Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2014 17:34 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Hava durumu İstanbul Ankara İzmir Hava Durumu - Hava Durumu Raporu

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak, İstanbul için 5 günlük hava durumu raporu, Yurtta hava nasıl olacak Ankara, İzmir, Hava Durumu, Havalar soğuyacak mı? Son dakika Hava Durumu...

Hava durumu İstanbul Ankara İzmir Hava Durumu - Hava Durumu Raporu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hava Durumu, Rüzgar, hava, yağış, kuvvetli yağış, istanbul hava durumu, izmir hava durumu, ankara hava durumu, Sabah,Adana,İzmir,Samsun,Ankara,Erzurum,Trabzon,Antalya,Anadolu,İstanbul,Diyarbakır,hava durumu,Meteoroloji

Meteorolojiden alınan haberlere göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? Hava durumu raporları haberimizde sizlerle. Yağış ne zaman başlayacak, ne kadar sürecek? Kuvvetli yağış uyarısı özellikle hangi kesimler için yapıldı? Hava durumu ile ilgili son dakika haberleri (İstanbul-Ankara-İzmir Hava durumu) İstanbul hava durumu raporu, "İstanbul'un Anadolu yakasında kuvvetli (21-50 mm) yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, dolu, yıldırım, kuvvetli rüzgar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Ulaşımda aksamaların olabileceğine dikkat çeken yetkililer özellikle yağışın 15,30-18,30 arasında etkili olacağını açıkladı.

Yağmur nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı.

 

Öğle saatlerinde ise Anadolu yakasında görülen dolu yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dolu taneleri bazı semtlerde maddi hasara neden oldu.

 

Sosyal medya kullanıcıları da dolu ile ilgili çok sayıda mesaj paylaştı.

 

Bazı kullanıcılar insanların dolu yağışından etkilendiğini ve bazı vatandaşların bayıldığını yazdılar.

 

AVRUPA YAKASINDA İNANILMAZ YAĞIŞ

 

Anadolu Yakası'ndaki dolu yağışının ardından Avrupa Yakası'nda da çok şiddetli yağmur ve dolu yağışı başladı. Yağış nedeniyle adeta göz gözü görmedi. Birçok yerde su baskını yaşandı.

 

ESKIŞEHİR'DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU

 

Eskişehir’de öğleden sonra kısa süre yağan ceviz büyüklüğündeki dolu hayatı olumsuz etkiledi. Dolu nedeniyle merkeze bağlı Çukurhisar Mahallesi’nde bazı ev ve işyerleri ile bazı araziler zarar gördü. Bazı evlerin camları kırıldı, otomobiller ile evlerin çatılarındaki güneş enerji sistemleri hasar gördü.

 

Tepebaşı ilçesine bağlı Çukurhisar beldesinde öğleden sonra dolu yağdı. Aniden bastıran ve yaklaşık 5 dakika süren adeta dolu, vatandaşlar arasında paniğe neden olurken, hayatı da olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğündeki dolu toprağa beyaz örtü gibi kapladı. Bazı ev ve işyerleri ile ekili arazilere zarar verdi. Bazı ev ve işyerlerinin camları dolu nedeniyle kırıldı. Bazı otomobillerin camları ile evlerin çatılarındaki güneş enerji sistemleri hasar gördü.

 

Tepebaşı Belediyesi ve Tarım İl  

 

 Müdürlüğü yetkililerin, dolu sonrası bölgeye gittikleri ve hasar tespit çalışmasına başladıklarını belirtildi.

 

İstanbul Ankara İzmir Hava Durumu

 

Meteoroloji uyardı

 

Türkiye, yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı cuma günü Marmara ve Ege bölgelerinde hafta sonunda ise iç bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Türkiye, geçtiğimiz hafta sonundan bu yana özellikle Trakya ile iç ve doğu bölgeleri mevsim gereği olan gök gürültülü sağanak yağışların etkisinde bulunuyor. Bu arada mayıs ayı içerisinde yurdun büyük bölümünde ortalamaların üzerinde yağış meydana geldi.

 

Gök gürültülü sağanak yağışlar bugün yurdun iç ve doğu bölgelerinde görülecek. Yağışlı sistem, yarın doğuya hareket ederek; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek.

 

Ancak aynı gün akşam saatlerinden itibaren Türkiye kuzeybatı kesimlerden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek, Marmara'nın güney ve batısı, kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

Gök gürültülü sağanak yağışlar, 30 Mayıs Cuma günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde etkisini ve kuvvetini artırarak hafta sonunda da ülkenin kuzey, iç ve batı bölgelerinde etkili olmaya devam edecek.

 

Gök gürültülü sağanak yağışlar, Marmara Bölge geneli ve İstanbul 'da cuma gününden itibaren bir hafta boyunca aralıklarla etkili olacak.

 

Bu mevsimde meydana gelen yağışlar yerel ve kısa sürede fazla miktar bırakabildiği ve dolu yağışıyla yıldırım, ani sel ve su baskınları ve kısa süreli fırtınalara sebep olabildiği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

 

Hava sıcaklığı yarın yurt genelinde, cuma günü ise iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edecek ancak cuma günü Marmara ve Ege bölgelerinde hafta sonunda ise iç bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak.

 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

 

Yapılan son değerlendirmelere göre: Yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına giren ülkemizde kuzey, iç ve batı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Marmara, Kuzey ve iç Ege, Batı Karadeniz, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale'nin kuzey çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Yurdun doğu kesimlerinde artmaya devam etmesi, batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalması bekleniyor.

 

RÜZGAR :Ülke genelinde güney ve güneybatı yönlerden esecek rüzgarın, bugün (Cuma) Marmara ve Kuzey Ege'de kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), Güney Ege ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

UYARILAR

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Marmara, Kuzey ve iç Ege, Batı Karadeniz, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale'nin kuzey çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Yurdun batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden esecek olan rüzgarın bugün(Cuma) Marmara ve Kuzey Ege'de kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), Güney Ege ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

 

MARMARA

 

Parçalı, yer yer çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün (Cuma) öğle saatlerinde itibaren bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu gece saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa), yer yer kısa süreli fırtına (50-70 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

En Yüksek(°C)

BURSA: Parçalı ve çok bulutlu; bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa), yer yer kısa süreli fırtına (50-70 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 27

EDIRNE:Parçalı ve çok bulutlu; yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ISTANBUL:Parçalı ve çok bulutlu; bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa), yer yer kısa süreli fırtına (50-70 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 27

YALOVA: Parçalı ve çok bulutlu; bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa), yer yer kısa süreli fırtına (50-70 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 25

 

EGE

 

Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cuma) bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bugün (Cuma) güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

A.KARAHİSAR: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 22

İZMİR:Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 26

MANİSA: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 26

USAK:Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 22

 

AKDENİZ

 

Parçalı ve çok bulutlu; bugün (Cuma) Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

 

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu 30

ANTALYA: Parçalı, yer yer çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

HATAY:Parçalı bulutlu 31

 

K.MARAŞ: Parçalı ve çok bulutlu 33

 

İÇ ANADOLU

 

Parçalı ve çok bulutlu; kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Kırıkkale'nin kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bugün (Cuma) güney ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

 

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ESKİŞEHİR: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

KIRIKKALE :Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

KONYA :Parçalı ve çok bulutlu, bugün Cuma) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

 

BATI KARADENİZ

 

Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra blge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

BOLU :Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 24

DÜZCE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 27

KARABÜK: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 31

ZONGULDAK: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 24

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

 

Parçalı, zamanla çok bulutlu; bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların bu gece saatlerinde Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

GIRESUN:Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

ORDU: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

 

DOĞU ANADOLU

 

Parçalı ve çok bulutlu; bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Erzincan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BİTLİS: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 22

ELAZIG: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 30

ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 21

VAN: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 22

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU

 

Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

BATMAN: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 33

DIYARBAKIR: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 33

GAZIANTEP: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

SANLIURFA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...