Tgrt Haber
16 Şubat 2015 19:06 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Meteoroloji yaptığı son uyarıda İstanbul'da yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada bu akşamdan itibaren karla karışık yağmur, yarın sabah saatlerinden itibaren ise kar yağışı beklendiği belirtildi.

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?
İstanbula kar ne zaman yağacak, istanbul kar yağışı, meteoroloji

İstanbul kar yağışından kurtulamıyor... Aralıklarla istanbul ve çevresinde etkili olup hayatı olumsuz etkileyen soğuk hava henüz yurdu terkedecek gibi görünmüyor.
 Çarşamba günü etkisini artıracak ve perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edecek yağışla, ilçelerde değişiklik göstermek üzere, yerde 10-25 santimetre arasında kar örtüsünün oluşması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da yağmur şeklinde devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edeceği belirtilerek "İstanbul ve Marmara Bölgesinin doğusunda halen yağmur şeklinde devam eden yağışın bugün akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde devam edeceği, yarın Sabah saatlerinden itibaren ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul il genelinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.
Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca zaman zaman fırtına şeklinde eseceği kaydedilen kuvvetli ve kuzeyli rüzgarlarla birlikte meydana gelebilecek yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Meteoroloji'den Marmara ve Karadeniz için yoğun kar uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin doğusunda ve Karadeniz Bölgesi'nde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek muhtemel risklere dikkat çekilerek "Bu geceden itibaren ülkemizde görülecek kar yağışlarının, salı günü Karadeniz bölge geneli ile Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde, çarşamba günü Batı ve Orta Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir), perşembe günü ise Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı bekleniyor. Yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...