Hamsili pilav nasıl yapılır? Karadeniz hamsili pilav tarifi
Hamsili pilav... Karadeniz'in meşhur ve en sevilen pilavıdır. Hem görüntüsüyle hem tadıyla yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Karadeniz denilince akla gelen ilk besin hamsili pilav oluyor elbet. Peki hamsili pilav nasıl yapılır? Hamsi ve pilav birbirine yakışır mı? Hamsili pilav sadece Karadeniz de değil tüm Türkiye'de efsaneleşmiş bir lezzet olarak Türk milletinin bir simgesi haline gelmiş durumda hemen hemen herkesin sevdiği ve sevebileceği bu tarif ve tüm merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizde...
Hamsili pilav... Karadeniz'in meşhur ve en sevilen pilavıdır. Karadeniz denilince akla gelen ilk besin hamsili pilav oluyor elbet. Peki hamsili pilav nasıl yapılır? Hamsi ve pilav birbirine yakışır mı? Hamsili pilav sadece Karadeniz de değil tüm Türkiye'de efsaneleşmiş bir lezzet olarak Türk milletinin bir simgesi haline gelmiş durumda hemen hemen herkesin sevdiği ve sevebileceği bu tarif ve tüm merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizde...
HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
6 kişilik hamsili pilav için malzemeler;
-2 buçuk kilo hamsi
-4 su bardağı pirinç
-3 adet orta boy soğan
-tereyağı
-2 bağ maydanoz
-tuz, karabiber
YAPILIŞI;
'Hamsiyi temizleyip, kılçığını ayıklayıp pilavla birlikte fırına vereceğiz. Hamsinin temizlenmesi yarım saat sürüyor, pilavını pişirmek de yarım saat sürer. Bu yemeğin yapılışı iki saat sürüyor. Önce hamsi temizlenir, ardından doğranmış soğanlar kavrulur. Devamında soğanla karıştırılan pilav demlenir, demini aldıktan sonra maydanoz ile pilav karıştırılır. Yuvarlak fırın tepsisinin altına hamsi dizilir, ortasına pilav yayılır, üzerine tekrar hamsi dizilerek kapatılır. Ardından fırına atılarak 45 dakika 200 derecede pişirilir'
Aslında çok basit ve mükemmel lezzete sahip olan hamsili pilav başta Karadeniz olmak üzere tüm ülkemizde meşhurdur. Karadeniz'i, doğusu, batısı tüm balık sevenlerin bu tarifi denemeleri gerekir.