Tgrt Haber
03 Şubat 2016 14:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

HGS bakiye sorgulama, OGS ve HGS ceza sorgulama işlemleri (PTT HGS bakiye sorgulama)

Plaka bilgilerinizle trafik cezası sorgulamanızı online olarak birkaç dakika içinde halledebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama, OGS ve HGS ceza sorgulama işlemleri buradan kolaylıkla yapılabilir. PTT online hizmetleri üzerinden de HGS bakiye sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama, yaparak, HGS'nizde ne kadar bakiyeniz kaldığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca OGS ve HGS'den kaçak geçiş yaptınız mı, ceza sorgulama işlemleri yaparak buna da ulaşabilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama, OGS ve HGS ceza sorgulama işlemleri (PTT HGS bakiye sorgulama)
hgs,hgs bakiye sorgulama,trafik cezası,ceza ödeme,online ödeme,GİB,hgs borç,hgs ceza sorgulama,hgs borç ödeme,hgs ceza

Plaka bilgilerinizle trafik cezası sorgulamanızı online olarak birkaç dakika içinde halledebilirsiniz. PTT online hizmetleri üzerinden de HGS bakiye sorgulama, işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulaması yaparak, HGS'nizde ne kadar bakiyeniz kaldığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca OGS ve HGS'den kaçak geçiş yaptınız mı, ceza sorgulama işlemleri yaparak buna da ulaşabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama, OGS ve HGS ceza sorgulama işlemleri buradan kolaylıkla yapabilirsiniz. Büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların daha iyi anlayacak olduğu Hızlı Geçiş Sistemi günümüzde oldukça aktif biçimde kullanılmaya başlanmıştır. İşten eve giderken, evden işe giderken ya da herhangi bir yerden bir yere giderken kullanacak olduğunuz ulaşım yolları sizlerin daha kısa bir zaman dilimi içinde sizler ulaşımınızı sağlarsınız. Köprülerde geçişlerde Otomobil araçların kullanması gereken bu geçit sizlere kolaylık sağlar. Sizler köprülerde geçimlerinizde bu Hızlı Geçiş Sisteminden kullanabilirsiniz. Öncelikle bu geçişlerden faydalanabilmek için siz vatandaşlar gerçekleştirmeleri gereken bazı aşamalar vardır. Şimdi ise sizlere bu geçiş sistemini kullanmanızı açıklayacağız.

OGS ve HGS'li geçişlerde uygulanan yüzde 20 indirim de kaldırıldı. Yetkililer yüzde 20'lik indirimin yasal dayanağı bulunmadığını ve belli bir dönem teşvik için böyle bir uygulamaya gidildiğini ifade ediyor. Bu nedenle de indirimin dün itibarıyla kalktığı bilgisi veriliyor. Böylece otoyollarda OGS ve HGS ile en kısa mesafede 1.8 TL olan geçiş ücreti yüzde 16'lık zam ve yüzde 20'lik indirimin kalkmasıyla 2.5 TL'yi buldu. Bu da yüzde 38'lik zam anlamına geliyor. Köprülerde ise 3.4 TL olan geçiş ücreti indirimin kalkması ve yüzde 16 zamla 4 lira 75 kuruşa yükseldi. Bu da ücretlerin yüzde 39 arttığını gösteriyor. Hürriyet'in duyurduğu köprü ve otoyollardaki zammın detayları da netleşti. Karayolları Genel Müdürlüğü köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin yeni ücret tarifesini duyurdu. Buna göre, İstanbul Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinden otomobil, motosiklet, aks aralığı 3.20 metreden küçük kamyonet ve minibüsler için geçiş ücretine 50 kuruş zam yapılarak 4 lira 25 kuruştan 4 lira 75 kuruşa yükseltildi. Aks aralığı 3.20 metreden büyük her türlü iki akslı araçların geçiş ücreti 50 kuruş artışla 6 lira oldu. Köprü ve otoyol geçişlerine son olarak 2012 yılında zam yapılmıştı. 2 Ocak Cumartesi gününü 3 Ocak Pazar'a bağlayan gece saat 00.00'dan itibaren gişelerden geçiş yapanlar zamlı tarife ile işlem gördü. 2012'den bu yana zam yapılmayan köprü ve otoyolları için yüzde 25 civarında zam yapılması gündeme gelmişti. Ancak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yönlendirmesiyle zam yüzde 16'da kaldı. Köprü maliyeti 65 TL yükseldi DÜNE kadar İstanbul'daki köprüyü her mesai günü kullanan OGS ve HGS'si olan bir İstanbullu 24 gün kullanımla ay sonunda 163 TL ödüyordu. Dün itibarıyla bu rakam 228 TL'ye çıktı. Böylece köprüden geçiş maliyeti aylık bazda 65 TL artmış oldu.

verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
 
Her vatandaş öncelikle en yakın bir postaneye gitmelisiniz. Ardından orada bulunan görevlilere sizlere bu geçişlerde geçme hakkı tanımanız için yapılması gerekenleri sizlere aktaracaktır. Sizlerin kendi kişisel şahsi aracınıza bir çip yerleştirilecektir. Bu çip aracınızın ön camının ön taraflarının bir yerine yerleştirilecektir. Sizler Hızlı Geçiş Sistemi yaparken bu çip sayesinde köprü ya da geçiş yapacak olduğunuz yere gelirken bu çip sizlerin geçişinde sizlere bakiye sorgulaması görevinde kullanılabilir. Sizlere aynı zamanda da bir HGS kartı verilir. Bu karta sizler para yükleyerek geçişlerde rahatlıkla üstünlük sağlayabilirsiniz. Öncelikle bu karta para yükleyip bakiyenizi oluşturursunuz. Ardından sizler geçiş sırasında eğer bakiyeniz yetersiz olursa cep telefonlarınıza bir bilgi mesajı gelir. Bu bilgilendirme mesajı sayesinde sizler geçiş yaparken kartınız da bakiye yoksa en yakın dolum noktalarından bakiyenizi tahsil edebilirsiniz. Üstelik internet sistemi üzerinden sizler bakiyenizi kontrol edebilir, sorgulayabilirsiniz bunun yanında internet sistemi üzerinden bakiye tahsili bile yapabilirsiniz. 
 
Son zamanlarda gelişen internet teknolojisi sayesinde artık vatandaşlar kolay bir şekilde ulaşımınızda meydana gelen sorunlarınızı çok daha kısa bir süre zarfı içinde yapabilirsiniz. Örneğin bizler seyir halinde aracımızda yolculuk ederken belli alanlarda trafik polis memurları tarafından kontrol edilirler. Çünkü trafikte araçlar bazen hatalı sollama, hız limitini aşma gibi kuralsızlık yapabilirler. Bu kuralları çiğneyen dikkatsiz ve hatalı sürüş kullanan vatandaşlar için trafik polis memurları tarafından denetlenirler. Ancak ülkemizde ne yazık ki her alanda trafik polisi memurları olamayabilir. Her alan trafiğe kapalı olunca araç kullanıcılarını takip etmek daha zor olabilir. Böyle durumlarda trafikte bulunan araçları kontrol eden mobese kameralarıdır. Bu kameralar trafiğe kapalı alanlarda polis memurlarının olmadığı yerlere yerleştirilir. Mobese kameraları da araç kullanıcılarını canlı olarak izler ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bu görüntüleri yönlendirilir. Trafik alanında çalışan polis memurları görüntüleri bu kameralar ile takip eder. Hatalı bir kullanışta bulunan sürücülere bu kameralar dolayısıyla ceza yazılır. Araçların plakalarına bu şekilde ceza kesilir. Bu cezalar ise araç kullanıcılarına posta yoluyla iletilir. Ancak ne yazık ki bizler bazı sürüş hatalarımızdan gelen bu cezanın yer aldığı postalara erişimlerini sağlayamayabilirler.
 
Çünkü bu posta ne yazık ki bizlere gelemeyebilirler. Aksaklıklar oluşabilir. Bu aksaklıkların oluşmaması için bizler daha güvenilir bir şekilde sorgulama yaparak cezadan emin olmak isteriz. Biz ve aracımıza yazılan bu trafik cezasını sorgulamak isteriz. Trafik cezası hakkında sizlerin araçlarınıza yazılan bir caza olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Üzerinize kayıtlı olan aracınızın sorgulamasını yapmak için ihtiyacınız olan tek şey internete erişim sağlamanızdır. İnternet sistemi sayesinde sizler kolay bir şekilde sorgulamanızı yapabilirsiniz. Online sorgulama işlemleri artık günümüzde oldukça yaygındır. Sizler de kendi araç plakalarınız ile sadece beş dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama yapacak olduğunuz internet sitesine giriş yaparsanız hemen sonrasında karşılarınıza çıkan ana sayfada doldurmanız gereken kişisel bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekir. Bu bilgiler sırasıyla şu şekildedir; aracınızın modeli, plakası, isminizi, soy isminizi sırasıyla doldurmaları gerekir.
 
Sizler bu doldurmanız gereken alanları doğru ve eksiksiz bir şekilde girdiğiniz takdirde sizler trafik cezası sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Oldukça kısa biz zaman dilimi içinde yalnızca internet sistemine giriş yaparak hızlı bir şekilde aracınızın adına ceza yazılıp yazılmadığını öğrenebilirsiniz. Üstelik bu cezanın son ödeme tarihine kadar en ince detayları da kolayca öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda plakanıza kesilen bu cezayı haksız buluyorsanız kolay bir şekilde bu cezayı iletebilirsiniz. Yani hata yapmadığınızı iddia ediyorsanız bunu Emniyet Genel Müdürlüğüne giderek detaylı bir bilgi de  alabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...