Tgrt Haber
06 Ocak 2015 11:19 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

O şehir son 50 yılın en soğuk kışını geçirecek!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, İzmir'in de son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden birinin etkisi altına girdiğini, hava sıcaklığının kentte son olarak 18 Ocak 1964 yılında kaydedilen eksi 4-8 derecelerine düşeceğini açıkladı.

O şehir son 50 yılın en soğuk kışını geçirecek!
Sabah,bugün,İzmir,Kemalpaşa,Murat Şahin,Meteoroloji

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'de en son 2012 yılının Şubat ayında kar yağışı görüldüğünü, kent merkezinde kar kalınlığının 2 santime ulaştığını hatırlattı. Kent merkezinde son yıllarda hafif aralıklı kar yağışının olduğunu, bugün de kar İzmir'de kar yağışının bulunduğunu ifade eden Murat Şahin, şöyle konuştu:
"Merkezde hafif aralıklı kar yağışı var. Yüksek merkezlerde örtü oluşturabilir. İzmir'in doğusunda Kemalpaşa, Ödemiş, Bayındır gibi yerlerde. Bu gece ya da yarın etkisini kaybedecek. Ancak bu geceden itibaren kar yağışının bitmesiyle gece ve Sabah donlanma yaşanacak. Kıyı kesimlerde orta, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacak. Merkezde hava sıcaklığı gece eksi 4 dereceye, iç kesimlerde ise eksi 8 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden biri. En son 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da hava sıcaklığı eksi 6,4 olarak ölçülmüştü. Bu gece de aynı yerde eksi 4 dereceye düşmesini bekliyoruz."

Kar yağışının yarından itibaren etkisini kaybedeceği bilgisini veren Şahin, hafta sonuna kadar yağış olmayacağını, ancak soğuk havanın etkili olacağını açıkladı.

Hafta sonunda hava sıcaklığının yine mevsim normallerine çıkmayacağını, ancak yaklaşabileceğini söyleyen Şahin, "Hafta sonuna kadar gündüz sıcaklıkların 2-3 derece, hafta sonu ise 8-10 derece olmasını bekliyoruz" dedi.

İZMİR'İN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

İzmir bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İzmir kent merkezine de yağan kar, yüksek rakımlı ilçelerde etkili oldu.

Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...