Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Aralık 2015 12:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

KPSS tercih sonuçları öğren - KPSS tercih sonuç açıklama sistemi giriş (KPSS 2015/2 ÖSYM)

KPSS sonuçları ösym.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. KPSS tercih sonuçları öğrenme ekranı burada. KPSS tercih sonuç açıklama sisteminden bildirildi. İşte KPSS 2. tercih sonuçları öğrenme işlemi. KPSS sonuç girişi, KPSS öğren burada.

KPSS tercih sonuçları öğren - KPSS tercih sonuç açıklama sistemi giriş (KPSS 2015/2 ÖSYM)
kpss, kpss sonuçları, kpss sonuçları öğren, kpss tercih sonuçlaarı, kpss 2. tercih sonuçları,

KPSS sonuçları ösym.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. KPSS tercih sonuçları öğrenme ekranı burada. KPSS tercih sonuç açıklama sisteminden bildirildi. İşte KPSS 2. tercih sonuçları öğrenme işlemi. KPSS sonuç girişi, KPSS öğren burada.Adayların Dikkatine:Tarayıcınızın adres satırı ile başlamıyorsa TC kimlik numaranızı ve şifrenizi kesinlikle girmeyiniz. Kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaranızın ve şifrenizin hiç kimse ile paylaşılmaması ve ÖSYM dışındaki sitelere girilmemesi gerekmektedir. Aksi durumda ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan adayın kendisi sorumlu olacaktır. Memur adaylarının gün sayarak beklediği Kamu Personel Seçme Sınavı ( KPSS ) sonuçları açıklandı. KPSS sonuçları osym.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM 'nin internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

KPSS TERCİH SONUÇLARI ÖĞREN

KPSS tercih işlemlerine başvuruda büyük düşüş
KPSS 2014 Lisans Kılavuzunda; "Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti (10,00 TL) alınır." hükmü yer almaktadır.

Bu doğrultuda 2014 KPSS sonuçlarına göre yapılan 2014/2 yerleştirmesinde ücret alınmamış, 2015/1 ve 2015/2 yerleştirmesinde ise 15 TL. ücret alınmıştır.

ÖSYM verilerine göre ücret alınmayan 2014/2 KPSS Tercih İşlemlerine ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde 1.176.978 aday katılmıştır.

KPSS tercih sonuçları öğren - KPSS tercih sonuç açıklama sistemi giriş (KPSS 2015/2 ÖSYM)

Sınav Kılavuzunda 10 TL. alınacağı belirtilen ancak 15 TL. ücret alınan 2015/1 Tercih İşlemlerine ise, ortaöğretim düzeyinde ciddi bir başvuru düşüşü yaşanarak, toplamda 473.192 aday katılmıştır. En fazla düşüş ortaöğretim düzeyinde olmuş, önlisans ve lisansta ise yarı yarıya bir düşüş gerçekleşmiştir.

Ücret alınan en son yerleştirme 2015/2'de ise, 2015/1 yerleştirmesine nazaran ortaöğretim düzeyinde kadro sayısının azlığından ötürü bu öğrenim düzeyinde ciddi bir başvuru düşüşü yaşanarak, toplamda 164.656 aday tercih işlemlerine katılmıştır.

Sonuç olarak, ücret alınmayan 2014/2'deki başvuru sayısı yüksek olmasına rağmen gerek kadro sayısının azlığı gerekse yerleştirme ihtimali düşük olan adayların tercihlere katılmaması nedeniyle 2015/1 ve 2015/2'de yerleştirmeye katılan aday sayısının düştüğü gözlemlenmektedir.Diğer taraftan, ÖSYM'ye herhangi bir maliyeti olmayan tercih işlemlerinden ücret alınması hususunun da hakkaniyete uygun düşmediğini bir kez daha söyleyebiliriz.Devlet kadrolarında bulunan 2 bin 159 kişilik boş kontenjana, sonuçların açıklanmasıyla birlikte atamalar yapılmaya başlanacak.

Bu tercih döneminde toplamda 2159 kişinin atanacağı KPSS'de, 145 kişi Ortaöğretim, 575 kişi Önlisans, 1439 kişi ise Lisans mezunlarından alınacak.Atamaları yapılacak 178 kişinin üniversiteler, 1457 kişinin üniversite haricinde diğer kurumlar, 502 kişinin Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve 22 kişinin diğer kurumlardaki kadrolara atanacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...