Tgrt Haber
28 Temmuz 2020 10:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Kurban Bayramı ne zaman kaç gün? 2020 Kurban Bayramı tarihi

2020 yılı Kurban Bayramı içim tüm islam alemi heyecanlı bekleyişe geçti. Kurban Bayramı ile birlikte tatile planları yapılacak ve kurbanlar kesilecek. Peki Kurban Bayramı ne zaman 2020? Bayram tatili kaç gün? 2020 Diyanet takvimi...

Kurban Bayramı ne zaman kaç gün? 2020 Kurban Bayramı tarihi
Kurban Bayramı,,Kurban Bayramı ne zaman,,Kurban Bayramı kaç gün,,Kurban Bayramı ne zaman başlıyor,

2020 yılı Kurban Bayramı içim tüm islam alemi heyecanlı bekleyişe geçti. Kurban Bayramı ile birlikte tatile planları yapılacak ve kurbanlar kesilecek. Peki Kurban Bayramı ne zaman 2020? Bayram tatili kaç gün? 2020 Diyanet takvimi...

Kurban ibadetinin idrak edildiği Kurban Bayramı arefe günü bu sene 30 Temmuz'a denk geliyor. Diyanet dini günler takvimi üzerinden yayınlanan 2020 Kurban Bayramı ilk günü ise 31 Temmuz'da idrak edilecek. Kurban Bayramı tatilinin süresi için resmi bir açıklama yapılmazken, tatilin 4,5 gün sürmesi bekleniyor. İşte, detaylar.

KURBAN BAYRAMI İLK GÜNÜ NE ZAMAN? 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre, Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Bayramın 1. Günü ise 31 Temmuz'da idrak edilecek Dört gün süren Kurban Bayramı 3 Ağustos pazartesi günü sona erecek

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre, Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Bayramın 1. Günü ise 31 Temmuz'da idrak edilecek Dört gün süren Kurban Bayramı 3 Ağustos pazartesi günü sona erecek.

UZMANLARDAN TATİL UYARISI
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, AA muhabirine tatilde alınması gereken tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu.

,Maske, mesafe ve hijyen kurallarına her alanda dikkat edilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Savaşçı, koronavirüs önlemlerinin uygulandığı sürece tatilde herhangi bir sıkıntının olmayacağını ifade etti.Tatile giderken yolculuk sırasında çok kalabalık yerlerde mola verilmemesi gerektiğinin altını çizen Savaşçı, "Açık alanlarda mola vererek tatil yerine ulaşalım. Kalabalık alanlarda mola veriyorsak mutlaka el ve masa hijyenlerine dikkat edelim. Toplu taşımadan ziyade kendi özel araçlarımızı tercih edelim. Toplu taşımayı kullanıyorsak ise yine maske ve el hijyenine çok dikkat edelim." önerisinde bulundu.

Doç. Dr. Savaşçı, tatil yapılacak konaklama alanlarının seçimi konusunda da Kovid-19 tedbirlerine dikkat edilmesi gerektiği belirterek, "Tatil için butik, yazlık ve villa türündeki daha az kalabalık ve daha az temasın olduğu konaklama alanları tercih edelim. Çok kalabalık kurallara uymayan otelleri tercih etmeyelim. Büyük oteller eğer Bakanlıkların önerdiği tedbirleri alıyor ve tüm kuralları yerine getiriyorsa tercih edelim." uyarısında bulundu.

Deniz ve havuz suyundan koronavirüsün bulaşıp bulaşmadığı konusuna değinen Doç. Dr. Savaşçı, şunları kaydetti:

"Denizden çok bulaş olmaz. Havuzda klorda ise virüs yaşayamaz. Denizde yan yana bir araya geliyor, temas ediyorsak, su içerisinde şakalaşıyorsak buna dikkat etmemiz gerekiyor. Suda, klorda ve tuzda virüs ölür. Herhangi bir bulaştırıcılığı olmaz. Burada dikkat edilmesi gereken asıl nokta, denizden çıktıktan sonra sahilde ortak duş alanlarını kullanmak. Duş başlığını tuttuk, elimizle temas ettikten sonra ağzımıza, yüzümüze götürdük. Burada bir risk olur. Şezlonglar çok riskli. Oradaki kişiler uzun süre orada yatar, güneşlenir dinlenir bu sırada her tarafı bulaştırıcı yapabilirler. Şezlongların dezenfeksiyonunun iyi yapıldığından emin olmamız gerekir. Kendi havlularımızla çok kalabalık ortamlara girmeden sosyal mesafeyi koruyarak hijyenik kurallara uyarak hiçbir bulaş olmadan tatilimizi huzurlu bir şekilde yapabiliriz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...