Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Şubat 2015 01:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

İstanbul'da eğitime kar engeli

İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle 18 ilçede, eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

İstanbul'da eğitime kar engeli
İstanbul okullar tatil mi, hangi illerde okullar tatil

Alınan bilgiye göre, İstanbul Valiliğinin eğitim ve öğretime devam edilip edilmemesi kararı yetkisini kaymakamlıklara bırakmasının ardından, yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarına göre, bazı kaymakamlıklar okullarda tatil kararı aldı. 
Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinde, kaymakamlıklarca eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı. 
Bolu
Bolu'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okulların tatil edildiği bildirildi.Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle öğrencilerin sağlık ve ulaşımları göz önünde bulundurularak il genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat Cuma ara verildiği belirtildi.Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Kırşehir 

Kırşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle Akçakent ilçesindeki tüm okullar ile merkez ve diğer ilçelere bağlı köy ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildi.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik tahminler çerçevesinde il genelinde devam eden kar yağışının etkisini sürdüreceği, hava sıcaklığında yaşanacak aşırı düşüşe bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artmasının beklendiği belirtildi.
Açıklamada, bu nedenle Akçakent ilçesindeki tüm okullar ile merkez ve diğer ilçelere bağlı köy ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat Cuma ara verildiği kaydedildi.
Bilecik 
Bilecik'in bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.Bilecik merkez ile Gölpazarı ilçesine bağlı köylerde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler ve Bozüyük, Pazaryeri, İnhisar ilçelerindeki tüm okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 Şubat Cuma eğitime ara verildi.

Kütahya 

Kütahya'nın Emet ilçe merkezi ile köylerinde eğitime ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, dün geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle olumsuz hava şartlarının oluştuğu, bu yüzden de Emet ilçe merkezi ile köylerinde eğitim veren tüm ilk ve orta dereceli okulların 20 Şubat Cuma tatil edildiği bildirildi.
Kayseri
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde kar nedeniyle eğitime ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yahyalı ilçesindeki okulların kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Şubat Cuma tatil edildiği bildirildi.
Balıkesir
Balıkesir'in Dursunbey, Sındırgı, Susurluk, Bigadiç ve Kepsut ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve fırtınanın ulaşımda aksamalara yol açması nedeniyle Dursunbey, Susuruluk ve Kepsut'ta ilk ve orta dereceli okullar, Sındırgı ile Bigadiç'te ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda 20 Şubat Cuma eğitim ve öğretime ara verildi.
Sivas 
Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için il genelindeki okullarda eğitime 20 Şubat Cuma ara verildiği belirtildi.Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
Kocaeli 
Kocaeli'nde kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime ara verildi.Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam edeceği ifade edilerek, il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 20 Şubat Cuma ara verildiği bildirildi.Açıklamada, kamuda çalışan engellilerle hamilelerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Denizli 

Denizli'nin 5 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meydana gelebilecek aksaklıklar göz önüne alınarak 20 Şubat'ta Çal, Çardak, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, bu ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacakları duyuruldu.
Antalya 
Antalya'nın Akseki ilçesinde, elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.
Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 20 Şubat Cuma günü tatil edildi. 
Konya 
Konya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okulların 20 Şubat Cuma tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engelliler, hamileler, malul ve gazilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Nevşehir

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı belde ve köylerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Kilis
Kilis'in Musabeyli ve Polateli ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Vali Süleyman Tapsız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Musabeyli ve Polateli ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.Öte yandan, Kilis-İslahiye, Gaziantep-Kilis ve Halep-Kilis karayollarında trafik kontrollü olarak sağlanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...