Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2014 13:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

MHP saldırısında 4 kişi gözaltında

Esenyurt’ta MHP’nin dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda şüpheli 4 kişi gözaltına alındı.

MHP saldırısında 4 kişi gözaltında
mhp, saldırı, esenyurt, açılış, silahlı saldırı, şüpheli, gözaltı,MHP saldırısında 4 kişi gözaltında

Esenyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda, basın danışmanı Cengiz Akyıldız kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Biri ağır olmak üzere 7 partili de yaralandı. Saldırıyla ilgili olarak 1'i çocuk 4 kişi gözaltına alındı.Akyıldız bugün Bahçeli'nin de katılacağı ikindi vakti Fatih Camii’nde kılınacak cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak. Bahçeli saldırıyla ilgili olarak, "Teessürümüz ne kadar fazla olsa da, kayıplarımız ne denli ciğerimizi dağlasa da, tahriklere aldanmayacak, kışkırtmalara kapılmayacağız" dedi. Akyıldız'ın cenazesi sabah saatlerinde Adli Tıp morgundan alındı. MHP Esenyurt İlçe Teşkilatı dün, Talatpaşa Mahallesi, Pazaryolu Caddesi’nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa MHP Esenyurt İlçe Belediye Başkan Adayı Halit Özer’in yanı sıra MHP İstanbul Büyükşehir Adayı Rasim Acar da katıldı. Saldırı, Rasim Acar’ın ayrılacağı sırada meydana geldi. İddialara göre açılıştan önce partililerle bir grup arasında el hareketi yapıldı, tartışma çıktı. Ardından karşı taraf partililere önce taşla saldırdı ardından tabancayla ateş açtı. MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın basın danışmanı, “Yusufiyeli Cengiz” olarak bilinen Cengiz Akyıldız kalbinden vuruldu. Yedi partili de yaralandı. Cengiz Akyıldız ve diğer yaralılar partililerce Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır olan ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmek istenen Akyıldız’ın kalbi, hastanenin kapısında bekleyen ambulansta durdu. Kalbi yeniden çalıştırılan Akyıldız hastaneye geri taşındı ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.
TERÖR DEĞİL ASAYİŞ ŞUBE BAKIYOR
Saldırganlardan birisini Ülkü Ocakları mensupları yakalayıp polise teslim ederken, güvenlik güçleri altı kişiyi gözaltına aldı. Yapılan ilk incelemelerin ardından olayın “adi” olduğuna karar veren polis soruşturmayı asayiş ekiplerine bıraktı. Polis yetkilileri, seçim bürosu önünde bir kişiyle partililer arasında tartışma yaşandığını, bu kişinin bir süre sonra akrabalarıyla büroya dönüp saldırıyı gerçekleştirdiğinin belirlendiğini söyledi. Akyıldız’ın ölüm haberi kısa sürede partililer arasında yayıldı. Yüzlerce kişi Esenyurt Devlet Hastanesi’ne akın etti. Bir grup ülkücü, “Vur de vuralım. Öl de ölelim” sloganlarıyla Esenyurt’ta yürüdü. Polis, çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla yoğun güvenlik önlemi aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan saldırıdan sonra Esenyurt Devlet Hastanesi’ne geldi. Adan, “Orada PKK’lılar var. Büromuzun açılışında adayımızın konuşması esnasında organize bir grup. Seçim irtibat bürosu açılırken tahrikler oluyor. Elleri silahlı, taşlı, bıçaklı bir grup, gelip ateş açıyor. Cengiz Akyıldız kalbinin üstünden tek kurşunla vuruluyor” dedi.
TAHRİKLERE KAPILMAYIN ÇAĞRISI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise açıklamasında şunları söyledi: “İstanbul teşkilatı ve MHP Genel Merkezi olarak olayı itidalle takip ediyoruz. Teyakkuz halindeyiz. Olayın arzu edilmeyen boyutlara ulaşmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu, açılım denilen sürecin geldiği noktadır. Başbakanın bu olayı ibretle takip etmesi gerekir. Bu kalleş saldırılar, aynı zamanda yolsuzluklarını örtbas etmeye ve MHP üzerinden gündemi değiştirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürecektir. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Faillerin bir an önce bulunup yargı önüne çıkartılması için Başbakan ve AKP hükümetini göreve çağırıyoruz. Dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve Milliyetçi-Ülkücü gençleri maksatlı tahriklere kapılmadan sükûnet, vakar ve itidal içinde davranmaya çağırıyoruz.” Saldırıda hayatını kaybeden MHP İstanbul Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız, partililerin çok sevdiği bir isimdi. Saldırıda hayatını kaybeden MHP İstanbul Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız, partililerin çok sevdiği bir isimdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir çok ile yaptığı ziyaretlerde yer alan Akyıldız ikindi vakti Fatih Camii’nde kılınacak cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak. Törene Devlet Bahçeli de katılacak. Olayın duyulması üzerine partililer hastaneye akın ederken polis ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı.
BAHÇELİ: ACIMIZ KELİMELERE SIĞMAMAKTADIR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "Teessürümüz ne kadar fazla olsa da, kayıplarımız ne denli ciğerimizi dağlasa da, tahriklere aldanmayacak, kışkırtmalara kapılmayacağız. Üzüntümüz çok büyük, acımız tarifsiz ve kelimelere sığmamaktadır. Bir arkadaşımızın şehit olmasına, beş arkadaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren kanlı eylem her yönüyle aydınlatılmalıdır. Teessürümüz ne kadar fazla olsa da, kayıplarımız ne denli ciğerimizi dağlasa da, tahriklere aldanmayacak, kışkırtmalara kapılmayacağız" dedi.
4 GÖZALTI
Saldırıyla ilgili başlatılan operasyonda 1'i çocuk 4 kişi gözaltına alındı.
CENAZE ADLİ TIP'TAN ALINDI
Bu arada Cengiz Akyıldız'ın cenazesi sabah saatlerinde Adli Tıp morgundan alındı.
'SOKAK KAVGASIYLA BAŞLADI' İDDİASI
Silahlı saldırıyla ilgili yapılan soruşturmada olayın gençler arasında başlayan kavgaya ailelerinin de müdahale etmesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Planlı bir saldırı olmadığı belirtilen olayla ilgili gözaltına alınan biri yaşı küçük 4 kişinin sorgusuna devam ediliyor. Esenyurt’ta dün meydana gelen olayda MHP İstanbul İl başkanlığı basın danışmanlarından Cengiz Yücel Akyıldız ölmüş, 5 kişi de yaralanmıştı. Polis tarafından yürütülen soruşturmada olayın detayları da netleşmeye başladı. Soruşturmada olayın karşıt görüş sempatizanı gençler arasında yaşanan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle başladığı ortaya çıktı. Bu kavgaya gençlerin ailelerininde müdahale etmesiyle olayların büyüdüğü belirlendi. Yetkililer saldırıyla ilgili gözaltına alınan yaşı küçük şüphelinin sorgusunun Çocuk Şube Müdürlüğünde diğer 3 kişinin ise Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulularının devam ettiği bu kişilerin ifadeleriyle gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

MHP saldırısında 4 kişi gözaltında

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...