Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2016 11:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

KPSS puan hesaplama, puan hesaplama robotu / KPSS puanı nasıl hesaplanır?

KPSS puan hesaplama, KPSS puanı nasıl hesaplanır, KPSS puan hesaplama robotu ile kaç net kaç puan getirir. Lisans ve Önlisans KPSS puanı nasıl hesaplanır. KPSS puanını KPSS robotu ile öğrenilebilir. KPSS kaç net kaç puan yapar? KPSS puan hesaplama robotu. KPSS sınavı için adaylar heyecanla bekliyor. Memur adaylarının aklına takılan en önemli soru ise kaç net kaç puan yapar? İşte KPSS puan hesaplama yöntemi.

KPSS puan hesaplama, puan hesaplama robotu / KPSS puanı nasıl hesaplanır?
KPSS puan hesaplama,KPSS puanı,kpss nasıl hesaplanır,KPSS puanı nasıl hesaplanır,KPSS puan hesaplama robotu,KPSS,KPSS sınavı,KPSS puan,kpss soruları

KPSS puan hesaplama, KPSS puanı nasıl hesaplanır, KPSS puan hesaplama robotu ile kaç net kaç puan getirir. Lisans ve Önlisans KPSS puanı nasıl hesaplanır. KPSS puanını KPSS robotu ile kolayla öğreneceksiniz.. KPSS sınavı için adaylar heyecanla bekliyor. Memur adaylarının aklına takılan en önemli soru ise kaç net kaç puan yapar? İşte KPSS puan hesaplama yöntemi. 2016 KPSS puan hesaplamayı haberimizden gerçekleştirebilirsiniz. KPSS kaç net kaç puan yapar? KPSS puan hesaplama robotu. 22 Mayıs'da yapılacak olan 2016 Lisans KPSS imtihanı için adaylar artık son işlemleri gerçekleştirdi. Memur adaylarının aklına takılan en önemli soru ise 2016 KPSS'de kaç net kaç puan yapar? İşte KPSS puan hesaplama yöntemi.

2016 KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

KPSS nin bir önceki yapılan imtihanlarında karşılaştırma yapmak için 2015 yılı KPSS yi baz almamız gerekir. Çünkü 2015 yılında yapılan KPSS imtihanı bu yıla uygun değildir. Bu nedenle vereceğimiz netler KPSS 2015 verilerine göre olacaktır. Milyonlarca insanı Lisans KPSS heyecanı sardı. Birçok aday ise KPSS puan hesaplamanın nasıl yapıldığını merak ediyor. Peki ÖSYM KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? 2016 yılındaki KPSS'de kaç net kaç puan yapar? 2016 KPSS puan hesaplama motoru ve 2016 KPSS puan hesaplama ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar.. 

Tabi bu netler kesin olmayıp sadece istatistiki bilgilere verebilir. ÖSYM KPSS de değişiklik yapabilir. Fakat bu değişiklik puanları çok etkilemeyecektir.

KPSS SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILIR?

imtihanda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

2016 KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

KPSS lisans A grubu, B grubu ve Öğretmenlik ÖABT P10 ve P121 puanlarınızı aşağıdaki formu kullanarak hesaplayabilirsiniz. Hesaplama 2015 yılı ÖSYM verileri kullanılarak yapılmaktadır ve tüm puan türlerinde gerçek sonuçları vermektedir.

KPSS LİSANS P3 PUANI

55 NET 70 PUAN

62 NET 75 PUAN

72 NET 80 PUAN

84 NET 85 PUAN

91 NET 90 PUAN

KPSS SINAV SONUÇLARI HAKKINDA

Adaylar imtihan sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. imtihan sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları veKPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik imtihan sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere imtihan Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır

ADAYLARIN SINAVDA TESLİM EDECEKLERİ BELGELER

İmtihanını tamamlayan adaylar, kullandığı cevap kâğıdını ve soru kitapçığını salondaki görevlilere teslim edecekler, sıra üzerinde bırakmayacaklardır. Adayın imtihana girdiği salonda sıra üzerinde kalan ve ÖSYM’ye ulaşmayan imtihan evrakından adayın kendisi sorumludur. imtihana giriş belgesi ise imtihanın başlangıcında imtihan görevlileri tarafından toplanacaktır. imtihana giriş belgesinin, soru kitapçığı ve cevap kâğıdının salon görevlilerine eksiksiz olarak teslim edilmesinin sorumluluğu adaya aittir. ÖSYM’de her salona ait imtihan evrakı paketi, görevliler tarafından tek tek açılır, paketin içinden çıkan bütün belgeler tek tek sayılır ve eksik varsa bir tutanakla tespit edilir. imtihana giriş belgesi, soru kitapçığı veya cevap kâğıdı eksik çıkan adayın imtihanı geçersiz sayılır. Adaylar isterlerse salon görevlilerinin, cevap kâğıtları ile soru kitapçıklarını paketlemelerini izleyebilirler. DHBT: 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır. 2016 KPSS puan hesaplama hakkında merak ettiğiniz detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Memur adaylarının 22 Mayıs Pazar günü girdiği KPSS hakkında en merak edilen konulardan biride KPSS puan hesaplama oldu. Haberimizden 2016 KPSS puan hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca KPSS sonuçları ve bundan sonra yapılması gerekenleri detaylıca öğrenebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...