Tgrt Haber
16 Ekim 2020 20:54 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:54

Markar Esayan kimdir? Markar Esayan'ın ölüm sebebi

Markar Esayan kimdir? Markar Esayan'ın ölüm sebebi kaç yaşında nereli? AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan 51 yaşında hayatını kaybetti.

Markar Esayan kimdir? Markar Esayan'ın ölüm sebebi
markar esayan,markar esayan kimdir,kaç yaşında,nereli,ölüm sebebi

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın hayatını kaybetmesinin ardından Markar Esayan kimdir sorusunun yanıtı arama motorlarında çok araştırılanlar arasında yer aldı. Markar Esayan kaç yaşında ve nerelidir? İşte hayatı..

Bir süredir kanser tedavisi gören 51 yaşındaki gazeteci-yazar, AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Markar Esayan, bugün hayatını kaybetti.

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kalın, Twitter'daki paylaşımında, "Sevgili Markar Esayan'ı kaybettik. Başımız sağ olsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir tedavi gören Esayan'ı daha önce evinde ziyaret etmişti.

Aynı zamanda yazar olan Esayan'ın 2005-2015 yıllarında 5 kitabı yayımlanmıştı.

MARKAR ESAYAN KİMDİR?

Markar Esayan, İşletme Uzmanı, Gazeteci-Yazardı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesinde Kültürel İncelemeler Bölümünde tamamladı.

Gazetelerde köşe yazarlığı ve çeşitli televizyonlarda siyasi tartışma programları yaptı. Basın ve yayın kuruluşlarında köşe yazarlığı ve siyasi yorumculuk yaptı. Yayımlanmış 3 romanı, 1 deneme ve 1 siyasi inceleme kitabı bulunmaktadır.

25. ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu, Türkiye - Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Ermenice bilen Eseyan, bekardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...