Tgrt Haber
18 Şubat 2015 02:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

İç Güvenlik Paketi görüşmeleri bugüne kaldı

TBMM Genel Kurulu'nda, iç güvenlik paketinin görüşmelerine geçilemedi.

İç Güvenlik Paketi görüşmeleri bugüne kaldı
tbmm Genel Kurulu,iç güvenlik paketi

Genel Kurul'a iç güvenlik paketinin gelmesi bekleniyordu. Meclis araştırması açılmasına ilişkin 3 önerge okunarak bilgiye sunuldu. HDP Grubu'nun "paralel yapı, yargı, güvenlik, TSK, istihbarat, gizli dinleme" konularının araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi görüşüldü. HDP'nin önergesi oy çokluğuyla kabul edilmedi. MHP Grubu'nun "işsizlik ve buna bağlı olarak gelişen iç göç" sorununun araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi öneriside kabul edilmedi. Ardından CHP'nin Uludere ile ilgili araştırma önergesinin ele alınması önerisi okundu. Öneri, AK Parti'nin önergesiyle kapalı oturumda görüşüldü. Kapalı oturumun ardından Bahçekapılı, CHP önergesinin de kabul edilmediğini belirtti.
Daha sonra AK Parti'nin görüşmelerin süreleri ve günleri ile ilgili verdiği önergesi okundu. Önergenin, AK Parti ve HDP'nin teklifi üzerine kapalı oturumda görüşülmesine geçildi. Saat 23.30'da kapalı oturumda başlanan önergenin görüşülemediği öğrenildi. Meclis oturumu saat 01.45 sıralarında kapandı. "İç Güvenlik Paketi" tasarısı Genel Kurul'da görüşülemedi. Paketin görüşmelerine bugün saat 14.00'te gerçekleştirilecek Meclis Genel Kurulu'nda başlanması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...