Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2014 14:36 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

iPhone satışları 50 milyonu geride bıraktı

Apple, 2013'ün son döneminde 57.6 milyar dolar gelir elde ederek rekorunu kırarken, iPhone satışları 50 milyonu geride bıraktı.

iPhone satışları 50 milyonu geride bıraktı
iPhone, iPhone 6, 4, 7 inç iPhone, iPhone, iphone, apple, 6, air, Elektronik devi Apple, Apple,51 milyon iPhone sattı, iphone, apple, konsept, air

Elektronik devi Apple, 2013'ün son mali dönemini beklentilerin üzerine çıkan bir performansla kapadı. Apple, 2014'te sunduğu ilk mali tabloda Ekim-Aralık 2013'e ait istatistikleri sundu. Son mali dönemde biri dışında ürün satışlarında artış gören Apple, iTunes gelirini de artırmayı başardı. Apple, 13.1 milyar dolar kar elde ettiği dördüncü çeyrekte, rekorunu kırarak 57.6 milyar dolar gelire ulaştı. Teknoloji devinin gelir akışını sağlayan ilk üç ürün her zamanki gibi iPhone, iPad ve Mac oldu.
iPhone iPad ve Mac satışları bir yıl önceki döneme oranla artış gösterirken, sırasıyla 51, 26 ve 4.84 milyon olarak gerçekleşti. Üç ürün, Apple'ın toplam gelirinin yüzde 87.4'ünü temsil etti. Satış oranı en çok artan ürün, yüzde 19.21 ile Mac olurken, iPad ve iPhone'daki artış oranları sırasıyla yüzde 13.4 ve yüzde 6.72 oldu.
iOS 7 TUTTU
Apple'ın sunduğu verilere göre, en çok satan dördüncü ürün olan iPod ise son mali dönemde bir yıl önceki aynı döneme kıyasla yüzde 52.29'luk bir düşüş yaşadı. 2012'nin son çeyreğinde 12.68 milyon olan iPod satışları, 2013'ün dördüncü çeyreğinde 6.05 milyonda kaldı. iTunes geliri ise bir yıl içinde 3.69 milyar dolardan, 4.4 milyar dolara yükseldi.
Apple'un sunduğu verilerde dikkat çeken bir diğer veri, iOS 7'nin başarısı oldu. iOS 7, Apple kullanıcılarının yüzde 80'i tarafından tercih edilirken, iOS 6 yüzde 17'ye geriledi. Apple'cıların yüzde 3'ü ise iOS 6'dan eski versiyonlar kullanmaya devam ediyor. *Tabloda belirtilen Q1, söz konusu yılların ilk çeyreği içinde açıklanan, bir önceki mali dönemi kapsayan istatistikleri temsil ediyor.

iPhone 6 Mayısta Geliyor

Yeni iPhone Öyle Bir Model Yaptı ki
Teknoloji pazarının popüler isimlerinden Apple, yeni nesil akıllı modeli iPhone 6 için hazırlanıyor! IPhone 6’nın konsept ekranı gerçek olabilir! Her yıl Eylül aylarında yeni nesil akıllı iCihaz modellerini kullanıcı karşısına çıkaran Apple, yeni konsept görsel ve videolarıyla teknoloji gündeminin önemli maddelerinden biri olmayı başardı. Konsept olarak hazırlanan bir görselle karşımıza çıkan yeni nesil iPhone’a bu kez gerçek gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz haftalarda resmi tanıtımı gerçekleştirilen iPad Air’in ardından, yeni nesil iPhone modelinin de “iPhone Air” adıyla gelmesi bekleniyor. Tüm bu beklentiler ve dedikodular kaldığı yerden devam ederken, komple kasayı saran dokunmatik ekranlı “iPhone 6” modeli de teknoloji severlerin kafasını bir hayli karıştırmaya yetti. iPhone 5S’te çıkan özelliklerin tümüne yer verilmesi beklenen iPhone 6/Air’in, daha büyük bir ekranla geleceği kesinleşen bilgiler arasındaki yerini koruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...