Tgrt Haber
16 Kasım 2017 04:07 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

KYK Burs Sonuçları açıklandı mı? 2017 KYK burs Sorgulama

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak gibi merak konusu olan KYK burs sorgulama detayını sizler için derledik. KYK sonuçları açıklandı mı şu sıralar en çok merak edilen sorulardan biri. KYK'nın başvurularını aldığı burs ve kredi sonuçları milyonlarca aday tarafından merakla bekleniyor. Peki KYK burs sonuçları tarihi belli oldu mu? İşte tüm detaylar

KYK Burs Sonuçları açıklandı mı? 2017 KYK burs Sorgulama
kyk,kyk burs sonuçları,kyk burs sorgulama

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı merak ediliyor. 2017 KYK burs başvuru sonuçları sorgula gibi tüm detayları haberimizde derledik. Yükseköğrenim kredi ve Yurtları Kurumu her sene, merkezi sınavlara girdikten sonra eğitimine üniversitede devam eden öğrencilere burs, yurt ve öğrenim kredisi imkanı sunuyor.  KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 17 Kasım'da öğrenci erişimine açılan başvurular tamamlandı. Artık gözler KYK burs sonuçları ve sorgulama konusuna kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 425 lira olan bur parasının bu sene 470 liraya yükseldiğini öğrencilere müjdeledi. Geçtiğimiz sene ilk defa müracaatta bulunmuş olup taahhütname onay işlemlerini tamamlayan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin ilk ödemeleri aralık ayı itibariyle ekim, kasım ve aralık olmak üzere üç ay olarak yatırılacaktır. Peki KYK burs başvuru sonuçları belli oldu mu? İşte 2017 KYK burs başvuru sonuçları ile ilgili detaylar...

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl binlerce öğrenciye verilen burs/kredi imkanından yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını gerçekleştirmiş ve sonuçlar için bekleyişe geçmişti. Sonuçların açıklanacağı tarihi bilmeyen öğrenciler, internet üzerinde sık sık "KYK burs sonuçları" aramasını yapıyor.

KYK Burs Sonuçları açıklandı mı? 2017 KYK burs Sorgulama

KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Bu nedenle öğrenciler de uzun bir süredir bekleyişini sürdürdürüğü KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. KYK'nın Twitter adresine sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili soru yönelten öğrencilere "Burs-Kredi başvuru sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacak olup; duyurulardan haberdar olmak için http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresimizi takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz." cevabı veriliyor.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

2018 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?
KYK burs sonuçları için heyecanla bekleyişini sürdüren öğrenciler, yapılacak olan ödemeleri de araştırıyor. "KYK burs ücretleri" aramasını yapan öğrenciler, 2018 yılında ne kadar ödeme yapılacağını araştırıyor. Yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri bu yıl 470 TL KYK burs/kredi ödemesi alacak. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri 1410 TL burs/kredi ödemesi alacak. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2017 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

Burs ödemeleri aylık olarak, Ziraat Bankası aracılığıyla yapılır. İlk kez burs alacak öğrenciler, Ocak ayından itibaren burs almaya başlayacak. Ödemeler her ayın 7 ve 10’uncu günleri arasında yapılır. Hangi gün ödeme yapılacağını öğrencinin T.C. kimlik numarası belirlerler. T.C. kimlik numarasının son hanesi; 2 olanlar ayın 7’sinde, 4 olanlar ayın 8’inde, 6 olanlar ayın 9’unda ve 8 olanlar da ayın 10’unda burs ve kredi ödemelerini alabilir. 

KYK Burs Sonuçları açıklandı mı? 2017 KYK burs Sorgulama

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATAR?
KYK burslarının ödenme tarihi geçtiğimiz sene şöyleydi: İlk defa müracaatta bulunmuş olup taahhütname onay işlemlerini tamamlayan ÖN LİSANS, LİSANS, YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA öğrencilerimizin ilk ödemeleri aralık ayı itibariyle ekim, kasım ve aralık olmak üzere üç ay olarak yatırılacaktır. Öğrenciler TC KİMLİK numarasının son hanesine göre burs/kredilerini çekebileceklerdir.

TC KİMLİK NUMARASI ÖDEME TARİHİ

0 İle Bitenler Ayın 6’sı itibariyle

2 İle Bitenler Ayın 7’si itibariyle

4 İle Bitenler Ayın 8’i itibariyle

6 İle Bitenler Ayın 9’u itibariyle

8 İle Bitenler Ayın 10’u itibariyle

KİMLERİN BURS ÖNCELİĞİ BULUNUR?

- Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
- Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
- Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
- Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
- “Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
- ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler,
- sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...