRA TEKRAR SAHADA
Galatasaray ile Benfica arasında 7 yıl önce oynanan UEFA Kupası maçında sahada yer alan 3 oyuncu, bugün de ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takım, 2008-2009 sezonu UEFA Kupası B Grubu ikinci maçında Benfica'ya konuk olurken, o müsabakanın ilk 11'inde yer alan Galatasaray'da 2, Portekiz ekibinde ise 1 oyuncu aradan geçen 7 yıla rağmen tekrar aynı formalarla karşı karşıya geldi.

Lizbon'daki Işık Stadı'nda 6 Kasım 2008 tarihinde Galatasaray'ın 2-0 kazandığı maça 11'de başlayan sarı-kırmızılı oyunculardan Sabri Sarıoğlu ile Hakan Kadir Balta bu akşam da sahaya çıkarken, Portekiz ekibinde ise o müsabakanın kadrosundan kalan tek isim Luisao oldu.

TARAFTARLARDAN DESTEK
Galatasaray taraftarları, Benfica karşılaşmasında takımlarına büyük destek verdi. Müsabaka öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına moral veren taraftarlar, ısınma bölümünde de oyuncuları tek tek tribüne çağırarak "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı. Öte yandan, yaklaşık 200 kişilik Benfica taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...