Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2014 15:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus teknik özellikleri ve fiyatı

Apple beklenen çıkışı gerçekleştirdi ve iPhone 6'yı tanıttı. iPhone 6 tanıtımının yanında sürpriz bir gelişme ile iPhone 6 Plus'ı da tanıtan Apple herkesi şaşkına çevirdi. Akıllı telefonların özellikleri ve fiyat listesi ile ilgili ayrıntılar...

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus teknik özellikleri ve fiyatı
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6 Plus özellikleri, iPhone 6 özellikleri, iPad,dolar,Apple,iPhone

Tüm dünyanın merakla beklediği iPhone 6, Apple’ın 9 Eylül Salı günü yaptığı lansman ile tanıtıldı. iPhone 6 geçen akşam yapılan etkinlikle tanıtıldı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tanıtılır tanıtılmaz sosyal medyayı salladı. iPhone 6 tanıtıldıktan sonra herkes  iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın teknik özellikleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istedi.  iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hayranlarını memnun etmiş gözüküyor.  iPhone 6 ve iPhone 6 Plus diğer iphonelar göre çok hızlı ve şarj süresinin de çok uzun olduğu konuşuluyor. Apple 9 Eylül etkinliğinde birçok bomba patlattı, en çok beklenen ise kuşkusuz iPhone 6 temel modeliydi. iPhone 6'nın 4,7 inç olan ana modeli yenilenen tasarımı, NFC teknolojisi ve daha hızlı A8 işlemcisiyle hemen dikkatleri üstüne çekti.
Ekran

iPhone 6 4,7 inç modelde Retina HD ekran olacak ve önceki modele (iPhone 5S) oranla yüzde 38 daha fazla piksel bulunacak. Ekran çözünürlüğü ise 1334 x 750 olarak açıklandı.

Kamera

iSight kamerada 8 MP çözünürlük ve f/2,2 diyafram olanı yer alıyor. Panoramik çekim konusuna odaklanan kamerada 43 megapiksele kadar panoramik çekim yapılacak. 30 veya 60 fps hızda 1080p video kaydı da iPhone 6'da mümkün olacak. Ayrıca yavaş çekimde 120 fps ve 240 fps videoları da yeni kamera ile kaydedebileceksiniz.

 

Tasarım

iPhone 6'nın yenilenen tasarımında en fazla dikkat çeken şey inceliği. Sadece 6,9 mm kalınlıkta olan cihaz önceki modelden (5S) 0,7 mm daha ince.

 

Donanım

Apple teknik detay verme konusunda yine ketum davrandı, ancak 64 bit A8 işlemci kullanılacağını biliyoruz. 2 milyar transistör bulunan ve önceki yongadan (A7) daha küçük olan A8 işlemci ile 50 kata varan işlemci gücü ve grafik işlemlerinde yüzde 84'e varan performans artışı iddia ediliyor.

 

Bağlantı

Apple operatörler açısından büyük bombayı ise WiFi üzerinden görüşme özelliği ile patlattı. 3 kat hızlı kablosuz ağ bağlantısı sunacak olan cihaz 20 bant destekli LTE kullanımına da açık. 


Pil Ömrü

Cihazın pil ömrü yine miliamper seviyesinde açıklanmadı. Ancak iPhone 5S'ten daha iyi bir pil ömrü sunacağı Apple tarafından açıklandı.

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone 6 yıl sonuna kadar 115 ülkede piyasaya sürülecek. İlk olarak 19 Eylül'de satışı başlayacak. Ön siparişler 12 Eylül'de alınacak ve kontratlı fiyatlar 199 dolardan başlayacak.

Apple'ın merakla beklenen yeni iPhone modelleri tanıtıldı. Uzun bir süredir tartışmalara konu olan 5.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip iPhone 6 Plus modeli de bu etkinlikte ortaya çıktı. Apple'ın "phablet" sınıfındaki ilk cihazı olan iPhone 6 Plus, temelde yeni model iPhone 6'nın üzerine inşa edilmiş. 

 

Büyük ekran, fazladan kullanım alanı

 

Teknik özellikleri birçok noktada kesişen iki cihaz arasında ekran büyüklüğü ve buna bağlı olarak boyut değişikliği söz konusu. iPhone 6 Plus'ın 5.5 inç büyüklüğündeki ekranı Apple tarafından "Retina HD" olarak adlandırılıyor. Apple'ın birçok bilinen özelliğe kendine has isimler bulma alışkanlığı burada da devreye girmiş. Aslında "Retina HD" ekran ifadesiyle kast edilen çözünürlük 1080x1920 HD çözünürlüğü. iPhone 6 Plus'ın en boy oranını ise önceki model iPhone 5s de olduğu gibi 16:9 olarak dikkat çekiyor. Ekranın sağladığı inç başına piksel değeri ise 401 olarak açıklanmış durumda. iPhone 6 Plus'ın geniş ekranı özellikle yatay modda kullanılırken birçok uygulamada iPad ve iPad Mini benzeri detaylı arayüz sunuyor.

 

Yüzde 185 daha fazla piksel

 

iPhone 6 Plus'ın Retina HD çözünürlüklü ekranını önceki modellerle kıyaslayacak olursak, iPhone 5'in ve 5S'in 4 inç'lik ekranlarına göre yüzde 185 oranında daha fazla piksel sunduğu söylenebilir. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 5s'in ekran çözünürlüğü 1136x640 çözünürlüğündeydi.

 

Anodize edilmiş aluminyum kasa

 

iPhone 6 Plus'ın kasasına göz atacak olursak, Apple'ın birçok ürününde tercih ettiği anodize edilmiş aluminyum kasayı yeni cihazda da kullandığı görülüyor. Klasik elma logosu ise paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş. iPhone 5s'ten 0.5 mm daha ince olan yeni cihaz 7.1 mm kalınlığa sahip. Bu alandaki rekoru iPhone 6'ya bırakan iPhone 6 Plus, küçük ekranlı kardeşinden sadece 0.2 mm kalın. Yeni cihazın ağırlığı ise 172 gram.

 

A8 ile artan hız

 

Cihazın işlemci tarafında beklendiği gibi Apple'ın A8 çipini görüyoruz. Açıklanan bilgilere göre işlemci tarafında iPhone 6 ile iPhone 6 Plus arasında bir farklılık bulunmuyor. A7 çipine göre yüzde 13 daha küçük olan A8, yüzde 25 hız artışı sağlıyor. Yeni işlemcinin grafik performansı da öncülüne göre yüzde 50 daha fazla. Apple resmi olarak açıklamasa da iPhone 6 ile iPhone 6 Plus'ın A8 işlemcileri arasında saat hızı farkı olduğunu düşünebiliriz. Önümüzdeki günlerde bu konu hakkındaki detayları da sitemizde bulabilirsiniz.

 

Yeni kamera özellikleri

 

iPhone 6 Plus'ın 8 megapiksellik iSight kamerası, 1080p video yakalama özelliğine sahip. Yeni cihaz saniyede 30 ve 60 kare hızlarında video yakalayabiliyor. Ağır çekim özelliğinde ise saniyedeki kare hızı 240'a kadar yükseliyor. True Tone Flash destekli merceğin diyafram açıklığı ise önceki modellerde olduğu gibi 2.2 olarak belirtilmiş durumda. Daha hızlı odaklanma ve geliştirilmiş görüntü stabilizasyonu kaliteli fotoğraflara olanak sağlıyor. iPhone 6 Plus'un ön kamerası da özçekim akımından nasibini almış. FaceTime HD kameranın merceği 2.2 diyafram açıklığına sahip ve yüzde 81 daha fazla ışık alıyor.

 

Pil ömründe iPhone 6 Plus önde

 

iPhone 6 Plus'ın küçük ekranlı kardeşine fark attığı alanlardan birisi ise pil. Bu alanda iPhone 6 Plus'ın 5.5 inç ekran ile genişleyen boyutu pile de olumlu yansıyor. iPhone 6 Plus 80 saat müzik, 14 saat video, 12 saat Wi-Fi, LTE ve 3G internet deneyimi sunuyor. 24 saat 3G konuşma süresi sağlayan yeni cihazın bekleme süresi ise 16 gün. 

 

Fiyatlar ve başlangıç tarihi

 

Birleşik Devletler için 16 GB'lık başlangıç modelinin 2 yıl kontratlı fiyatı 299 dolar olarak açıklanan iPhone 6 Plus'ın 64 GB'lık modeli 399 dolar ve 128 GB'lık modeli 499 dolar fiyat etiketine sahip. Yeni cihazın 32 GB'lık seçeneği bulunmuyor. Önceki seride olduğu gibi altın, gümüş ve uzay grisi renklerine sahip iPhone 6 Plus için ön sipariş 12 Eylül'de, ilk gönderimler ise 19 Eylül'de başlıyor. 

 

İşte iPhone 6 Türkiye Fiyatı

 

Apple Türkiye için her iki iPhone 6 modelinin de çıkış tarihini ve fiyatını açıkladı. Henüz çok taze olan bu bilgiler haberimizde.

 

iPhone 6 tanıtıldı, yer yerinden oynadı. Merakla beklenen 9 Eylül Apple etkinliği geride kalırken, elimizde iki farklı boyutta, ince ve şık birer iPhone 6 ile bir de sürpriz Apple Watch kaldı.

 

En çok merak edilen konu ise hiç kuşkusuz bu cihazların fiyatları. Apple Türkiye resmi sitesi hızlı davrandı ve tanıtım biter bitmez fiyatlandırmaları açıkladı.

 

26 Eylül'de Türkiye'de!

Sitede yer alan bilgiye göre iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, gümüş, altın ve uzay grisi renk seçenekleriyle 26 Eylül 2014'te resmi kanallardan satışa sunulacak.

 

Cihazların fiyatlarına gelince; Apple Store üzerinden yapılacak alımlarda iPhone 6 4,7 inçlik model 2.349 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak. iPhone 6 Plus 5,5 inç model ise 2.649 TL'den başlıyor.

 

Fiyatlandırmalar şu şekilde:

 

iPhone 6 16 GB model 2.349 TL

iPhone 6 64 GB model 2.649 TL

iPhone 6 128 GB model 2.949 TL

 

iPhone 6 Plus 16 GB model 2.649 TL

iPhone 6 Plus 64 GB model 2.949 TL

iPhone 6 Plus 128 GB model ise 3.249 TL

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...