Tgrt Haber
05 Ağustos 2019 09:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

LGS nakil sonuçları açıklandı! LGS 2. nakil işlemleri ne zaman yapılacak?

MEB 29 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini aldığı LGS Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçları açıklandı. LGS nakil sonuçlarını nereden nasıl öğrenebiliriz? LGS sonuçları açıklandıktan sonra neler yapılmalı? LGS nakil sonuçları bugün itibariyle https://www.meb.gov.tr/ adresinden sorgulayabilir miyiz? Nakil tercihleri sürecinde nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizde...

LGS nakil sonuçları açıklandı! LGS 2. nakil işlemleri ne zaman yapılacak?
lgs,lgs nakil,lgs sonuçları,lgs nakil sonuçları,nakil,lgs 1. nakil,1.nakil,nakil sonuçları,meb

MEB 29 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini aldığı LGS Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçları açıklandı. LGS nakil sonuçlarını nereden nasıl öğrenebiliriz? LGS sonuçları açıklandıktan sonra neler yapılmalı? LGS nakil sonuçları bugün itibariyle https://www.meb.gov.tr/ adresinden sorgulayabilir miyiz? İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizde...

MEB lise nakil sonuçlarının bugün yani 5 Ağustos Pazartesi günü açıklanacağını önceden duyurmuştu, Veliler ve öğrenciler MEB sayfasında açıklanacak olan lise 1. nakil sonuçlarından gözlerini ayırmıyordu. LGS nakil sonuçlarının bugün saat 09.00'da açıklandı.
2. nakil işlemleri ise 5-10 Ağustos arasında yapılacak. 

LGS NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS nakil sonuçları MEB son dakika açıklamasının ardından erişime açıldı.

Hiçbir yere yerleşemeyen ya da istediği tercihlere girmeyenler için nakil dönemleri yapılacak. Nakiller iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

LGS 2. NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Birinci nakil başvuru dönemi 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. İlk yerleştirmede yerel yerleştirme tercihlerinden birine yerleşen adayların tekrar tercih yapma zorunluluğu bulunmuyor.

İkinci nakil başvuru dönemi ise 5-8 Ağustos tarihleri arasında. Birinci nakil başvurularına ek olarak ikinci nakil başvuruları döneminde öğrenciler isterlerse Merkezi Eğitim Merkezlerini de tercih listelerine ekleyebilecekler. Yerleştirmeye esas nakil döneminde bir okula yerleşemeyen öğrencilerin 19-23 Ağustos'ta il-ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek. Sonuçları ise 6 Eylül'de duyurulacak.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ YAPABİLMEK İÇİN

E-Okul veli bilgilendirme sistemine erişimi için öğrencinin sisteme kayıtlı olması ve birkaç bilginin girişini yapması yeterlidir. T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir. 

Öğrenci TC Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır TC Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.

E OKUL'DAN HANGİ BİLGİLER SORGULANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrenci ve velilerin kullanımına sunduğu ve son zamanların en çok tercih edilen hizmetlerinden e-Okul sistemi aracılığı ile öğrencilere ait birçok bilgiye anında ve kolay erişim imkanı sağlanıyor. 

Bu bilgilerin yanı sıra, e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

NAKİL TERCİHLERİ SÜRECİNDE NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?

Lise nakil sürecinde öğrenciler, velileri, aileleri, ve eğitimciler bazı kriterlere dikkat edecek. İşte, E Okul üzerinden alınacak olan nakil başvuruları için MEB'in yayımladığı kılavuzda yer alan o bilgiler;

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

Yerleştirmeye esas nakiller, "Tercih ve Yerleştirme Takviminde" belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapılacak Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...