Kağıtta hamsi tava nasıl yapılır? Hem kokusuz hem pratik işte tavada hamsi tarifi
Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hamsi tava sofralarda pişmeye başladı. Lezzeti ile damaklarda tat bırakan hamsiyi çok seviyor ama kızartma kokusundan mı çekiniyorsunuz? Kağıtta hamsi nasıl yapılır? Kağıtta hamsi tava tarifi malzemeleri nelerdir? Koku sorunun çözümü, detaylar ve tarifler haberimizde...
Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hamsi tava sofralarda pişmeye başladı. Lezzeti ile damaklarda tat bırakan hamsiyi çok seviyor ama kızartma kokusundan mı çekiniyorsunuz? Kağıtta hamsi nasıl yapılır? Kağıtta hamsi tava tarifi malzemeleri nelerdir? Koku sorunun çözümü, detaylar ve tarifler haberimizde...
Malzemeler;
1 kilo hamsi, 1 su bardağı mısır unu, yarım su bardağı buğday unu, tuz, kızartmak için sıvıyağ ve yağlı kağıt.
Hazırlanışı;
Hamsileri tuzlayıp mısır unu ve buğday unu ile iyice harmanlayın. Yağlı kağıda biraz sıvı yağ sürün. Hamsileri tavaya dizer gibi dizin. Üzerine bir iki kaşık daha yağ gezdirin. İkinci yağlı kağıdı üzerine örtün. Kenarlarını kıvırarak kapatın. Uygun bir tavaya alıp üzerine kürdan ile bir kaç delik açın. Orta ateşte hamsilerin bir tarafı kızarınca diğer tarafı çevirin. Tekrar bi kaç delik açın. İkinci tarafı da kızarınca kağıdı keserek servis tabağına alın. Afiyet olsun.