Tgrt Haber
10 Aralık 2015 20:44 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Mustafa Keser patladı

TV8 ekranlarının sevilen talk show programı 3 Adam'ın dün akşam yayınlanan yeni bölümünde konuk olan Mustafa Keser isyan etti

Mustafa Keser patladı
mustafa keser,

TV 8'de yayınlanan 3 Adam programına katılan Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli ses sanatçılarından bestekar Mustafa Keser, canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü. Bir çok sanatçıya ve kendisiyle ilgili hak etmediği ifadelerle haber yapanlara veryansın etti, ağır sözler söyledi.

Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç'un sunduğu ile 3 Adam, 9 Aralık programında Düğün Dernek 2 Sünnet filminin oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir, Açalya Samyeli Danoğlu ve usta yorumcu ve besteci ses sanatçısı Mustafa Keser konuk oldu. Program yüksek tempoda sürerken espriler havada uçuştu, skeçler, sohbetler ilgiyle izlendi. Programın en önemli konuklarından biri olan 50 yıllık sanat hayatında bir çok başarıya imza atan, çok sayıda öğrenci yetiştiren, müzik dünyasının üstatlarından ses sanatçısı besteci Mustafa Keser, söylediği şarkılar ve esprileriyle programa renk kattı.

ÖNCE HAYAT HİKAYESİNİ ANLATTI SONRA TERBİYESİZ SAYGISIZLAR

Programın ilerleyen dakikalarında canlı telefon bağlantıları gerçekleştirilirken Mustafa Keser, profesyonelliğini göstererek seyirciyi ekrana kilitledi. Seyircinin istek şarkı istemesinin ardından, kaç tane eseri hafızasında tuttuğu soruldu, bir hikaye anlatarak cevap verdi. Eserini seslendirmeden önce söz isteyen Mustafa Keser bir şeyler söylemek istediğini belirtti. Konuşmasına kendi hayatından örnekler veren Keser, "17 yaşındayken Türkiye'nin en büyük müzik adamlarından biri olacağını söylemiş ve böyle yola çıkmış, 50 yıllık sanat hayatı olan, Türkiye'nin bir çok değerli sanatçılarıyla birlikte sahne almış, onlardan biri olmuş, çok sayıda enstrüman çalabilen bir sanatçıyım. 50 yılının her gününü saatlerce müzik alanında ders çalışarak geçirmiş, okul kurmuş, günümüzdeki bir çok sanatçıyı yetiştirmiş, Türkiye'de okul eğitimi olmamasına rağmen konservatuarda ders veren tek hocayım. TRT'de yetişmiş solist olmuş, devlet sanatçısı unvanı almışım" dedikten sonra açtı ağzını yumdu gözünü.

ÇOĞU SANATÇI BİR HALTA YARAMAZ, BANA TÜRKÜCÜ DENEMEZ

Konuşmasının tamamladıktan sonra bazı basın mensupları ve günümüzde ekrana gelen sanatçılara hödük, bir şeye yaramaz, terbiyesiz, saygısız ifadeleriyle cevap verdi. Bir gazetecinin kendisiyle röportaj yapmak istediğini 'Hocam uzun zamandır ekranlarda yoksunuz' diye sorduğunu, kendisinin de 4 yıldır televizyonda program yaptığını söylediğini anlatan Keser, konuya buradan giriş yaptı. Yıllardır kendisiyle ilgili bir haber yapıldığında 'Türkücü Mustafa Keser' diye yazıldığını bunu saygısızca bulduğunu belirterek sinirlenen sanatçı, "Hödük sürüsü var, sanatçı adı altında. Basındakiler, Bayansa sultan, mihrace diye, erkekse şah, padişah, imparator diye anons ediliyor. Bu arkadaşların hepsini toplasan benim musiki bilgimin sanat kariyerinin, bilgi beceri birikiminin 100'de birini bilmezler. Bana sıradan 'Türkücü Mustafa Keser' hep bu ifade kullanırllar. Böyle terbiyesizlik saygısızlık içerisinde. Bu kariyerde, vasıflarla, 50 yılını sahneye müziğe harcamış birine Türkücü Mustafa Keser, denir mi ? Bilgi ve beceride tırnağı etmeyenleri, pireleri deve yapılıp yutturuyorlar. Hiç biri bir halta yaradığı yok. Yapmayın ayıptır. 20 yıldır TV, radyo programı yapmışım. Terbiyesiz adamlar reziller utanın" dedi

PADİŞAH PARMAK HİKAYESİ CANLI YAYINDA ORTALIĞI YIKTI

Konuşmasını padişah hikayesiyle tamamlayan Mustafa Keser'in canlı yayında anlattığı hikaye herkesi şaşırttı, sunucular ise ne yapacağını şaşırdı. Keser'in hikayesi, "Padişahın incili çavuşu var demiş, bana öyle bir kabahat yap ki, özrün kabahatinden büyük olsun. İncili çavuş düşünmüş Padişah ayağa kalkıp dönünce parmağıyla hareket yapmış. Padişah sinirlenerek 'ne yaptığını zannediyorsun sen' diye kızmış. İncili çavuş, hemen özür dileyerek 'Pardon padişahım eşiniz zannetmiştim' bunların yaptıkları da özürleri kabahatlerinden büyük." Programa damgasını vuran ve hikayeyi daha açık anlatan sanatçıya program sonunda Eser Yenenler'in "Biz sizi çok iyi anladık abi' sözüyle cevap verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...