Tgrt Haber
24 Ekim 2018 15:05 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:55

Mansur Yavaş Kimdir-Nereli? Mansur Yavaş hangi Parti'den aday olacak? (CHP-İYİ PARTİ)

31 Mart Yerel Seçimlerinde Mansur Yavaş hangi parti'den aday olacak ve oldu? soruları ile Mansur Yavaş kim,kaç yaşında,nereli olduğu merak edilen konu başlıklarının arasında yerini alıyor ve vatandaşlar bu konu ile ilgili cevapları internet üzerinden araştırıyor. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu içerik üzerinden Mansur Yavaş biyografisine ulaşabilirsiniz...

Mansur Yavaş Kimdir-Nereli? Mansur Yavaş hangi Parti'den aday olacak? (CHP-İYİ PARTİ)
Mansur Yavaş kimdir,,Mansur Yavaş kaç yaşında,,Mansur Yavaş nereli,,31 mart yerel seçimleri,

Mansur Yavaş Kimdir-Nereli, Mansur Yavaş 31 Mart yerel seçimlerinde hangi Parti'den aday olacak? (CHP-İYİ Parti) gibi konuların cevapları aranan konuların arasında yerini alıyor. Yerel seçimlere az bir süre kala vatandaşlar Mansur Yavaş'ın CHP mi? yoksa İYİ Parti'den mi aday olacağını merak ediyor ve konu ile ilgili arama motorları üzerinden sorgulamalarda bulunuyorlar.İşte konu ile ilgili detaylar...

Mansur Yavaş Kimdir-Nereli? Mansur Yavaş hangi Parti'den aday olacak? (CHP-İYİ PARTİ)

MANSUR YAVAŞ CHP'DEN Mİ ADAY OLACAK?

CHP Grup Başkanvekili Altay, gazetecilerin 'Ankara adayınız Mansur Yavaş mı olacak?" sorusuna "Adaylarımız partimizin evlatlarından gösterilecektir" şeklinde yanıt verdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan belediye başkanı adayları ile ilgili bir açıklama geldi.  Ankara adayının Mahsur Yavaş olup olmayacağına yönelik soruyu yanıtlayan Altay, "CHP’nin Ankara, İstanbul adayları belli değil. Aralık ayından önce de belli olmaz. Adaylarımız partimizin evlatlarından gösterilecektir" dedi. 

MANSUR YAVAŞ KİMDİR-KAÇ YAŞINDA-NERELİ?

Siyasetçi Mansur Yavaş, 1955 yılında dünyaya geld ve İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara Beypazarı'nda gördü.Daha sonrasında ise  1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak eğitim öğretim hayatına devam etti. 1983 senesinde Hukuk Fakültesinden mezun olan Yavaş, daha sonrasında 13 yıl serbest avukatlık yaptı. 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyesi, 1994 yılında Belediye Başkan adayı oldu. 18 Nisan 1999 seçimlerinde %51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı oldu. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi", Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının "Çevre Ödülü" gibi ödülleri aldı. 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. 18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak %27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı. Partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP'ye katılması gündeme geldi. 21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edildi. Ardından 2014 yerel seçimleri'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve parti meclisi toplantısında da aday oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...