Tgrt Haber
03 Kasım 2021 11:26

Kartal, Avrupa'ya havlu attı! Maç Sonucu: Sporting Lizbon 4-0 Beşiktaş

UEFA Şampiyonlar Ligi C grubu 4. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'a deplasmanda 4-0 mağlup oldu. Ev sahibi ekibe galibiyet getiren goller Paulinho ve Gonçalves(2) ve Sarabia'dan geldi. Sporting Lizbon bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltti. Beşiktaş ise 0 puanla grubun son sırasında yer aldı.

Kartal, Avrupa'ya havlu attı! Maç Sonucu: Sporting Lizbon 4-0 Beşiktaş
beşiktaş,uefa şampiyonlar ligi,Sporting Lizbon,maç sonucu

UEFA Şampiyonlar Ligi C grubu 4. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'a deplasmanda 4-0 mağlup oldu. Ev sahibi ekibe galibiyet getiren goller Paulinho ve Gonçalves(2) ve Sarabia'dan geldi. Sporting Lizbon bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltti. Beşiktaş ise 0 puanla grubun son sırasında yer aldı. 90. dakikada Josef de Souza ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Grubun diğer mücadelesinde Borrussia Dortmund evinde, Ajax'a 3-1 mağlup oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada ilk tehlikeli pozisyonu yakalayan ve sol kanattan gelen Sporting Lizbon'da Paulinho, ceza sahasının sağında topla buluştu. Paulinho'nun boş kaleye şutunda top sağ direğe çarparak auta gitti.

14. dakikada Beşiktaş'ın ilk önemli pozisyonunda Larin'in ceza sahasının ortasında topa vuruşunda kaleci Adan kurtardı.

23. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Esgaio'nun vuruşunda siyah beyazlı defans oyuncuları yatarak topu bloke etti ve pozisyonu engelledi.

27. dakikada Portekiz takımının ceza sahası yayının üzerinden Atiba Hutchinson'un vuruşunda kaleci Adan önüne gelen topu rahat kurtardı.

29. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın ceza sahasında rakibi Gonçalves'i düşürdüğü pozisyonda Rus hakem Sergei Karasev penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada penaltıyı kullanan Pedro Gonçalves, topu sol tarafa uzanan kaleci Ersin'in ters köşesine atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

38. dakikada Sporting Lizbon farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen Sporting atağında Nunes'in asistiyle ceza sahasının sağ kanadında topla buluşan Gonçalves, Beşiktaş defansının hatasını iyi değerlendirerek, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-0

41. dakikada Portekiz ekibi 3. golünü kaydetti. Beşiktaş'ın orta sahada top kaybı sonrası kontra atakla çıkan Sporting Lizbon'da Paulinho, ceza sahasının dışında topa sert vuruşunda, yerden giden meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Portekiz ekibinin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

Beşiktaş'ta Teixeira, ikinci yarının başında Montero'nun yerine oyuna dahil oldu.

48' | TEHLİKE! | Sol kanattan Sarabia'nın ortasında üst direkten dönen top oyun alanına geri döndü.

50' | Beşiktaş'ta Larin sarı kart gördü.

56' | GOL! | Lizbon'da Sarabia boş kaleye topu gönderdi. 4-0.

71' | İNANILMAZ GOL KAÇTI! | Ghezzal bomboş durumda kafa vuruşunda topu auta gönderdi.

77' | Lizbon 5. gole çok yaklaştı. Top az farkla auta gitti.

80' | Kenan Karaman'ın şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

83' | Beşiktaş'ta sakatlanan Can Bozdoğan yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı.

90' |  KIRMIZI KART! | Josef de Souza ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 4-0 Sporting Lizbon'un üstünlüğü ile sona erdi.

BEŞİKTAŞ'TA 5 DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında deplasmanda Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla karşılaşan Beşiktaş, Süper Lig'de son Hatay maçına göre ilk 11'inde 5 oyuncusunu değiştirdi.

Teknik direktör Sergen Yalçın, 30 Ekim'de deplasmanda Hatay ile oynadığı maça nazaran sakat olan Valentin Rossier, Domagoj Vida, Mitch Bathsuay ile teknik tercihiyle yedekte bıraktığı Umut Meraş ve Alex Teixeira'yı ilk 11'e almadı.

Beşiktaş şu ilk 11 ile sahaya çıktı: Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz, Montero, Welinton, Necip Uysal, Mehmet Topal, De Souza, Ghezzal, Larin, Atiba Hutchinson, Kenan Karaman.

Siyah beyazlılarda, Valentin Rossier, Georges Kevin N'Koudou, Michy Batshuay, Miralem Pjanic ve Domagoj Vida maç kadrosunda yer almayarak Lizbon'a getirilmemişti.

Sporting Lizbon teknik direktörü Ruben Amorim ise Portekiz liginde 30 Ekim'de Guimaraes'e karşı oynadıkları maçın ilk 11'ini Beşiktaş karşısında tekrarladı.

Sporting Lizbon, Beşiktaş karşısında şu ilk 11 ile sahaya çıktı: Adan, İnacio, Coates, Feddal, Reis, Nunes, Palhinha, Porro, Gonçalves, Sarabia, Paulinho.

KAVGADA YARALANAN 3 BEŞİKTAŞLI TARAFTAR HASTANEDEN TABURCU EDİLDİ

Diğer yandan Lizbon Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilerde, iki takımın taraftarları arasında dün akşam Jose Alvalade Stadı önünde çıkan kavgada yaralanan ve hastaneye kaldırılan 3 Beşiktaşlı taraftarın taburcu oldukları öğrenildi.

Verilen bilgilerde, hastaneye giden söz konusu taraftarların Almanya'dan gelen Beşiktaşlılar oldukları, hastanede ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildikleri kaydedildi.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Bu arada Sporting Lizbon maçında takımlarını tribünden desteklemek için yaklaşık 300 kadar Beşiktaşlı taraftarın Jose Alvalade Stadı'nda olduğu görüldü.

Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Lale Ülker de izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...