Tgrt Haber
21 Aralık 2016 20:48 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Konya da 22 Aralık 2016 kar tatili var mı Valilik'ten açıklama geldi mi | Son Dakika

Konya da kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. 22 Aralık 2016 tarihinde Konya da okullar tatil mi. Öğrenciler ve veliler detayları merak ediyorlar.

Konya da 22 Aralık 2016 kar tatili var mı Valilik'ten açıklama geldi mi | Son Dakika
konya kar tatili, tatil,ankara kar tatili var mı, ankara kar tatili, ankara da kar tatili var mı, ankara son dakika kar tatili, ankara 22 aralık kar tatili,

Konya da kar tatili var mı 22 Aralık 2016 tarihinde Valilik Konya da kar yağışının etkisinden dolayı okulları tatil edecek mi. Tüm öğrenciler ve veliler bunu merak ederken Valiliktenaçıklama da dört gözle bekleniyor. Konya da yaşanan kar yağışı ve detayları ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında İç ve orta kesimlerde yurdumuzda kar yağışları görülecek. Buna nazaran bazı illerimizde okulların yarın 22 Aralık Perşembe günü tatil olması bekleniyor.

Eskişehir, Çorum, Bursa, Karabük, Bolu, İstanbul, Sakarya, Ankara'da başlayan kar yağışlarından sonra okulların yarın tatil olması gündeme geldi.

Konya, Karaman ve Gaziantep illerimizde kar tatili var mı yok mu tüm öğrenciler ve veliler bunu merak ediyor. 3 ilimizde etkisini artıran kar yağışı sonrası gözler Valiliklerden gelecek açıklamalara çevrilmiş durumda. Konya da kar tatili var mı? Karaman da kar tatili var mı? Gaziantep de okullar tatil mi? Tüm bunların cevabı haberimizde.

Meteoroloji'den gelen son uyarılara göre Konya ve Karaman'da bugün ve yarın kar yağışlarının devam etmesi bekleniyor. Konya ve Karaman'da yarın 22 Aralık Perşembe okullar tatil olacak mı?

Konya'da eğitime kar engeli

Konya'da dün gece başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Konya Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Meram, Selçuklu ve Karatay başta olmak üzere Akören, Çumra, Derbent, Ereğli, Hadim, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde eğitime yarın ara verilecek. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli olacağı açıklandı. Tuzlukçu İlçesi'nde de taşımalı sistemle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre bugün Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde yoğun kar yağışları görülecek. Konya ve Karaman son dakika valilik okullar kar tatili haberleri ise tgrthaber.com.tr de sizlerle olacak.

GAZİANTEP PERŞEMBE GÜNÜ DE TATİL

Gaziantep'te, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar Perşembe günü de tatil edildi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada hamile ve kronik hastalıkları bulunan kamu çaloyanlarının da izinli sayılacağı belirtilerek, şöyle denildi:

"Alınan meteorolojik uyarılar, bölgemizde görülen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle, ulaşımda da yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak ilimiz merkez Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçelerinde 22 Aralık 2016 Perşembe günü resmi ve özel, ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca taşımalı eğitim kapsamında olan il genelindeki bütün resmi ve özel öğretim kurumlarında da eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Söz konusu karar ve 3.12.2002 tarih ve 58 sayılı Başbakanlık genelgeleri uyarınca, olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır."

YARIN KONYA VE KARAMAN 22 ARALIK OKULLAR TATİL Mİ? HAVA DURUMU

Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre; "Yurdun güney kesimlerinde beklenen kar yağışların Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. İç Anadolu bölgesini Akdeniz’e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

BUGÜN 21 ARALIK HANGİ İLLERİMİZDE OKULLARA KAR TATİLİ VAR?

MERSİN VE HATAY'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Mersin'in Gülnar ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda ve Hatay'ın bazı ilçelerinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kadim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde yağan kar nedeniyle ilçe merkez ve köylerinde okulların öğleden sonra tatil edildiğini belirterek "Şu an ilçe merkezi ve köylerinde yoğun kar yağışı var. Bu nedenle öğleden sonra okulları tatil ettik. Yarın da kar yağışı sürerse ona göre karar vereceğiz." dedi.
- Hatay'da 3 ilçede taşımalı eğitime ara verildi
Hatay'da 3 ilçenin taşımalı eğitim kapsamındaki okullarında, kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmıyor.
Alınan bilgiye göre, kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar göz önünde bulundurularak Belen, Hassa ve Samandağ ilçelerindeki dağlık kesimlerde taşımalı eğitim yapan tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi.


OKULLARIN TATİL OLMASI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

Gaziantep'te kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi en çok çocukları sevindirdi. Çocuklar karın keyfini çıkardı.
Gaziantep'te etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Haberi duyan çocuklar hemen parklara akın etti. Çocuklar Gaziantep'e yılda 1-2 defa yağan karın keyfini çıkarmak için kar topu oynayarak eğlenceli anlar yaşadı. Okulların tatil olmasından memnun olduklarını belirten çocuklar, “Okullar tatil oldu haberi duyunca çok sevindik. Bizde ailemizden izin alarak arkadaşlarla parka kar topu oynamak için geldik. Her zaman kar yağmıyor. Okulların tatil olması çok iyi oldu. Biz de bu fırsattan yararlanarak karın keyfini çıkarıyoruz. Karı çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP'TE EĞİTİME KAR ENGELİ


Gaziantep'te etkili kar nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan kar yapışı nedeniyle bazı kararlar alındığını söyledi. Kent genelinde eğitime bir gün ara verildiğini ifade eden Mete, hava durumuna göre bu sürenin uzayabileceğini kaydetti. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür de üniversite öğrencilerine bugün izin verildiğini açıkladı.

KİLİS’TE OKULLARA KAR TATİLİ

Kilis’te gece geç saatlerde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, okullar il genelinde bir gün süreyle tatil edildi.
Gece saatlerinde aniden başlayan kar yağışı nedeniyle, Kilis’te ilk ve orta dereceli okullar Valilik tarafından bugün tatil edildi. Kar nedeniyle ulaşımda da sorun oluşturdu. Öğrenci velilerine mesaj yöntemiyle okulların tatil edildiği bildirildi.

Eskişehir, Çorum, Bursa, Karabük, Bolu, İstanbul, Sakarya, Ankara'da yoğun kar yağışları devam ediyor. Kar tatili haberleri için HaberinGundemi.com adresinden ayrılmayın.

BARTIN

Bartın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı 21 Aralık Çarşamba il genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, il genelinde hamile ve engelli tüm kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayıldığı ifade edildi.

KARABÜK

Karabük merkez ve ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Karabük Valiliği'nden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının oluşturduğu olumuz koşullar nedeniyle merkez ile Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık, Eflani ilçelerinde örgün ve yaygın eğitim kurumları 21 Aralık Çarşamba tatil edildi.

Öte yandan, kent genelinde kamu görevlisi engelliler ile hamile personel, ayrıca bir talimat ya da talebe gerek duyulmadan yarın idari izinli sayılacak.

KASTAMONU

Kastamonu kent merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullarda, olumsuz hava koşulları nedeni ile eğitim öğretime 21 Aralık Çarşamba ara verildiğini belirtti.

ÇORUM

Çorum'un Osmancık ve Kargı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Osmancık'ta kar yağışı nedeniyle okulların tamamı, Kargı ilçesinde de taşımalı eğitime 21 Aralık 2016 Çarşamba günü bir gün ara verilmiştir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...