Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2015 13:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Öldürülen emlak zengini çiftin tutuklu oğlundan çarpıcı istek

Bursa'da ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra cesetleri evlerinin bahçesinde bulunan emlak zengini çift cinayetinde tutuklu yargılanan oğuldan çarpıcı istek.

Öldürülen emlak zengini çiftin tutuklu oğlundan çarpıcı istek
bursa, emlak zengini çift cinayeti, emlak zengini, bursa cinayet, haber, Ahmet Refik Öner,

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, esrarengiz şekilde ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra evlerinin bahçesinde gömülü kemikleri  bulunan emlak zengini 80 yaşındaki Emine ve 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner çiftini öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan oğulları 56 yaşındaki Kenan Öner'in yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada savunmasını yapacak bilgi ve belgelerinin olmadığını söyleyen Öner, tahliyesini istedi. İznik'teki Beyler Mahallesi'nde oturan ve 6 yıl önce ortadan kaybolan Emine- Ahmet Refik Öner'in, öldürülüp evlerinin bahçesine gömüldüğü geçen 24 Nisan'da İstanbul'da gözaltına alınan oğulları Kenan Öner'in günlüklerinin incelenmesi sonucu ortaya çıktı. Çiftin İznik'teki evlerinin bahçesinde üçüncü kez yapılan kazıda, kafatasları ve bazı kemik parçaları bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde kemiklerin, cesetleri parçalanarak gömüldüğü ortaya çıkan Öner çiftine ait olduğu saptandı. İncelemede çiftin kafataslarında kurşun deliği bulundu. Gözaltına alındıktan sonra susma hakkını kulanan Kenan Öner tutuklandı.
AĞIRLAŞTIRLMIŞ ÖMÜR BOYU İSTEMİ
Hakkında, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten öldürme', 'tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu cezası istenen Kenan Öner'in yargılanmasına devam edildi. Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nden geniş güvenlik önlemleri altında İnegöl'e getirilen Kenan Öner, bu duruşmada da savunmasını yapmadı. Daha önceki duruşmalarda sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Kenan Öner, dünkü duruşmada suçlamayı kabul etmeyip, "Ben annemi ve babamı öldürmedim" dedi. Savunmasını yapmak için elinde yeterince, bilgi ve belge olmadığını söyleyen Öner, savunmasını sağlıklı bir şekilde yapmak için tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı Şubat ayına ertelerken, sanığın tutukluluğunun devamına  karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...