Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2015 09:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Miraç Kandili dualarla idrak edildi

Türkiye'nin dört bir tarafındaki camileri dolduran vatandaşlar namaz kılıp, dua ederek Miraç Kandilini idrak etti.

Miraç Kandili dualarla idrak edildi
miraç kandili, dualar, camiler,

Türkiye'nin dört bir tarafındaki camileri dolduran vatandaşlar namaz kılıp, dua ederek Miraç Kandilini idrak etti. İstanbul'da Miraç Kandili dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu. Kandil dolayısıyla başta Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye camileri olmak üzere kent genelindeki birçok camide özel programlar düzenlendi. Kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi namaz kıldı, dua etti. 
Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programa turistler de ilgi gösterdi.  
Eyüp Sultan ve Süleymaniye camilerinde de kandil dolayısıyla program düzenlendi. Programlarda, Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu.
İzmir
İzmir'de akşam ezanının okunmasının ardından camilere giden vatandaşlar namaz kılıp, dua etti. Çeşitli camilerdeki programlara katılanlar Mevlid-i Şerif dinledi.
Aydın
Miraç Kandili dolayısıyla Aydın'ın Nazilli ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Osmanlı Çeşmesi'nde vatandaşlara şerbet ikram edildi.
Bitlis
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki İbadullah Cami'nde düzenlen Miraç Kandili programı, vaazların verilmesi ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. 
Muş
Muş'ta ise müftülük tarafından Zafer Mahallesi'ndeki Çağlayan Camisi'nde düzenlenen kandil programında, vatandaşlar namaz kılarak, dualara eşlik etti.
Van
Van'da da İl Müftülüğünce Hazreti Ömer ve Yukarı Norşin Camisi'nde kandil programı düzenlendi.
Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda, Ku'an-ı Kerim ve mevlit okunarak, ilahiler seslendirildi. 
Şanlıurfa
"Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu.
Gün boyunca kentin kutsal mekanlarını ziyaret edenler, akşam namazının ardından Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi'ne geldi.
Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır gibi çevre illerden gelen ziyaretçiler, yerleşkede bulunan kutsal yerleri ziyaret etti. Buradaki camilerde namaz kılan vatandaşlardan bazıları ise Kur'an-ı Kerim okudu.
Ağrı
Merkez Cami'ndeki "Miraç Kandili" programı, vaaz verilmesi ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kandil programında, okunan mevlitin ardından dualar edildi.
Kandil nedeniyle vatandaşlara Ağrı Kızılay Şubesi tarafından lokum dağıtıldı. 
Ardahan
İl Müftülüğünce Merkez Cami'de düzenlenen "Miraç Kandili Özel Programı"na, çok sayıda vatandaş katıldı.
Iğdır
Iğdır Merkez Cami'deki programda, mübarek üç ayların içinde yer alan Miraç Kandili kutlandı.
Programlarda vaaz veren müftülük yetkilileri, kandilin birliğe, dirliğe, kardeşliğe güç katacağını, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini pekiştireceğini ifade etti.
Kars
Kars merkez ve Sarıkamış ilçesindeki camilerde kandil dolayısıyla programlar düzenlendi. Özellikle tarihi camilere giden vatandaşlar, Kuran okudu, dua etti.
Edirne
Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde Miraç Kandili idrak edildi.
Vatandaşlar, kandil dolayısıyla başta tarihi Selimiye, Eski, Üç Şerefeli camiler olmak üzere kentteki birçok camiyi doldurdu. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...