Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Şubat 2014 21:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Nerede oy kullanacağını Tıkla Öğren

Nerede oy kullanacağını buradan kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Nerede oy kullanacağını öğrenmek için tıkla öğren.

Nerede oy kullanacağını Tıkla Öğren
Nerede oy kullanacağım, oy kullanmak istersem, nerede oy kullanmalıyım, oy kullanmak, seçim, yerel seçim, nerede oy kullanacağını öğren

Yerel seçimler öncesi seçmen listesi kalktı, nerede oy kullanacağını öğrenmek için detaylı bilgi. 30 Mart'ta yapılacak Yerel Seçim öncesi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından muhtarlıklara gönderilip askıya çıkarılan seçmen listeleri için vatandaşlar bugün son kontrollerini yaptı. YSK tarafından internet sitesi üzerinden seçmen kütüğü listelerinin yayınlanması, muhtarlıklara gelen vatandaşların sayısını azalttı. Oy kullanacak vatandaşların yer ve sandık bilgileri ise 18 Şubat' tan itibaren YSK'nın internet adresinden sorgulanabilecek. Mahalli İdare Seçimleri'ne sayılı günler kalırken oy kullanacak olan vatandaşların bilgilerini kontrol etmeleri için asılan listelerin süresi bugün doldu. YSK tarafından belirlenen kurallar ve yasaklar bugünden itibaren işlemeye başladı.
YEREL SEÇİMLER LİSTESİ TIKLA ÖĞREN
Listelerde ismi bulunmayan seçmenler, askı süresi içerisinde bağlı bulunduğu ilçe seçim kurumuna başvurabilecek. Askı süresince bağlı bulunduğu ilçe seçim kurumuna itirazlarını yapabilen vatandaşlar, bugün mesai bitmesiyle hiçbir itirazda da bulunamayacak. Ankara Oğuzlar Mahallesi Muhtarı İsmail Şener de, mahalle sakinlerinin duyarlı olduğunu ve internetten kontrol etmelerine rağmen muhtarlıklara gelerek seçmen kütüklerini incelediğini söyledi. Şener, “Benim mahallemde gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımız çok duyarlılar. Listelere bakıyorlar. İnternetten öğrenenler de var. Bir de askıdaki seçmen kütüklerine bakıyorlar. Bende onlara yardımcı oluyorum. Kanaat getiriyorlar. Olmayanlar için de ilgili nüfus müdürlüğüne yönlendiriyoruz. Orada yeniden kayıt yaptırıyorlar. Herhangi bir kayıt sildirme, kayıp yok. Benim mahallemde düzgün bir şekilde listelerimiz çıkmış.” ifadelerini kullandı.
YEREL SEÇİMLER LİSTESİ TIKLA ÖĞREN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...