Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2015 23:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Mahmud Abbas sert konuştu, 'İsrail...'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "İsrail işgali sona ermeden bölgede gerilimin" bitmeyeceğini söyledi.

Mahmud Abbas sert konuştu, 'İsrail...'
Filistin Devleti,Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü,Ramallah

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ)  "Kararlılık ve Halk Direnişi" adı altında Ramallah'ta düzenlenen 27. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerine değinerek, "İsrail işgali sona ermedikçe bölgede gerilim devam edecek. Geçici sınırı kabul etmediğimiz gibi Yahudi devletini de kabul etmiyoruz" dedi.

İsrail genel seçiminde halkının seçeceği ismi barış görüşmelerinde "ortak" olarak göreceklerini ve onunla muhatap olacaklarını ifade eden Abbas, 2014'ün Nisan ayında kesilen barış görüşmelerinin, "İsrail'in Yahudi yerleşim yeri politikasını durdurmasına, esirleri serbest bırakmalarına ve bu ülkenin müzakere katılmasına bağlı" olduğunu belirtti.

İsrail'in Filistin'in vergi gelirlerine el koymasına ilişkin değerlendirmede bulunan Abbas, "Devletle mi eşkıyayla mı muhatap oluyoruz" diye sordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...