Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Aralık 2014 19:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

KYK kredi, burs ve yurt sonuçları e devlet ile açıklanıyor burada

KYK burs ve yurt sonuçlarını öğrenmek E-Devlet sistemi yolu ile işlem gerçekleştirebilmek için E-devlet şifresine ihtiyaç duyacaksınız.

KYK kredi, burs ve yurt sonuçları e devlet ile açıklanıyor burada
kyk burs sorgulama,kyk burs başvurusu,e devlet,devlet sistemi,kyk burs başvurusu 2014,kyk burs sorgulama 2014,kyk burs sonuçları sorgulama

E-devlet sistemine giriş yapmış olmakla işlem yapma işlemi aynı anlama gelmemektedir.  E-Devlet şifresini öğrenmek için bulunduğunuz yerdeki en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifresini öğrenmeniz için TC kimlik kartınızın yanında bulunması lazımdır. E-Devlet şifresini öğrenmek için orada çalışmakta olan personel sizden 2 TL ücret isteyecektir. Ücreti verdikten sonra önceden kapalı zarfa konulan ve kapalı zarfta bulunan kodlar E-Devlet şifresi olarak sizin TC kimlik numaranıza tanımlanacaktır. Artık E-Devlet şifresi sahibisiniz.

E-Devlet şifresini kullanarak E-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Aldığınız E-Devlet şifresi size verilen ilk E-Devlet şifresidir. E-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra E-Devlet şifresini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. E-Devlet şifresi ile artık kamu kurum ve kuruluşlarının merak ettiğiniz noktalarında bilgi sahibi olabilir, sorgulama işlemi yapabilir, ödeme işlemleriniz varsa  kartınız yardımıyla ödeme birimi bölümünden rahat ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet Şifremi Unuttum
E-devlet şifremi unuttum diyen vatandaşımızın yapması gereken ilk iş bulunduğu yerdeki en yakın PTT şubesine gitmek olacaktır. Orada çalışmakta olan personele E-devlet şifremi unuttum diyerek yaşamakta olduğunuz sorunu anlatmalısınız. E-Devlet şifresini ilk aldığınız zaman sizden talep edilen 2 TL ücret E-Devlet şifremi unuttum dediğiniz takdirde 4 TL olarak karşınıza çıkacaktır. Ücret görevli personele verildikten sonra yeni E-Devlet şifresi kimliğinize tanımlanacaktır. Devamlı olarak aynı sorunla karşılaşmamak için E-Devlet şifresini bir yerlere kısa bir not olarak yazmanızı tavsiye ederiz.
E-DEVLET
Gelişen teknoloji ile birlikte internet kullanımı artmıştır. İnternet kullanımının artması ile birlikte devlet ve bir çok kurum bu sahada kendine yer edinme ihtiyacı ve gereksinimi  duymuştur. E-Devlet sistemi ise devletin tüm kurum ve kuruluşlarına ulaşmayı  sağlamak amacıyla kurulmuş bir sistemdir. E-Devlet ile birlikte merak ettiğiniz tüm konulara ulaşabilir , bireysel tüm sorgulatmalarınızı yapabilirsiniz. E-devlet sisteminde yer alan bazı kuruluşlar ise şu şekildedir; Sosyal Güvenlik Kurumu , Milli Eğitim Bakanlığı , Emniyet Genel Müdürlüğü vs. birçok devlet kuruluşuna bu siteden ulaşabilirsiniz. Sistem vatandaş, devlet ve iş olmak üzere üç ana başlıktan oluşmaktadır.
Vatandaş başlığı altında Eğitim, Sağlık, Sosyal Güvenlik, Aile, Askerlik, Seyahat ve Turizm, Kültür ve Sanat, Doğum, İş ve Kariyer, Trafik ve Yasal işlemler gibi başlıklara ulaşabilirsiniz.
Devlet başlığı altında ise Tarihimiz, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Adli ve İdari Yargı, İstatistikler, Bilim ve Teknoloji, Devlet ve Sözleşme İhlalleri, Eğitim, Enerji, Savunma ve Güvenlik, Sağlık, Tarım, Uluslararası İlişkiler ve Mevzuat gibi konulara ulaşabilirsiniz.
İş başlığı altında ise İşletmenin Doğuşu ve Feshi, Sektörler, İşletmenin Büyüme ve Gelişimi, Bağış, Destek ve Kredi, Ticaret, Elektronik Ticaret, Yatırım ve Sermaye, Devlet İhaleleri, Ekonomi ve Finans, İş ve Kariyer gibi konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
E-Devlet sisteminin kurulması ile birlikte artık siz vatandaşlarımız kurumlarda saatlerce sıra beklemeden işlemlerinizi yapabileceksiniz. Merak ettiğiniz konuları, gerekli olan sorgulatmaları ve tüm sorularınız E-Devlet sistemi üzerinden öğrenebileceksiniz. E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Yazının sonunda yer alacak olan linke tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Ancak sisteme giriş yapmanız işlem yapmak için yeterli değildir. İşlem yapabilmek için e-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinin olması gerekmektedir. Bunlardan sadece bir tanesinin bulunması yeterli olacaktır. E-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinin olması E-Devlet sistemine girmenizi ve istediğiniz sorgulamayı yapmanızı veya merak ettiğiniz soruların cevaplarını alma konusunda yeterli olacaktır.
E-Devlet sisteminin sağladığı en önemli kolaylık tek bir site üzerinden birçok devlet kurumunun internet sayfasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının güncel bilgileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. E-Devlet sisteminin kullanımı oldukça kolaydır. Bir tek kimlik doğrulama işlemi yaparak kamu kurum ve kuruluşları ile olan işlemleri E-Devlet'ten yapabiliyor ve merak ettiğiniz tüm sorulara E-Devlet'te cevap bulabiliyorsunuz. E-Devlet siz vatandaşlarımız için bilgilendirme hizmeti sunar. Kurumlardan vatandaşlara gerekli olan mesajları E-Devlet iletir. Ayrıca ödeme işlemlerinizi kartınız ile ödeme birimini kullanarak E-Devlet'ten yapabilirsiniz. Kurum ve kuruluşlar arasındaki belge aktarımı da E-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır.
E-Devlet sistemindeki uygulamalar
•    İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri; Üyelik işlemleri için önceden notere gitmeniz gerekiyordu. E- Devlet sisteminin kurulması ile birlikte artık notere gitmenize gerek yok. Eğer e-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinin bir tanesi var bu tür işlemleriniz artık sistem üzerinden yapabiliyorsunuz.
•    E-devlet Çay-kur Üretici Sorgulama; Sistemin gelmesi ile birlikte artık ÇAYKUR çay üretici belgesinin var olup olmadığını E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle öğrenebiliyorsunuz.
•    E-Devlet DASK Poliçe Sorgulama; Deprem poliçenizi sorgulamak için de E-Devlet size yardımcı oluyor. DASK kapsamında bulunan ortalama 5.8 milyon evin raporlarına yine E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    E-Devlet Sürücü Belgesi Ceza Puanı; E-Devlet ile birlikte artık sürücü belgeniz üzerinde ceza olup olmadığı bilgisine E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    E-devlet Vergi Borcu Sorgulama; Artık vergi borcunuzu internet üzerinden E-Devlet sisteminden E-Devlet şifresiyle yardımı ile öğrenebilirsiniz.
•    Muhtaçlık Başvurusu; Muhtaçlık başvurusu içinde E-Devlet'i kullanabilirsiniz. Dul ve yetim aylığı alabilmeniz için öncelikle sisteme başvurmalısınız.
•    Genel Sağlık Sigortası; Genel sağlık sigortası sağlık hizmetlerimden yararlanamayan vatandaşlarımız bu tür hizmetlerden yararlanmaları için kurulmuştur. Bu hizmetten yararlanmak için bu E-Devlet şifresiyle E-Devlet'i kullanabilirsiniz.
•    İşsizlik Ödeneği; İşsizlik ödeneği hastalığı nedeniyle çalışamayacak duruma gelen vatandaşlarımızın hasta olduğu dönemlerde mağdur olmamaları için verilen paradır. Ödemenizin yapılıp yapılmadığını yine E-Devlet şifresiyle E-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.
•    Deniz Ruhsat Sorgulama; Deniz ruhsat sorgulama işlemi içinde E-Devlet'i kullanabilirsiniz.
•    Sevk Edilecek Eğitim Merkezi; Askerliğinizi nerede ve ne zaman yapacağınızı yine E-Devlet'e ulaşarak öğrenebilirsiniz.
•    Adres Değişikliği Bildirimi; Adres değişikliği ile ilgili işlemleri de E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresiyle yapabilirsiniz.
•    E-Devlet Aile Hekimi Bilgisi Sorgulama; Aile hekiminizin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız E-Devlet'i kullanabilirsiniz.
•    E-Devlet GSS Tescil Kaydı; Genel Sağlık Sigortasına tescil kaydınızın olup olmadığını E-Devlet şifresini girerek öğrenebilirsiniz.
•    E-Devlet 4A Emeklilik Kesintileri; Emekli maaşınızın normalden düşük gelmesinin nedenini merak ediyorsanız E-Devlet'ten E-Devlet şifresiyle öğrenebilir emekli maaşınızın oranını inceleyebilirsiniz. Neden kesinti yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.
•    4A Emekli Aylık Bilgisi; Emekli aylığı hakkında merak ettiğiniz ve gerekli gördüğünüz tüm bilgilere E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    4A Hizmet Dökümü; 4A hizmet dökümü yardımıyla işe giriş tarihinizi, yatırılan priminizi ne kadar gün prim yatırdığınızı E-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.
•    4B Borç Durumu; E-devlet borç durumu uygulaması ile ne kadar borcunuz olduğu bilgisine E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    4B Emekli Aylığı Kesintileri; Bu uygulama ile BAĞ-KUR emekli aylığında neden kesinti olduğu bilgisine E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    4B Aylık Bilgisi; Bu uygulama bilgilendirme amaçlıdır. Emekli aylıklarınız ile ilgili bilgiye E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    4B Tescil Kaydı; BAĞ-KUR ile ilgili tescil kaydınıza E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    E-Devlet 4C Emekli Aylığı Kesintileri; emekli sandığı ile alınan emekli maaşınızda olan kesintileri sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
•    4C Emekli Aylık Bilgisi; Bilgi amaçlı olarak emekli sandığı aylık bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
•    4C Tescil Kaydı; Emekli sandığına bağlı olarak tescil kaydınıza ulaşabilir ve sorgulama yapabileceğiniz uygulamadır.
•    E-Devlet Bireysel Emeklilik İşlemleri; Bireysel emeklilik işlemlerinizi bu sistem üzerinden rahat ve kolay bir şekilde  yapabilirsiniz.
•    KYK Yurt ve Burs Başvurusu Sorgulama; Üniversitelerde okuyan öğrencilerimize sağlanan burs ve yurt olanaklarının sonuçlarını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
E-Devlet bu uygulamalar ve buna benzer birçok uygulama siz vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.


E-Devlet sistemi 22 devlet kurumunu tek bir site üzerinde toplayarak bize büyük bir kolaylık sağlamıştır. Artık devletin tüm kurum ve kuruluşları ile ilgili merak ettiğimiz sorularımızı E-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilmekteyiz. İnternet kullanımı gün geçtikçe artarken, artık birçok işimizi de internet üzerinden yapabilmekteyiz.
Vatandaş başlığı altında Eğitim, Sağlık, Sosyal Güvenlik, Aile, Sağlık, Seyahat ve Turizm, Kültür ve Sanat, Doğum, İş ve Kariyer, Trafik ve Yasal işlemler gibi başlıklar yer almaktadır.
•    Devlet başlığı kısmında; Tarihimiz, Başbakanlık, Genel Kurmay Başkanlığı, Adli ve İdari Yargı, İstatistikler, Bilim ve Teknoloji, Devlet ve Sözleşme İhlalleri, Eğitim, Enerji, Savunma ve Güvenlik, Sağlık, Tarım, Uluslararası İlişkiler ve Mevzuat gibi önemli başlıklar yer almaktadır.
•    İş başlığı altında; İşletmenin Doğuşu ve Feshi, Sektörler, İşletmenin Büyüme ve Gelişimi, Bağış, Destek ve Kredi, Ticaret, Elektronik Ticaret, Yatırım ve Sermaye, Devlet İhaleleri, Ekonomi ve Finans, İş ve Kariyer gibi başlıklara ulaşabilirsiniz.
E-Devlet sistemine yukarıdaki adresten ulaşabilirsiniz. Sadece buraya girmek yeterli olmayacaktır. İşlem yapabilmek için E-Devlet şifresinin, mobil imzanızın ya da elektronik imzanızın bulunması gerekmektedir. Bu saydıklarımızdan üçünden bir tanesinin olması size E-Devlet üzerinden işlem yapabilmeniz için yeterli olacaktır. E-Devlet sisteminin bizler için sağladığı en büyük kolaylık tek bir site üzerinden devlet kurumlarının internet sayfalarına ulaşıyor olabilmemizdir. Ayrıca kurum ve kuruluşlarla ilgili en güncel bilgilere E-Devlet sistemi ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapmak çok kolaydır. Sadece kimlik doğrulama işlemi yaparak yani TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıp işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet vatandaşlarımız için bilgilendirme hizmeti sağlar ve kurumların vatandaşlara iletmek istedikleri bilgileri de E-Devlet sistemi yoluyla iletir. E-Devletin ödeme birimi sayesinde kartınızı kullanarak ödeme işlemlerinizi de internet üzerinden yapabilirsiniz. Kurumların arasındaki belge aktarım işlemi de E-Devlet üzerinden yapılmaktadır.
E-Devlet Sistemi İçindeki Uygulamalar;
•    E-Devlet Tapu Sorgulama; Bu uygulama ile ev alacaksanız veya ev satacaksanız tapu bilgilerine E-Devletin bu uygulaması ile erişebilirsiniz. Daha önceleri Tapu Kadastro Müdürlüklerine giderek öğrendiğiniz tapu bilgilerinize E-Devlet sistemi sayesinde E-Devlet şifresiyle internet üzerinden ulaşabilirsiniz.
•    E-Devlet Adli Sicil Kaydı Sorgulama; Adli sicil kaydı diğer adı sabıka kaydı olarak bilinen ve daha önce adli bir ceza alıp almadığınızı gösteren bu belgeye E-devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. Daha önceleri adli kurumlardan belirli bir ücret karşılığı alınan bu belgeye şimdi ücretsiz olarak E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    E-Devlet Plaka Sorgulama; Yeni bir araç aldıysanız ona ait bir borç var mı, haciz gelme veya rehin durumu var mı bu gibi bilgileri artık E-Devlet sisteminin plaka sorgulama uygulamasından öğrenebilirsiniz. Yani plaka numarasını girerek Emniyet Genel Müdürlüğünde kayıtlı bulunan plaka ile ilgili bilgilere E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    E-Devlet Askerlik Sorgulama; E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile celp sorgulaması, askerlik yoklamanızı, askerde görevinizin ne olacağını, askere giderken hangi evrakları yanınız da bulundurmanız gerektiğini E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz. Bu işlemlerin içinde sadece sevk bilgisi bulunmamaktadır. O sadece askerlik şubesine gidilerek öğrenilebilir.
•    E-Devlet Mahkeme Sorgulama; Kişilerin iyi veya kötü bir durumdan dolayı yolları mahkemeye düşebilir. Ama mahkeme ile ilgili bilgi almak için mahkemeye gidip durmanıza gerek kalmayacak. Bu işlemi artık internet üzerinden E-Devlet sistemi ile sorgulatabilirsiniz. Belirli bir saate de gerek kalmadan 24 saat boyunca işlem yapabileceğiniz bu uygulama ile mahkeme ile ilgili bilgilerinizi E-Devlet şifresiyle kolay bir şekilde alabilirsiniz.
•    E-Devlet Araç Sorgulama; Yeni bir araç aldığınızda araç ile ilgili dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları aldığınız aracın üstüne borcu bulunabilir, vize tarihi geçmiş olup, araç kaçak olabilir veya herhangi bir suçta bu araç kullanılmış olabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresiyle araç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.
•    E-Devlet Ceza Sorgulama;  Trafik kurallarına uymadığımızda veya trafik kurallarını ihlal ettiğimiz durumlarda birtakım cezalarla karşılaşabiliriz. Olay yerinde trafik memurlarının verdiği bu cezaları artık E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle öğrenebiliriz. Adımıza ceza olup olmadığını kolaylıkla öğrenebiliriz.  Fakat sizin haberiniz olamadan verilen cezalar araç vize muayenesinde gözükecektir.
•    E-Devlet Vergi Borcu Sorgulama; E-Devlet sistemi sayesinde artık vergi borçlarınızı E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
•    E-Devlet SGK Hizmet Dökümü, Emekli Aylık Bilgisi; E-Devlet üzerinden artık SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığına ait hizmet dökümlerinizi, emeli aylık bilgilerinizi kolay bir şekilde E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
E-DEVLET ŞİFRESİ
E-devlet sistemine giriş yapmış olmakla işlem yapma işlemi aynı anlama gelmemektedir. E-Devlet sistemi yolu ile işlem gerçekleştirebilmek için E-devlet şifresine ihtiyaç duyacaksınız. E-Devlet şifresini öğrenmek için bulunduğunuz yerdeki en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifresini öğrenmeniz için TC kimlik kartınızın yanında bulunması lazımdır. E-Devlet şifresini öğrenmek için orada çalışmakta olan personel sizden 2 TL ücret isteyecektir. Ücreti verdikten sonra önceden kapalı zarfa konulan ve kapalı zarfta bulunan kodlar E-Devlet şifresi olarak sizin TC kimlik numaranıza tanımlanacaktır. Artık E-Devlet şifresi sahibisiniz. E-Devlet şifresini kullanarak E-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Aldığınız E-Devlet şifresi size verilen ilk E-Devlet şifresidir. E-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra E-Devlet şifresini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. E-Devlet şifresi ile artık kamu kurum ve kuruluşlarının merak ettiğiniz noktalarında bilgi sahibi olabilir, sorgulama işlemi yapabilir, ödeme işlemleriniz varsa  kartınız yardımıyla ödeme birimi bölümünden rahat ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet Şifremi Unuttum
E-devlet şifremi unuttum diyen vatandaşımızın yapması gereken ilk iş bulunduğu yerdeki en yakın PTT şubesine gitmek olacaktır. Orada çalışmakta olan personele E-devlet şifremi unuttum diyerek yaşamakta olduğunuz sorunu anlatmalısınız. E-Devlet şifresini ilk aldığınız zaman sizden talep edilen 2 TL ücret E-Devlet şifremi unuttum dediğiniz takdirde 4 TL olarak karşınıza çıkacaktır. Ücret görevli personele verildikten sonra yeni E-Devlet şifresi kimliğinize tanımlanacaktır. Devamlı olarak aynı sorunla karşılaşmamak için E-Devlet şifresini bir yerlere kısa bir not olarak yazmanızı tavsiye ederiz.
E-DEVLET
Gelişen teknoloji ile birlikte internet kullanımı artmıştır. İnternet kullanımının artması ile birlikte devlet ve bir çok kurum bu sahada kendine yer edinme ihtiyacı ve gereksinimi  duymuştur. E-Devlet sistemi ise devletin tüm kurum ve kuruluşlarına ulaşmayı  sağlamak amacıyla kurulmuş bir sistemdir. E-Devlet ile birlikte merak ettiğiniz tüm konulara ulaşabilir , bireysel tüm sorgulatmalarınızı yapabilirsiniz. E-devlet sisteminde yer alan bazı kuruluşlar ise şu şekildedir; Sosyal Güvenlik Kurumu , Milli Eğitim Bakanlığı , Emniyet Genel Müdürlüğü vs. birçok devlet kuruluşuna bu siteden ulaşabilirsiniz. Sistem vatandaş, devlet ve iş olmak üzere üç ana başlıktan oluşmaktadır.
Vatandaş başlığı altında Eğitim, Sağlık, Sosyal Güvenlik, Aile, Askerlik, Seyahat ve Turizm, Kültür ve Sanat, Doğum, İş ve Kariyer, Trafik ve Yasal işlemler gibi başlıklara ulaşabilirsiniz.
Devlet başlığı altında ise Tarihimiz, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Adli ve İdari Yargı, İstatistikler, Bilim ve Teknoloji, Devlet ve Sözleşme İhlalleri, Eğitim, Enerji, Savunma ve Güvenlik, Sağlık, Tarım, Uluslararası İlişkiler ve Mevzuat gibi konulara ulaşabilirsiniz.
İş başlığı altında ise İşletmenin Doğuşu ve Feshi, Sektörler, İşletmenin Büyüme ve Gelişimi, Bağış, Destek ve Kredi, Ticaret, Elektronik Ticaret, Yatırım ve Sermaye, Devlet İhaleleri, Ekonomi ve Finans, İş ve Kariyer gibi konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
E-Devlet sisteminin kurulması ile birlikte artık siz vatandaşlarımız kurumlarda saatlerce sıra beklemeden işlemlerinizi yapabileceksiniz. Merak ettiğiniz konuları, gerekli olan sorgulatmaları ve tüm sorularınız E-Devlet sistemi üzerinden öğrenebileceksiniz. E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Yazının sonunda yer alacak olan linke tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Ancak sisteme giriş yapmanız işlem yapmak için yeterli değildir. İşlem yapabilmek için e-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinin olması gerekmektedir. Bunlardan sadece bir tanesinin bulunması yeterli olacaktır. E-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinin olması E-Devlet sistemine girmenizi ve istediğiniz sorgulamayı yapmanızı veya merak ettiğiniz soruların cevaplarını alma konusunda yeterli olacaktır.
E-Devlet sisteminin sağladığı en önemli kolaylık tek bir site üzerinden birçok devlet kurumunun internet sayfasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının güncel bilgileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. E-Devlet sisteminin kullanımı oldukça kolaydır. Bir tek kimlik doğrulama işlemi yaparak kamu kurum ve kuruluşları ile olan işlemleri E-Devlet'ten yapabiliyor ve merak ettiğiniz tüm sorulara E-Devlet'te cevap bulabiliyorsunuz. E-Devlet siz vatandaşlarımız için bilgilendirme hizmeti sunar. Kurumlardan vatandaşlara gerekli olan mesajları E-Devlet iletir. Ayrıca ödeme işlemlerinizi kartınız ile ödeme birimini kullanarak E-Devlet'ten yapabilirsiniz. Kurum ve kuruluşlar arasındaki belge aktarımı da E-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır.
E-Devlet sistemindeki uygulamalar
•    İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri; Üyelik işlemleri için önceden notere gitmeniz gerekiyordu. E- Devlet sisteminin kurulması ile birlikte artık notere gitmenize gerek yok. Eğer e-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinin bir tanesi var bu tür işlemleriniz artık sistem üzerinden yapabiliyorsunuz.
•    E-devlet Çay-kur Üretici Sorgulama; Sistemin gelmesi ile birlikte artık ÇAYKUR çay üretici belgesinin var olup olmadığını E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle öğrenebiliyorsunuz.
•    E-Devlet DASK Poliçe Sorgulama; Deprem poliçenizi sorgulamak için de E-Devlet size yardımcı oluyor. DASK kapsamında bulunan ortalama 5.8 milyon evin raporlarına yine E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    E-Devlet Sürücü Belgesi Ceza Puanı; E-Devlet ile birlikte artık sürücü belgeniz üzerinde ceza olup olmadığı bilgisine E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    E-devlet Vergi Borcu Sorgulama; Artık vergi borcunuzu internet üzerinden E-Devlet sisteminden E-Devlet şifresiyle yardımı ile öğrenebilirsiniz.
•    Muhtaçlık Başvurusu; Muhtaçlık başvurusu içinde E-Devlet'i kullanabilirsiniz. Dul ve yetim aylığı alabilmeniz için öncelikle sisteme başvurmalısınız.
•    Genel Sağlık Sigortası; Genel sağlık sigortası sağlık hizmetlerimden yararlanamayan vatandaşlarımız bu tür hizmetlerden yararlanmaları için kurulmuştur. Bu hizmetten yararlanmak için bu E-Devlet şifresiyle E-Devlet'i kullanabilirsiniz.
•    İşsizlik Ödeneği; İşsizlik ödeneği hastalığı nedeniyle çalışamayacak duruma gelen vatandaşlarımızın hasta olduğu dönemlerde mağdur olmamaları için verilen paradır. Ödemenizin yapılıp yapılmadığını yine E-Devlet şifresiyle E-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.
•    Deniz Ruhsat Sorgulama; Deniz ruhsat sorgulama işlemi içinde E-Devlet'i kullanabilirsiniz.
•    Sevk Edilecek Eğitim Merkezi; Askerliğinizi nerede ve ne zaman yapacağınızı yine E-Devlet'e ulaşarak öğrenebilirsiniz.
•    Adres Değişikliği Bildirimi; Adres değişikliği ile ilgili işlemleri de E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresiyle yapabilirsiniz.
•    E-Devlet Aile Hekimi Bilgisi Sorgulama; Aile hekiminizin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız E-Devlet'i kullanabilirsiniz.
•    E-Devlet GSS Tescil Kaydı; Genel Sağlık Sigortasına tescil kaydınızın olup olmadığını E-Devlet şifresini girerek öğrenebilirsiniz.
•    E-Devlet 4A Emeklilik Kesintileri; Emekli maaşınızın normalden düşük gelmesinin nedenini merak ediyorsanız E-Devlet'ten E-Devlet şifresiyle öğrenebilir emekli maaşınızın oranını inceleyebilirsiniz. Neden kesinti yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.
•    4A Emekli Aylık Bilgisi; Emekli aylığı hakkında merak ettiğiniz ve gerekli gördüğünüz tüm bilgilere E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    4A Hizmet Dökümü; 4A hizmet dökümü yardımıyla işe giriş tarihinizi, yatırılan priminizi ne kadar gün prim yatırdığınızı E-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.
•    4B Borç Durumu; E-devlet borç durumu uygulaması ile ne kadar borcunuz olduğu bilgisine E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    4B Emekli Aylığı Kesintileri; Bu uygulama ile BAĞ-KUR emekli aylığında neden kesinti olduğu bilgisine E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    4B Aylık Bilgisi; Bu uygulama bilgilendirme amaçlıdır. Emekli aylıklarınız ile ilgili bilgiye E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    4B Tescil Kaydı; BAĞ-KUR ile ilgili tescil kaydınıza E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
•    E-Devlet 4C Emekli Aylığı Kesintileri; emekli sandığı ile alınan emekli maaşınızda olan kesintileri sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
•    4C Emekli Aylık Bilgisi; Bilgi amaçlı olarak emekli sandığı aylık bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
•    4C Tescil Kaydı; Emekli sandığına bağlı olarak tescil kaydınıza ulaşabilir ve sorgulama yapabileceğiniz uygulamadır.
•    E-Devlet Bireysel Emeklilik İşlemleri; Bireysel emeklilik işlemlerinizi bu sistem üzerinden rahat ve kolay bir şekilde  yapabilirsiniz.
•    KYK Yurt ve Burs Başvurusu Sorgulama; Üniversitelerde okuyan öğrencilerimize sağlanan burs ve yurt olanaklarının sonuçlarını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.
E-Devlet bu uygulamalar ve buna benzer birçok uygulama siz vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...