Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Şubat 2014 21:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Hakkari'de AK Parti'ye silahlı saldırı düzenlendi

Hakkari Şemdinli ilçesinde bayrak asan AK Partililer'e yönelik gerçekleşen silahlı saldırıda, 2 kişi yaralandı.

Hakkari'de AK Parti'ye silahlı saldırı düzenlendi

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde, Beşevler Mahallesi'nde bayrak asma çalışması yapan AK Parti Şemdinli Belediye Başkan adayı Fikri Algül ile beraberindeki partililere yönelik, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu.Kurşunların, partililerin bulunduğu araca isabet etmesi sonucu AK Parti Şemdinli Gençlik Kolları Başkanlığı üyelerinden Şefik (25) ve Özal Özer (28) yaralandı.
Çevredekilerin yardımıyla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.
ÖNCE TAŞLI SONRA SİLAHLI SALDIRI
Saldırının ardından olay yerine giden polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunması için geniş çaplı araştırma başlattı.AK Parti Şemdinli Belediye Başkan adayı Fikri Algül, seçim çalışması için Beşevler Mahallesi'nde parti bayraklarını astıkları sırada önce taşlı saldırıya maruz kaldıklarını, ardından silahlı saldırının gerçekleştiğini söyledi.Kurşunların partilileri taşıyan araca isabet etmesi sonucu gençlik kolları üyelerinden Şefik ve Özal Özer'in yaralandığını vurgulayan Algül, "Bu süreçte adaylıktan çekilmemiz yönünde sürekli tehdit alıyorduk. Çok fazla baskı söz konusuydu. Çalışmalarımız baskıya, tehdite rağmen devam ediyor. Son aşaması da bu oldu. Yaralılarımıza acil şifa diliyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...