Tgrt Haber
04 Aralık 2014 13:21 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Hastane randevu MHRS sistemini yakından tanıyın

Hastane randevu işlemi için yapmanız gerekenleri işlediğimiz haberimizi inceleyerek hastane randevu ve MHRS hakkında geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

Hastane randevu MHRS sistemini yakından tanıyın
mhrs randevu alma,mhrs giriş,mhrs 182,mhrs yetki talebi,mhrs randevu merkezi,mhrs yeni üye,mhrs iptal

Yoğun çalışma hayatı nedeni ile insanlar kendilerine ve yakınlarına yeteri kadar zaman ayıramamaktadır. Böyle koşullar altında zaman elbette ki önem arz etmektedir. Az zamanda çok iş yapmak bir çok insanın amaçları arasındadır. Bunun doğal sonucu olarak zaman kaybı yaşamamak her zamankinden daha önemli bir hale gelmiştir. Teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde zaman kaybı minimum düzeye indirilmektedir. Günümüzde birçok işimizi internet kullanarak yapabilme imkanına sahibiz. Böylece vakit kaybı yaşanmasının önüne geçilmiş olunmaktadır.


Son zamanlarda ise hastane randevu işlemleri de internet ortamında yapılabilmektedir. Oysa eskiden hastaneye kadar gitmek, gerekirse sıra beklemek zorunda kalınıyordu. Şimdilerde ise internet kanalı ile randevu sistemi sayesinde bulunduğunuz yerden işlem yapmak oldukça kolay hale gelmiş durumdadır. Böylece artık sıralarda ve yorucu hastane koridorlarında beklemek zorunluluğu da ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca şehir dışından ve çevre köylerden gelen vatandaşların vakit kaybı da önlenmiş durumdadır. Yaşlılar, çocuklar, bebekler ve ağır hastalık yaşayan vatandaşların sıra beklerken sıkıntı yaşamamaları için önemli bir uygulama olmuştur.
Direkt olarak hastaneye gitmeye gerek kalmadan bulunduğunuz yerden randevu alma imkanı sağlayan bir uygulama geliştirilmiştir. Bu uygulamanın adı MHRS yani ‘hastane randevu sistemidir. Bu uygulama sayesinde hızlı ve pratik bir şekilde dilediğiniz hastaneden ve dilediğiniz doktordan randevu alabilirsiniz. MHRS yani hastane randevu sistemi birçok yönden kolaylık sağlamaktadır. Örneğin; hastane randevu sistemi sayesinde önceleri yaşanan bazı istenmeyen durumlar artık yaşanmamaktadır veya en aza indirilmiş durumdadır.
Bilindiği gibi eskiden yani hastane randevu sistemi hizmete sunulmadan önce, hastanelerde uzun sıralar beklenmek zorundaydı. Hatta bazen izdiham yaşanır bazı olumsuz durumlara da maruz kalınırdı.
Bazı durumu ağır hastalar, yaşlılar ve çocuklar için sıra beklemek oldukça zor olabilmektedir. Bu gibi hastalar için veya yoğun çalışan ve yeteri kadar vakti olmayan kişiler için hastane randevu sistemi büyük bir kolaylık olmuştur. Ama artık hastane randevu sistemi sayesinde bu gibi durumlar ortadan hemen hemen kalkmış durumdadır. Çünkü, hastane randevu sistemini kullanarak hangi doktordan hangi gün randevu almak istiyorsanız onu gerçekleştirebilirsiniz.
Günümüzde artık hemen hemen her vatandaş internete erişim imkanına sahip konumdadır. Durum böyle olunca her vatandaş hastane randevu sisteminden yararlanabilmektedir. Peki hastane randevu sistemi nasıl kullanılır ne gibi bilgilere ihtiyacınız vardır? Şimdi hastane randevu sistemini nasıl kullanacağınızı aşamaları ile anlatacağız;
Hastane randevu sistemini yani MHRS’yi kullanmak için öncelikle sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Bu kayıt işlemi için ise izlemeniz gereken yol şöyledir;
1.    İlk olarak hastane randevu sisteminden yararlanmak için sisteme kayıt olunuz.
2.    Daha sonra hastane randevu sistemine kayıt olmak için, MHRS yani hastane randevu sisteminin resmi internet adresine giriş yapınız.
3.    Hastane randevu sisteminin internet sitesine girdikten sonra karşınıza çıkan ekrandaki ‘yeni üye’ seçeneğine tıklayınız.
4.    Bu bölüme sizden istenen bilgilerinizi giriniz. İstenen bilgiler ise şu şekildedir;
•    TC kimlik numarası,
•    Ad ve soyad,
•    Cinsiyet,
•    Doğum tarihi ve yeri,
•    Anne ve baba adı,
•    Cep telefonu ve E-posta adresi gibi bilgilerdir.
5.    İstenilen bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde sistemdeki ilgili yerlere doldurunuz.
6.    En son kendiniz bir şifre (parola) belirleyiniz.
Bu aşamalardan sonra hastane randevu sistemine kayıt işleminiz tamamlanmış olur. Kendinizin belirlediği bu şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca şifrenizi unutma ihtimaline karşı bir yerlere not etmekte de fayda vardır. Bir de şifrenizi doğum tarihi vb şekilde basit yapmamanız da tavsiyeler arasındadır.
Sisteme kayıt olup, hastane randevu sistemine üye olduktan sonra, randevu işleminizi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Randevu işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gerekenler ise şu şekildedir;
1.    İlk olarak T.C kimlik numaranızı ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ bölümüne giriniz.
2.    Daha sonra hastane randevu (MHRS) sistemine üyelik işlemleri sırasında almış olduğunuz parolanızı (şifre) giriniz.
3.    Sonra resimde verilen sayıları girerek ‘Giriş’ seçeneğine tıklayınız.
4.    Açılan ekranda sırasıyla il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerini göreceksiniz.
5.    Buradan seçmek istediğinizi seçtikten sonra ‘Randevu Ara’ seçeneğine tıklayınız.
6.    Daha sonra seçmiş olduğunuz hekime ait uygun saatleri bu sayfada bulabilirsiniz.
7.    Size en uygun saati belirleyerek buna göre hastane randevunuzu seçiniz.
8.    Hastane randevu sisteminde, seçtiğiniz randevu bilgilerinizi girdikten sonra ‘Randevuyu Kaydet’ seçeneğine tıklayınız.
Bu şekilde sırası ile işlemleri yaptığınızda hastane randevu sisteminden randevunuzu tamamlamış olursunuz.
Randevu işleminizi gerçekleştirdiğiniz saatten itibaren 15 dakika önce hastane ya da poliklinik sisteminde hasta girişinizi yapmanız gerekmektedir. Yani gideceğiniz yere randevu saatinden en az 30 dakika önce ulaşmanızı tavsiye ederiz. Böylece orada herhangi bir aksaklık yaşandığında vakit kaybetmenizin önüne geçilmiş olunur.
Hastane randevu sistemine kayıt olduktan sonra bazı işlemeleri de yapabilme imkanı yakalarsınız. Örneğin; daha önceden almış olduğunuz randevularınız ile ilgili bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Eğer hastane randevu sisteminde önceden yaptığınız randevu işlemini herhangi bir sebepten dolayı iptal etmek isterseniz bu işlemi de hastane randevu sistemi ile yapabilirsiniz.
Randevu iptal etmek için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekildedir;
1.    Hastane randevu (MHRS) sisteminde önceden almış olduğunuz randevunuzu iptal etmek için hastane randevu (MHRS) sistemine T.C kimlik numaranız ve parolanız ile giriş yapınız.
2.    Sonra sağ tarafta bulunan ‘Randevu Geçmişi’ kısmını seçmeniz gerekir. Bu sayede randevu geçmişinizi görebilirsiniz. Buradan iptal etmek istediğiniz hastane randevunuzu seçiniz.
3.    Bu işlemin devamında iptal etmek istediğiniz randevunun yanındaki ‘iptal et’ seçeneğine tıklayarak randevunuzu iptal etmiş olursunuz.
Hastane randevu sistemini kullanarak duyurulara ulaşabilir ve bazı kişisel bilgilerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Örnek olarak; şifrenizi (parolanızı) değiştirebilir ya da bazı bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz.
Randevu sistemini kullandıktan sonra ‘çıkış’ yapmanız önemlidir. İster hastane randevu  sisteminde randevu alma işlemi yapın ister randevu iptal işlemi yapın, yaptığınız işlemden sonra mutlaka çıkış yapmanızda fayda vardır. Bunun için sayfanın sağ tarafında bulunan ‘Çıkış’ butonuna basarak hastane randevu  sisteminden çıkış yapabilirsiniz. Bu şekilde hastane randevu sisteminden güvenli bir şekilde çıkış yapmış olursunuz. Bu sayede başka birisinin hesabınıza ulaşmasını da engellemiş olursunuz.
İnternet üzerinden hastane randevu işleminizi gerçekleştirirken hiçbir ücret ödemenize gerek yoktur. Hastane randevu sistemini, ister evinizden, ister işyerinizden, isterse de cep telefonunuzun Wi-Fi internet seçeneğinden yararlanarak  her an her yerde kullanabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...