Tgrt Haber
20 May 2020 21:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

HES Kodu nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması ile yeni bir sisteme geçileceğini ve vatandaşların uygulama üzerinden alacakları 'HES Kodu' ile seyahat edebileceklerini duyurdu. Peki HES kodu nasıl alınır?

HES Kodu nasıl alınır?
hayat eve sığar,hes kodu,hes kodu nasıl alınır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, normalleşme sürecinde Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden alınacak HES Kodu ile seyahat edilebileceğini açıkladı. HES kodu nasıl alınır?

Bakan Koca, "Bu uygulamaya öncelikle şehirler arası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz" dedi.

HES KODU İLE YOLCULUK YAPILABİLECEK
Seyahatlerde sağlık durumlarının kontrolü, ilgili seyahat firması tarafından sağlanacak ve buna göre tedbir alınacak. Sonradan bir yolcuya eğer virüs bulaştığı tespit edilirse, yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacak. Tüm ulaşım süreçlerinde, 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması üzerinden, HES kodu oluşturulabileceği gibi kısa mesaj yoluyla da HES kodu alınabilecek. Böylece seyahatlerde tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışılacak. 

HES Kodu nasıl alınır?

HES kodlarının kişiye özel üretilen tekil kodlar olduğunun altını çizen Koca, kontrolü ve yönetiminin kişinin elinde olacağını vurguladı.

T.C. kimlik numarası gibi sabit olmadığını, her paylaşımda farklı bir kodun oluşturulacağına dikkati çeken Koca, kod sayesinde kimsenin kimlik numarası gibi kişisel bir bilgiyi başkasıyla paylaşmak zorunda kalmayacağının altını çizdi.

Mobil uygulama ve HES kodunun, önümüzdeki günlerde yaygın kullanımının hayatı kolaylaştıracağını aktaran Koca, Kovid-19'un sadece sağlık değil sosyal hayatı, çalışma hayatı ve insan etkinliğinin birlikte gerçekleştiği alanların neredeyse tamamını içerecek tedbirler gerektirdiğini anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...