Tgrt Haber
10 Aralık 2015 05:28 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15

Litvanya'dan itiraf, 'Rusya karşısında mağlubuz'

ABD ve AB'ye Rusya siteminde bulunan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Rusya karşısında mağlup durumda olduklarını söyledi.

Litvanya'dan itiraf, 'Rusya karşısında mağlubuz'
litvanya, mağlup,

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Rusya'nın saldırgan siyasetine karşı Washington'ın ve Avrupa Birliği'nin (AB) aktif olması gerektiğini söyledi

Linkevicius, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın sergilediği duruşun, Rusya'nın eylemleri karşısında hafif kaldığına işaret etti.

Moskova'nın Litvanya ve diğer eski Sovyet cumhuriyetlerine yönelttiği propaganda savaşına Avrupa Birliği'nin cevap veremediğini aktaran Linkevicius, şöyle devam etti:

"Maalesef, Beyaz Saray'ı, Rus saldırganlığına karşı sert direniş gösterilmesi durumunda Moskova ile Batı arasındaki ilişkilerin daha da kötüleşeceği ve provokatif bir eylem gibi algılanacağından korkan danışmanlar ele geçirdi. ABD Başkanı Barack Obama yönetimini, kendi kurallarıyla oynayan, çatışma çıkartan, bölgedeki zayıf ülkelere hakim olmak isteyen Rusya'ya karşı daha koordineli şekilde demeçler vermeye çağırıyorum."

Kararsızlığı yüzünden ABD'nin eski Sovyet ülkelerindeki etkinliğinin zayıfladığını vurgulayan Litvanyalı Bakan, Washington yönetiminin aktif olması gerektiğine işaret etti.

Linkevicius, "Washington'ın saldırgan olmasını demiyorum. Hayır, Tanrı aşkına ancak tutarlı olmak gerekir. Ruslar, net şeyleri oldukça iyi anlıyor" şeklinde konuştu.

''MAĞLUP DURUMDAYIZ''

Moskova'nın devlet kontrolünde bulunan medya üzerinden propaganda yaptığını kaydeden Linkevicius, "ABD, Voice of America ve Radio Free Europe gibi medya gruplarına mali desteğini artırarak Russia Today'e tepki verebilir. Medya savaşında biz, mağlup durumdayız" değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...