Tgrt Haber
09 Aralık 2016 17:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

KPSS Ortaöğretim de Baraj Puanı Var Mı Kaç Puan? Eğitim Haberleri 12.12.2016

20 Kasım KPSS Ortaöğretim sınavına 3,5 milyon katılmış ve rekora imza atılmıştı. KPSS baraj puanı var mı kaç puan olduğu sınava giren adaylar tarafından merak ediliyor. KPSS puanlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunu bekliyor. KPSS detayları haberimizde...

KPSS Ortaöğretim de Baraj Puanı Var Mı Kaç Puan? Eğitim Haberleri 12.12.2016
kpss taban puanı,kpss,kpss baraj puanı,kpss puanı var mı

KPSS sınavı 20 Kasım'da 3,5 milyon adayın katılımıyla yapıldı. Bu sınava giren adaylar sonuçların az önce açıklanmasıyla baraj puanı var mı, baraj puanı kaç puan merak ediyor. Önlisans baraj puanı kaç? Sorusunun cevabı haberimizde. Ayrıca KPSS taban puanları bilgisi de haberimizde.

KPSS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

14 yıl önce alınan kararla 2002 yılından itibaren ÖSYM KPSS önlisans sınavı için baraj puanı uygulaması kaldırdı. Adayların tercih yapmaları için herhangi bir puanı aşmaları gerekmiyor. Adayaların kamu kurum ve kuruluşlarına atanması için alması gereken belirli bir puan yok. Düşük puanlarla da atanmak mümkün.

KPSS BARAJ PUANI KAÇ PUAN?

Barajsız KPSS'de sistem alım kontenjanı ve tercihler üzerinden en yüksek puanı alandan aşağıya doğru kontenjan dolana kadar değerlendirilmesiyle işliyor.

KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavlarına giren kişiler için bir baraj belirlenmemekle beraber bazı kurumlar 4/B memur alımında 70 puan şartı koyabiliyor. İşçi alımlarında ise 60 puan şartı aranabiliyor. 30-40 puanı olan kişiler bile tercih yapabilir ancak tercihlere yönelik atamalarda yüksek puandan başlanarak atama yapıldığı için atanma ihtimali oldukça düşüktür. Sabah.com.tr

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70'in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70'in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

KPSS ÖNLİSANS BARAJI 60 MI OLDU?

Sosyal medyadan binlerce kişi yaptığı paylaşımlarla 2016 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim baraj puanının 60 olduğunu iddia etti. 

ORTAÖĞRETİM KPSS SINAV SONUÇLARINA 10 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...