Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2020 00:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Lütfi Elvan kimdir / Lütfi Elvan biyografisi

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden af talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilirken, yerine Lütfi Elvan getirildi. Peki yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kimdir? Lütfi Elvan'ın hayatından ve siyasi kariyerinden önemli detaylar haberimizde.

Lütfi Elvan kimdir / Lütfi Elvan biyografisi
Lütfi Elvan,Lütfi Elvan kimdir,Lütfi Elvan siyasi kariyeri,Lütfi Elvan kaç yaşında,Lütfi Elvan biyografi,Lütfi Elvan eğitim hayatı,Lütfi Elvan nereli,Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,Lütfi Elvan AK Parti

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden affını talep eden Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebini kabul etmesiyle makamından ayrıldı. Albayrak'ın yerine ise, yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak Lütfi Elvan göreve getirildi. Birçok insan Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Lütfi Elvan'ın kişisel yaşamı, siyasi kariyerini araştırmaya başladı. İşte Lütfi Elvan'ın biyografisinden önemli bölümler...

LÜTFÜ ELVAN KAÇ YILINDA, NEREDE DOĞDU

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962 tarihinde Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğdu.

LÜTFÜ ELVAN'IN EĞİTİM HAYATI

İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamlamasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinde eğitimine devam etti.

1983 tarihinde lisans eğitimini tamamlayan Lütfi Elvan, ardından İngiltere'de bulunan Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Lütfi Elvan, ikinci yüksek lisansını ise ABD'de bulunan Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yaptı.

LÜTFİ ELVAN'IN İŞ HAYATI

Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

LÜTFİ ELVAN'IN SİYASİ KARİYERİ

AK Parti'ye katılarak siyasete atılan Lütfi Elvan ilk defa 2007 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Karaman milletvekili olarak meclise girdi.

2007 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığı görevine başladı.

Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu ve AB Başkanlığına seçildi. 2011 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar meclise girdi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu.

2014 Türkiye yerel seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım'ın yerine 25 Aralık 2013 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na atandı.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan seçim hükümetinde Reform ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Elvan, Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükümetinde Kalkınma Bakanlığı görevini üstlendi.

İyi derecede İngilizce bilen Lütfi Elvan, evli ve iki çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...