Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2014 20:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:26

İşte Türkiye'nin 3 milyar dolar kazanacağı iş

İsviçre'nin finans kuruluşu UBS'nin araştırmasına göre, Irak Kürdistan bölgesinden boru hattı ile Türkiye'ye ihraç edilen petrolden Irak yılda 9 milyar dolar gelir elde edecek.

İşte Türkiye'nin 3 milyar dolar kazanacağı iş
türkiye,3 milyar dolarlık iş,petrol,kuzey ırak petrol hattı,boru hat,

 Gelirin en az üçte biri Kürt bölgesine aktarılacak. Türkiye'nin kazancı ise 3 milyar doları bulacak.Boru hattı aracılığıyla Kuzey Irak'tan Ceyhan'a aktarılan ancak Irak merkezi yönetimi ile Kürt yönetimi arasında anlaşmaya varılamaması nedeniyle sürüncemede kalan Kürt petrolü konusunda İsviçre Finans kuruluşu UBS yıllık rapor yayınladı. Rapor, Kürt medyası tarafından duyuruldu. Raporda, geçtiğimiz yıl boru hattı ile Türkiye'ye akıtılan petrolün Türkiye, Irak ve Kürdistan bölgesine ciddi bir ekonomik katkı sağlayacağı kaydedildi. Merkezi Irak Hükümeti'nin Kürdistan Bölgesi Hükümeti'yle birlikte sevkiyattan yaklaşık 9 milyar dolar kazanabileceğine vurgu yapılan raporda düzenli sevkiyatın devam etmesi halinde ihracatın hem bölgesel finans dengelerini değiştireceği hem de sevkiyatın taraflarına önemli miktarda bir mali gelir sağlayacağı ifade edildi. Kuruluşun yöneticilerinden Daniel Eckstein, mevcut siyasi dengelere göre yorumlandığında Irak, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi'nin yakın bir zamanda petrol ihracatına devam edilmesi konusunda uzlaşacağını tahmin ettiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...