Tgrt Haber
12 Ağustos 2020 17:38 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

Kamala Harris kimdir / Kamala Harris'in biyografisi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, yardımcılığına Kamala Harris'i aday gösterdi. Mevcut Başkan Donald Trump'ı seçimde yenerek Beyaz Saray'daki koltuğun sahibi olmak isteyen Joe Biden'ın, Kamala Harris tercihi oldukça ses getirdi. Peki Kamala Harris kimdir, ne zaman ve nerede doğdu, siyasi geçmişi ve Türkiye ile ilgili bakışı nedir? Harris'le ilgili önemli detaylar haberimizde...

Kamala Harris kimdir / Kamala Harris'in biyografisi
Kamala Harris kimdir,Kamala Harris biyografisi,Kamala Harris kaç yılında doğdu,Kamala Harris kaç yaşında,Kamala Harris nerede doğdu,Kamala Harris Joe Biden,Kamala Harris Donald Trump,Kamala Harris Türkiye,Kamala Harris Ermeni

Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden yaptığı açıklamada başkan yardımcısı adayı olarak Kaliforniya Senatörü Kamala Harris'i seçtiğini duyurdu. Biden'in ABD Başkanı seçilmesi halinde ülkenin ilk kadın ve siyah başkan yardımcısı olacak olan Harris'in biyografisi oldukça merak konusu.

KAMALA HARRİS KİMDİR?

Kamala Harris, 20 Ekim 1954 yılında Oakland, Kaliforniya, ABD’de doğdu. Kamala Harris, Jamaikalı bir baba ve Hindistan kökenli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Eğitimlerini UC Hastings College of the Law (1989), Howard Üniversitesi (1986), Westmount High School’de tamamlayan Kamala Harris, avukattır. Harris, 2003 yılında San Francisco bölge savcısı oldu. Bu göreve gelen ilk siyah ve Asya kökenli kadın olma özelliğine sahip.

2010 ile 2014 yılları arasında California eyaletinin Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. İki dönem savcılık yapmasının ardından 2016 yılında Demokrat Parti'den California Senatörü olarak seçildi.

BAŞKANLIĞA ADAY OLDU

Harris, 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti aday adaylığı için başlattığı kampanyasında ilk dönem büyük bir ilgi ve alaka ile karşılanmasına karşın sonraki süreçte beklediği desteği bulamadı.

Aralık 2019'da başkanlık adaylığı kampanyasını sonlandırdı ve Mart 2020'de Biden'a destek verdiğini açıkladı.

HARRİS'İN TÜRKİYE POLİTİKASI (SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI VE SURİYE)

Siyasi kariyerine başladığı dönemlerde 1915 olaylarının 'sözde Ermeni soykırımı' olarak tanınmasına destek verdi. Harris, 2019 yılında ABD Senatosu'nda 1915 olaylarını sözde soykırım olarak tanıyan tasarıya imza attı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu politikalarını eleştiren Kamala Harris, Trump yönetiminin Suriye'den çekilme kararına tepki gösteren isimler arasında yer alıyordu.

55 yaşındaki Harris, Joe Biden'in başkan seçilmesi durumunda ABD'nin ilk kadın, siyahi ve Asya kökenli başkan yardımcısı unvanına sahip olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...