Tgrt Haber
11 Kasım 2017 20:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Manisa'da korkutan deprem! | Son depremler

Kandilli Rasathanesi'nden alınan verilere göre Manisa'da deprem meydana geldi. Saruhanlı ilçesinde yaşanan 4.4 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi.

Manisa'da korkutan deprem! | Son depremler
manisa deprem,deprem,Kandilli Rasathanesi,son depremler

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, bugün saat 11.56'da Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem'de herhangi bir can ve mal varlığına zarar vermediği açıklandı.

BİR DEPREM DAHA

Manisa merkezde saat 12.15'de 3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

BİRKAÇ İLDE HİSSEDİLDİ

Manisa'da olan depremin İzmir ve Çanakkale'de de hissedildiği öğrenildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) da depremin büyüklüğünün 4,4 olduğunu açıkladı.

DEPREM SONRASI İLK AÇIKLAMA

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 4,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can kaybı ya da yaralanma olmadığını söyledi.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 11.56'deki sarsıntının kent genelinde hissedildiğini, bölgedeki tüm kırsal ve merkez muhtarlarıyla irtibata geçtiklerini bildirdi.

İlk bilgilere göre can kaybı ya da yaralanan olmadığını ifade eden Şen, "Öncelikle daha önceki depremlerde maddi hasarların meydana geldiği Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi ve çevresindeki mahallelerimizle irtibata geçtik. Orada depremin hissedilmediği bildirildi." dedi.

Depremin daha fazla hissedildiği Şehzadeler ilçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını, özellikle kerpiç binalarda oturanlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını dile getirdi.

Saruhanlı ilçesinde 27 Mayıs'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde 204 ev ağır hasar görmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...