Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Nisan 2014 13:05 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

Kayıp uçak arama çalışmaları deniz altında sürecek

Kuala Lumpur-Pekin seferi sırasında 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile ortadan kaybolan Malezya uçağının kara kutusundan geldiği belirtilen sinyallerin 6 gündür alınadığı, aramaların deniz altında devam edeceği bildirildi.

Kayıp uçak arama çalışmaları deniz altında sürecek
kayıp uçak, denizaltı, arama çalışmaları, malezya uçağı

Güney Hint Okyanusu’nda eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston başkanlığında devam eden arama çalışmalarında 8 Nisan’dan bu yana karara kutudan geldiği düşünülen sinyallerin alınamadığı açıklandı. Angus Houston, düzenlediği basın toplantısında, arama çalışmalarının, sinyallerin alındığı bölgede insansız denizaltı ile devam edeceğini belirterek, "6 gündür hiçbir sinyal alamıyoruz, sanırım su altına girme zamanı geldi’’ dedi. Avustralya gemisi Okyanus Kalkanı’na bağlı kara kutu sinyal bulma cihazlarının arama çalışmalarını durduracağını ifade eden Houston, deniz altında yapılacak arama çalışmalarını insansız Bluefin-21 isimli özel deniz altının devralacağını açıkladı. Arama çalışmalarının 40 kilometrekarelik alanda yapılacağını hatırlatan Houston,  Bluefin-21 denizaltısının muhtemel enkazlarından görüntü tespit edebileceğini söyledi. Bluefin-21’in deniz dibine 2 saatte inebileceğine işaret eden Houston, alınan bilgilerin özel cihazlara yüklenilip araştırılmasının ise 4 saat süreceğini kaydetti.
Denizaltı araştırmaları için özel dizayn edilen, üzerinde kameralar bulunan Bluefin-21, 5 metre uzunluğunda, 750 kilogram ağırlığında ve 25 saat su altında kalabilecek özelliğe sahip. Deniz tabanına 4 bin 500 metre inebilen Bluefin-21 arkeoloji, oşinografi, maden patlamamış mühimmatlar için de kullanılma özelliği bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...