Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Mart 2014 19:20 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Mart ayı ehliyet sınavı sonuçları açıklanıyor, MEB Ehliyet Sınavı Sonuçları

8 Mart ehliyet sınav sonuçları açılklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 8 Mart ehliyet sınav sonuçları belli oluyor. 8 Mart ehliyet sınav sonuçları ve detayları haberimizde yer alıyor. 8 Mart ehliyet sınav sonuçları için tıklayınız. İşte 8 Mart ehliyet sınav sonuçları ve sınav ile ilgili tüm detaylar. 8 Mart ehliyet sınav sonuçları MEB.

Mart ayı ehliyet sınavı sonuçları açıklanıyor, MEB Ehliyet Sınavı Sonuçları
ehliyet sınav soruları, ehliyet sınav yerleri, ehliyet sınav sonuçları, ehliyet soruları, ehliyet sorgulama, ehliyet yaşı, ehliyet sınav tarihleri, ehliyet randevu,

8 Mart ehliyet sınav sonuçları açılklanıyor. MilliEğitimBakanlığı 8 Mart ehliyet sınav sonuçları belli oluyor. 8 Mart ehliyet sınav sonuçları ve detayları haberimizde yer alıyor. 8 Mart ehliyet sınav sonuçları için tıklayınız. İşte 8 Mart ehliyet sınav sonuçları ve sınav ile ilgili tüm detaylar. 8 Mart ehliyet sınav sonuçları MEB.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü belgesi (ehliyet) sınavı sonuçlarını v e ehliyet sın avı sorgulamasını aşağıdaki linkten yapabili rsiniz. Aşağıdak  linki tıkladıktan sonra açılan p encerenin sağ kısmına tıklayarak 8 ŞUBAT EHLİYET SINAV SONUÇLARINA ulaşabilirsiniz Direksiyon eğitimi sınıvına girecek ada ylar, de ğerlendir me kriterleri arasında ilk kez yer alan ''aracı geri viteste kullanma, araçların arasına park etme'' yeteneklerin e göre de değerlendirilecek. Sınav esnasında ad aylar iki bölümde belirlenen kriterler e göre değerlendirilecek. Birinci bölümde emniyet kemerini takma, ayna ve koltuk ayarları nı kontrol etme, aracı çalıştırma, emniyetli ve rahat kalkış yapma, hız kuralla rına uyma, şerit izleme, direksiyon hakimiyeti, vites değiştirme becerisi, trafik ışık ve işaretlerine dikkat etme gibi konular yer alıyor. Bu bölümü hiç hatasız geçen aday, iki nci bölümedeki kriterler e göre değerlendirilecek. Buradaki  kurallara göre ise iki hata yapan sürücü adayı elenecek. ADAY B AŞVURU İŞLEMLERİ Dönem kaydı kurum tarafından  doğru olarak yapılan adayların MTSAS başvurusu, adayın kayıt yaptırdığı kurs müdür lüğüne banka dekontunu teslim etmesi ve Özel MTSK Modülünde paranın yatırıldığı görülmesinden sonra il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onay vermesi ile gerçekleşec ektir. Yabancı uyruklu adaylar, aldıkları geçici T C. kimlik numarası ile MTSK müdürlüklerine  başvuracaklardır. Kurumlar bu numara ile Öze MTSK Modülünde açılan ekrandan aday bilgilerini girecektir. Alınan bu numarayla aday bankaya sınav ücretini yatıracak ve dekontunu MTSK müdürlüğüne teslim edecektir.
8 ŞUBAT EHLİYET SINAV SONUÇLARI
EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI
EHLİYET RANDEVU ALMA
EHLİYET SINAV SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK!
Ehliyet sınavlarında geçen yıl 120 olan soru sayısı  60'a, 150 dakika olan sınav süresi de 75 dakikaya indiril mişti. Bu yıl 1 Ocak 2014'ten geçer li olmak üzere ehliyet sınavlarının süresi ve soru sayısında değişiklik yapıldı. Buna göre sınavlardaki soru sayısı 60'tan 50'ye indirildi. Buna paralel olarak da 75 dakika olan sınav süresi de 60 dakika olarak yeniden belirlendi. İlk uygulama, 12 Ocak 2014'te yapılacak sınavdan itibaren  g eçerli olacak.
SINAV TARİHİ AÇIKLANMA TARİHİ
12 Ocak 2014 Pazar 22 Ocak 2014
08 Şubat 2014 Cumartesi 17 Şubat 2014
08 Mart 2014 Cumartesi 18 Mart 2014
14 Haziran 2014 Cumartesi 24 Haziran 2014
12 Temmuz 2014 Cumartesi 21 Temmuz 2014
09 Ağustos 2014 Cumartesi 19 Ağustos 2014
06 Eylül 2014 Cumartesi 16 Eylül 2014
18 Ekim 2014 Cumartesi 28 Ekim 2014
06 Aralık 2014 Cumartesi 16 Aralık 2014
2014 ehliyet sınav tarihleri
12 Ocak 2014 Pazar
08 Şubat 2014 Cumartesi
08 Mart 2014 Cumartesi
14 Haziran 2014 Cumartesi
12 Temmuz 2014 Cumartesi
09 Ağustos 2014 Cumartesi
06 Eylül 2014 Cumartesi
18 Ekim 2014 Cumartesi
06 Aralık 2014 Cumartesi
2014 yılının ilk sınavı 12 ocak 2014 günü yapıldı. Bu sene MEB önceki senelere göre ehliyet sınav tarihlerini artırmış durumdadır.
Ehliyet sınavında ve sorularında değişiklik
Milli Eğitim Bakanlı ğı, ehliyet sınavları ile ilgili 2014 yılı kılavuzunu tamamladı. Kılavuzda yapılan yeni düzenleme ile birlikte yılda 7 kez yapılan ehliyet sınavı sayısı 9' a çıkarıldı. 2012 yılında  120'den 60'a düşürülen ehliy et sınavı soru sayıları yeniden düzenlendi. Ehliyet sınavı soru sayısı 60'tan 50'ye düşürülürken, süre de 75 dakikadan 60'a indirildi. Ehliyet sınav ında 2013 yılında trafikte 32 soru varken, bu yıl 27'e indirildi. Araç Tekniği dersi (Motor) sınavındaki soru sayısı 12'den 10'a ve ilk yardımdaki 15 soru da 1 3'e düştü. 
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel  Müdürlüğü '2014 yılı Motorlu Taşıt S ürücü Adayları Sınavı Kılavuzu' hazırladı. Sınavuygulamasıyla ilgili işlemler için Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirm e ve Yerleştirme Grup Başkanlı ğı'na, başvuruyla ilgili işlemler ise bakanlık Bilgiİşlem Grup Başkanlığı'na yapılacak. Özel Motor lu Taşıt Sürücü Kursu  (MTSK) Modülü ile ilgili işlemleriyle Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Grup Başkanlığı ilgilenecek.
Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları (MTSAS) 81 il merkezinde, başvuru sayısının beklenenden (Sınavda, sınava girecek aday sayısı 500'den fazla olan, en yakın sınav merkezine uzaklığı 100 km den fazla ve aday sayısı 200'den fazla olan) fazla olması durumunda Merkez Sınav Yürütme K omisyonunca uygun görülen il çe merkezlerinde de yapılacak.  Aday, devam ettiği MTSK Mü dürlüğü'nün bağlı bulunduğu il sınırları içinde sınava girecek.
2013 yılında yılda 7 kez yapılan m otorlu taşıt sürücü adayları sınavı bu yıl 2 art tırılarak 9'a çıkarıldı. Aday, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahip. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlar ında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler istemesi h'linde aynı kursta  ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilecek. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem  sonunda da başar ısız duruma düşenler,kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilecek.
Teorik sınavda 2014 yılı ile birlikte birçok çok önemli değişiklikler yapıldı. Özellikle ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde yeni düzenlemeler yapıldı. Bütün sertifikalar için uy gulanan ehliyet sınavlarında önceki yıl 60 olan soru sayısı bu yılki 50'ye indirildi. Buna paralel olarak da 75 dakika olan sınav sü resi 60 dakikaya indirildi. Yeni uygulamaya göre; daha önce trafikte 32 so ru varken, soru sayısı  27'e indirildi. Araç Tekniği dersi (Motor) sınavındaki soru sayısı 12'den 10'a ve ilk yardımdaki 15 soru da 1 3'e düştü.
ENGELLİLER İÇİN SINAV SALONUNDA İŞARET DİLİ BİLEN ÖĞRETMEN BULUNACAK
Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan adaylar, motorlu taşıtlar sürücükurs müdürlüklerine kayıt yaptıracak. Kayıt şartları şu şekilde sıralandı; 'A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak. B ve G sınıfları içi n 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak. C, D ve E sınıfları için 22 (y irmi iki) yaşını bitirmiş olmak. (Üniversitelerin sürücü eğitimi v eren yüksek okul ve Türk Silahlı Kuvvetle rinin askerî ihtisas görevleri içi n subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında aç ılan sürücü eğitimi kurslarındanmezun olanlarda  bu şart aranmaz.) A1,  A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokuldüzeyinde eğitim almış olmak. Pratisyen tabip veya uz man tabip tarafından verilen sürücü olursağlık raporu  almış olmak. 'Sabıka kaydının olmadığına dai ne teslim etmek.' İşitme engelli adaylar için, sınav salonunda görevlendirilecek öğretmenler öncelikle işaret dili bilen ve bakanlığa bağlı okul/kurumlarda görevli öğretmen personelden seçilecek. Yoksa il-ilçe de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel arasından görevlendirme yapılacak. Ortopedik engeli olan adaylar sınav binalarının giriş katlarındaki salonlara yerleştirilecek. Engelli adayın ihtiyacına göre salon düzeni ya da ek oturma düzeni hazırlatılacak.
SINAVA İTİRAZ İÇİN BANKAYA 10 LİRA YATIRILACAK
Adayların derslere göre sorulara verdikleri doğru  cevap sayıları tespit edilecek. Yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan hesaplama yapılacak. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacak. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahip olacak. Sınavsonuçları www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.
Ehliyet sınavı sorularına, ehliyet s ınavı cevap anahtarına ve ehliyet sınavı sonuçlarına yapılacak olan itirazlar internetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle ya pılabilecek. İtiraz dilekçeyle Ye nilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (06500) Teknikokullar - ANKARA adresine yapıla bilecek. Adaylar, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurula rını, T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesi, TürkiyeVakıflar Bankası T.A.O. Ankara Merkez şubesi  ve  Türkiye Halk Bankası A.Ş. Küçükesat şubelerinden herhangi birine, 'Kurumsal Tahsil't Programı' aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatıracak. Alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapılacak. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...