Tgrt Haber
25 Mart 2016 11:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

ÖSYM Aday İşlemleri Giriş Sistemi, AİS Giriş YGS Sınav Sonuçları - AİS giriş yapamıyorum

AİS Giriş, yapmak isteyen adaylar için bilgileri bir araya getirdik. ÖSYM aday işlemleri nasıl yapılıyor adaylar merak ediyor. İşte ÖSYM Aday İşlemleri Giriş Sistemi, AİS Giriş YGS Sınav Sonuçları, AİS giriş yapamıyorum, AİS YGS sınav sonuçları nasıl öğrenilecek, AİS şifremi unuttum, AİS şifre alamıyorum ne yapmayalıyım, AİS detayları burada.

ÖSYM Aday İşlemleri Giriş Sistemi, AİS Giriş YGS Sınav Sonuçları - AİS giriş yapamıyorum
ÖSYM Aday İşlemleri Giriş Sistemi, AİS Giriş YGS Sınav Sonuçları, AİS giriş yapamıyorum, AİS YGS sınav sonuçları nasıl öğrenilecek, AİS şifremi unuttum, AİS şifre alamıyorum ne yapmayalıyım,

AİS Giriş, yapmak isteyen adaylar için bilgileri bir araya getirdik. ÖSYM aday işlemleri nasıl yapılıyor adaylar merak ediyor. İşte ÖSYM Aday İşlemleri Giriş Sistemi, AİS Giriş YGS Sınav Sonuçları, AİS giriş yapamıyorum, AİS YGS sınav sonuçları nasıl öğrenilecek, AİS şifremi unuttum, AİS şifre alamıyorum ne yapmayalıyım, AİS detayları burada. AİS Giriş, yapmak isteyen adaylar ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak karşılarına çıkan ekran üzerinde bulunan alana T.C. kimlik numaraları ve şifre ile giriş yaparak istenilen bilgilere ulaşılabilmektedir. ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlar ile ilgili konularda adaylar kolaylık sağlayan AİS YGS giriş yeri öğrenme işlemi yapmada da kullanılmaktadır. 13 Mart 2016 Pazar günü ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS sınavının sonuçları açıklanıyor. ÖSYM tarafından 25 Mart tarihinde açılanacağı duyurulan 2016 YGS sonuçları da AİS üzerinden de öğrenilebilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Giriş Sistemi, AİS Giriş YGS Sınav Sonuçları - AİS giriş yapamıyorum

ADAY İŞLEMLERİ GİRİŞ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

AİS NEDİR?

AİS, kelime anlamı olarak Aday İşlemleri Sistemi olarak tanımlanmaktadır. ÖSYM tarafından geliştirilen uygulama ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda adaylara hizmet vermektedir. AİS ile adaylar; sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri ile ilgili bilgileri bu sitem üzerinden sorgulama yaparak öğrenmektedirler .  AİS anlam olarak; Üniversiteye veya diğer sınavlara katılacak olan adayların ÖSYM’ye yapacakları her türlü sınav giriş yerleri, bireysel sınav başvurusu, sınav giriş belgesi ve sınav sonuçlarını öğrenme, tercih işlemleri ile kayıt bilgilerini görüntüleme ve takip İşlemleri gibi günün her hangi saatinde, internet bağlantısının olduğu her yerden T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve adayın kendi belirlediği şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak yararlandıkları sistem olarak açıklanmaktadır.

AİS - YGS SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK

YGS sınav sonuçları ÖSYM'nin 2016 yılı sınav takvimine göre yarın açıklanacak. Milyonlarda öğrencinin ve ailelerinin büyük bir heyecanla bekledikleri YGS sonuçlarının açıklanacağı gün geldi. Yaklaşık olarak 2 milyon 200 bin adayın merakla bekledikleri YGS sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlar ile ilgili adaylara her türlü hizmetin sunulduğu AİS üzerinden de öğrenilebilecek. YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, bu yıl yapmış olduğu düzenleme ile YGS sınav sonucunun  açıklanma tarihini önceden bildirdi. Bu düzenlemeye göre, herhangi bir erteleme olmaması durumunda, 2016 YGS sınav sonuçları 25 Mart 2016 cuma günü açıklanacak. YGS Sınav sonuçları nereden öğrenilecek? YGS sonuçları ÖSYM'nin sitesi AİS üzerinden öğrenilebilecek. Sınav sonuçlarını adaylar 25 Mart cuma günü erişime açılacak olan sistem üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler. AİS sistemine giriş yapmak için haberin devamında bulunan linki tıklayın.

AİS GİRİŞ YAPAMIYORUM, NE YAPMALIYIM

YGS sınav yerimi Aday İşlemleri sisteminden öğrenmek için T.C. kimlik numaramı ve şifremi yazdığım zaman aday işlemleri sistemine giriş yapamıyorum. T.C. kimlik numarası ya da şifre hatası uyarısıyla karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Şifreniz yeni kurallara uygun olarak en az 8 haneli en fazla 14 haneli olmalı, en az bir büyük harf, bir küçük harf, bir rakam ve bir özel karakter içermelidir. Eğer şifreniz bu koşullara uymuyorsa yeni bir şifre belirleyiniz ya da şifremi unuttum kısmından yeni bir şifre oluşturunuz.

AİS ŞİFREMİ UNUTTUM, YENİ ŞİFRE ALAMIYORUM

Sistemde güvenlik sorunuz tanımlı değildir.  uyarısı veriyor. Ne yapabilirim? Şifre değiştirme işlemi yaparken bir güvenlik sorusu belirlemediğinizden dolayı sistem size bu uyarıyı veriyor. Size en yakın Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezi konumundaki bir ortaöğretim kurumundan veya sınav Koordinatörlüklerimizden şifre edinebilirsiniz.

AİS ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM

Telefondan Bilgilerimi Vererek Şifre Alabilir Miyim? ÖSYM’nin Telefon üzerinden şifre verme uygulaması yoktur. Yeni Şifrenizi, bulunduğunuz ildeki ÖSYM Sınav Koordinatörlüğünden ya da Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan Başvuru Merkezlerinden (Ortaöğretim Kurumları) alabilirsiniz.

ÖSYM BU YIL YGS SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMA TAKVİMİNİ VERDİ

ÖSYM, bu yıl yapmış olduğu değişikliklerden bir tanesi de 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi açıklaması oldu. ÖSYM bu yıl adaylar için bir yenilik yaparak, sınav sonuçlarını açıklama takvimini de belirledi. Buna göre, YGS sonuçları ÖSYM tarafından 25 Mart 2016 tarihinde açıklanması planlanıyor. Bu sınavda baraj puanını geçen adaylar ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girmeye hak kazanacak. 2016 LYS başvuruları 4-14 Nisan 2016 tarihleri arasında alınacak. LYS Sınavı Haziran ayında beş oturum şeklinde düzenlenecek ve sonuçları da 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

ÜNİVERSİTE TERCİH SAYISI 30'DAN 24'E İNDİRİLDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tercih sayısını 30'dan 24'e düşürdü. Bilinçli tercih yapılmasını sağlamak amacıyla getirilen bu değişiklik, adayların açıkta kalma endişesiyle tercih yapıp, sonradan vazgeçmelerini engellemeyi de hedefliyor.

YÖK, 'tercih-yerleşme-kesin kayıt olma' arasındaki makasın her geçen yıl açıldığı yönünde eleştiriler olduğunu vurgulayarak, aldığı kararın bazı gerekçelerini şöyle sıraladı: Son tercihlerin genelde özensiz yapılması, tercih edip kayıt hakkı kazandığı halde kaydolmayanların sınava tekrar girişleri arttırması ve bu kontenjanların kullanılamaması.

Öte yandan, uzmanların geçen yıl Kıbrıs ve yurtdışı üniversiteleri dışındaki lisans programlarının genel ve okul birinciliği kontenjanlarına yerleşen 467 bin 15 kişinin tercih listelerini inceleyerek hazırladığı raporda, adayların 30 tercih hakkından ortalama 17'sini kullandığı görüldü.

2016 YGS SINAV SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK

YGS sonuçlarının açıklanması ile ilgili yapılan açıklamada ; adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında İnternet’ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YÖK ATLAS UYGULAMASI - BAŞARI SİHİRBAZI İLE BAŞARI SIRALAMASI

Yükseköğretime geçiş sınavının yapıldığı bu günlerde YÖK tarafından üniversite sınavına giren adaylar için büyük fayda sağlayacak YGS puan hesaplama ve YGS Net Sihirbazı Atlas uygulamasını tanıttı. YÖK'un hayata geçirdiği atlas uygulamasıyla, artık öğrenciler YGS ve LYS sınavlarının ardından istedikleri bölüme girebilmek için kaç net yapmaları gerektiğini öğrenebilecekler. YÖK tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, Atlas uygulaması hesaplamaları daha önceden yapılan sınavlara ve ÖSYM verilerine göre hesaplanacak. Bu uygulama ile öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin tarih olduğuna değinen YÖK, uygulamanın öğrencilere büyük fayda sağlayacağını beliryor. Girdikleri her sınavın ardından istedikleri bölüme girmek için kaç net yapması gerektiğini düşünen öğrenciler için YÖK tarafından gerçekleştirilen uygulama ile öğrenciler artık kaç net yaptıklarında hangi bölüme girebileceklerini öğrenebilecekler.

YGS SINAV SONUÇLARI'NDAN ÖNCE FLAŞ AÇIKLAMA!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, "13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi.
ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15’inci soru ile fen bilimleri testindeki 9’uncu sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7’nci sorunun ‘A’ olarak girilmiş cevabının
‘D’ olarak değiştirilmesine karar verildi" dedi. İptal edilen sorular, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme yapılacak.

LYS BAŞVURULARI 1-14 NİSAN ARASINDA

Üniversiteye girmek için ikinci adım olan LYS'ye başvurular ise 1 Nisan’da başlayacak ve 14 Nisan’a kadar sürecek. Ücret ödeme için son gün ise 15 Nisan. Girilmek istenen her bir LYS için 35 TL ödenecek. Başvurular internet aracılığıyla bireysel olarak aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr) veya herhangi bir başvuru merkezinden yapılabilecek. Adayların başvuru için merkezlere şahsen gitmeleri, nüfus cüzdanları veya süresi geçerli pasaportlarıyla doldurulmuş aday başvuru formlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Merkezlerde başvuru işlemi yapanlar, görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı, başvuru kayıt bilgileri doğru geçilmiş mi, diye iyi kontrol edip, daha sonra çıktıdaki ‘Onay kodunu’ görevliye bildirmeli. Görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru işlemi yapılacak. Bu önemli, çünkü onay kodu girilmeyen başvurularda sınav ücreti yatırılamayacağı için başvuru geçersiz sayılacak ve sorumluluk adaya ait olacak. Daha sonra sınav ücreti ödenerek başvuru tamamlanacak. Sınav ücreti ödenmeyen başvurular geçersiz sayılacak. Başvuru tamamlandıktan sonra, 14 Nisan’a kadar bilgiler, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...