Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2022 19:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Girişimci Mahmut Hatipoğlu: Girişimciliğin Pek Çok Türü Var!

Farklı sektörlerde başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan ve dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Girişimci Mahmut Hatipoğlu, girişimciliğin birçok türü olduğunu ve her birinin çok önemli olduğunu ifade ederek açıklamalarda bulundu.

Girişimci Mahmut Hatipoğlu: Girişimciliğin Pek Çok Türü Var!
Mahmut Hatipoğlu,girişim

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Mahmut Hatipoğlu, “Birçok alanda girişimcilikten söz etmemiz mümkün. Her bir sektörde ses getiren girişimler gerçekleştiriliyor. Başarılı girişimler ön plana çıkarak birçok anlamda olumlu etkilerde bulunuyor. Biliyorsunuz girişimciliğin birçok türü var. İç girişimcilik, ticari girişimcilik, kadın girişimciliği ve sosyal girişimcilik bunlardan bazıları. Her birinin çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Her birinin kendine özgü birçok niteliği bulunduğunu ifade edebiliriz. Pek çok kişi, saydığım alanlarda girişimlerde bulunarak önemli çalışmalar gerçekleştirebilir.” sözleriyle girişimcilikle ilgili açıklama yaptı. 

BİRÇOK ALANDA GİRİŞİMCİLİKTEN SÖZ ETMEMİZ MÜMKÜN

Pek çok alanda girişimcilikten söz edilebileceğini ifade eden Mahmut Hatipoğlu, konuyla ilgili değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti: “Biliyorsunuz, girişimde bulunabileceğiniz pek çok alan var. Aslında temelde birçok sektör, yeni girişimlerle ilerlemek zorunda. Çünkü her şey değişiyor ve bu değişime bir şekilde ayak uydurmak zorundasınız. Yeni fikirler, hayaller, ihtiyaçları karşılayan çalışmalar; ilgili sektörün gelişmesine katkıda bulunuyor. Bu nedenle girişimciliğin ve girişimcilerin her bir sektör için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yeni girişimcileri desteklemeli ve çalışmalarını gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturmalıyız.” 

GİRİŞİMCİLİĞİN HER ÇEŞİDİ ÇOK ÖNEMLİ

Birçok girişim türünün bulunduğunu ifade eden Mahmut Hatipoğlu, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

Girişimciliğin pek çok çeşidi olduğunu söyleyebilirim. Sanal girişimcilik, kamu girişimciliği, sosyal girişimcilik, ticari girişimcilik, kadın girişimciliği bunlardan bazıları. Biliyorsunuz, girişimcilik pek çok olumlu etkiyi bünyesinde barındırıyor. Başarılı girişimler sayesinde istihdam oluşuyor, kalkınma sağlanıyor, uluslararası sahada ülkemiz iyi bir şekilde temsil edilme şansı elde ediyor.

Bunların her biri, başarılı girişimciliğin katkıları arasında yer alıyor. Bu hususların tamamı düşünüldüğünde, girişimciler için şartların elverişli olması gerektiğinden bahsedebiliriz. Çok daha fazla desteklenmeli ve çalışmalarını sürdürebilecekleri ortama kavuşmalılar. Bunların her birinin, aslında ülke ekonomisi adına da önemli olduğunun fark edilmesi gerekiyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...