Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2014 23:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:44

Milli Piyango yılbaşı çekilişi 2015 sonuçları açıklandı

Milli Piyango Yılbaşı çekilişi açıklanıyor. Büyük ikramiyeyi belli eden numara belli oldu.

Milli Piyango yılbaşı çekilişi 2015 sonuçları açıklandı
Milli Piyango, Milli Piyango yılbaşı, yılbaşı çekilişi,

Türkiye'de milyonlarca kişi bugün yapılacak sonuçları bekliyor. Yılbaşı gününün kuşkusuz en büyük heyecanı Milli Piyango Yılbaşı çekilişi. Büyük ikramiye ile yapılacaklar şimdiden hayalleri süsledi. Milli Piyango yılbaşı çekilişi sonuçları açıklanır açıklanmaz ilk burada
Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye 2-6-9-2-1-6-0 rakamlarının bulunduğu bilete isabet etti.
50 MİLYON TL'LİK BÜYÜK İKRAMİYE'Yİ KAZANAN NUMARA: 2692160
AMORTİ: 2 VE 6
Milli Piyango'nun yılbaşı özel  çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiye ile diğer ikramiyeler bugün sahiplerini bulacak. Büyük ikramiyeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yılbaşı özel  çekilişi için bastırılan 500 milyon liralık biletin yüzde 93'ü tükendi.
 
AA muhabirinin Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden aldığı  bilgiye göre, yılbaşı özel çekilişi bugün saat 13.00'te önce küçük ikramiyeler  için dönmeye başladı. Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda yapılacak  bu çekilişler saat 19.00'a kadar sürecek. Özel çekilişte, 50 milyon liralık büyük  ikramiye, satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek.
 
Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa  286 milyon 150 bin lira ikramiye dağıtılacak. Bunun 50 milyon lirası büyük  ikramiye olarak verilecek. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5  milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon, 5 adet de 500 bin lira  olacak.


Milli Piyango Yılbaşı çekilişi ikramiyesi 50 milyon lirayla neler alınır?
 
Milli Piyango İdaresinin yılbaşı özel çekilişinde vereceği 50 milyon liralık büyük ikramiye görüntülendi. Talihli kişinin bu parayla alabilecekleri ise dudak uçuklatıyor. İkramiye için en talihli il ve bilet...
 
50 milyon liralık büyük ikramiye, 500 bin adet 100 liradan oluşuyor. 1 destenin ağırlığının bin 130 gram olduğu hesaplandığında, 100 liralık 500 deste, 550 kilogram ağırlığa karşılık geliyor. Sözkonusu 100 liralık banknotlar, uç uca eklendiğinde ise 77 kilometre uzunluğa ulaşılıyor. Büyük ikramiye olan 50 milyon lirayla yaklaşık 90 bin adet Cumhuriyet altını, 178 bin adet yarım altın ve 375 bin adet çeyrek altın alınabiliyor. Söz konusu ikramiye ile dünyanın en pahalı arabası olarak gösterilen ve 7 milyon liralık satış fiyatı olan Lübnan yapımı LykanHyperspot'tan 7, 13 milyon liradan satılan Falcon 2000 uçağından 3 tane alınabiliyor. Ayrıca 250 bin lira değerinde 200 lüks daire, 500 bin lira değerinde 100 villa ya da 10 milyon liradan 5 yalıya sahip olunabiliyor. İkramiye bankaya yatırılmak istendiğinde ise ortalama yüzde 8,7 faiz oranı ile günlük yaklaşık 10 bin lira, aylık 330 bin lira ya da yıllık 4 milyon lira faiz geliri elde edilebiliyor.
 
Biletin kendinize ait olduğunu ispatlamak için imza gerekir mi?
 
Tüm şans Oyun biletlerinin arkasına ad ve soyadının yazarak imzalanması güvenlik açısından önerilir. Ayrıca ikramiye kazanan talihlilerden, ikramiyelerini almak için Milli Piyango İdaresi veya şubelerine başvurduklarında biletlerin kendilerine ait olduğunu ispatlamak için biletlerin arkasına ad ve soyad yazıp imzalamaları istenir. Sayısal oyunların kuponları ise oyun oynama aracıdır.
 
Piyango Biletine ikramiye çıktığında ne yapılır?
 
Biletin son 3 ( üç ) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.
 
Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar olan ikramiyeleri öderler.
 
Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, 1.000.000.- ( Bir milyon TL. ) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Milli Piyango Şube Müdürlüklerince ödenir.
 
Biletler zamanaşımına uğrarsa ne olur?
 
Milli Piyango biletlerinde ikramiyeler bir yıllık zamanaşımı süresine tabi olup, çekiliş tarihinden itibaren bir yıl içinde ibraz edilmeyen biletlerin ikramiyeleri zamanaşımına uğrar ve bu biletlere ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanaşımına uğrayan ikramiyeler İdareye gelir kaydedilir. Zamanaşımı süresinin hafta sonu veya resmi tatile rastlaması halinde, izleyen ilk işgünü mesai bitimine kadar ikramiye ödenir.
 
Milli Piyango Şans Oyunlarını telefon yoluyla öğrenmek için:
 
(0 312) 285 90 66 (PBX) Numaralı sesli yanıt telefonundan öğrenebilirsiniz.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...